Reklama

Reklama

K2: Dotknout se nebe

  • Česko K2: Dotknout se oblohy (festivalový název) (více)
Trailer
Dokumentární / Sportovní / Rodinný
Polsko / Velká Británie / Čína / Pákistán, 2015, 72 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentaristka a horolezkyně Eliza Kubarská cestuje na úpatí K2, druhé nejvyšší hory světa, společně s Haniou Piotrowskou, Łukaszem Wolfem a Lindsay a Chrisem Tullissetsovými. Následují stejnou trasu, kterou se jejich rodiče - slavní himálajští horolezci Tadeusz Piotrowski, Dobrosława Miodowicz-Wolfová a Julie Tullisová - vydali v roce 1986. A z níž se nikdy nevrátili domů. Jejich děti najdou hroby svých rodičů na úpatí hory K2. Hania, Łukasz, Lindsay a Chris podstupují tu samou cestu, která je připravila o jejich milované. Musí se vypořádat s minulostí - pokusit se pochopit, čím se jejich rodiče tehdy nechali zlákat. Součástí dokumentu jsou i archivní záběry pořízené v osmdesátých letech. Během expedice si režisérka, která je zároveň jednou z hlavních postav, klade zásadní otázky: Stojí její vášeň za tak velké riziko? Měla by jako horolezkyně vůbec mít děti? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Thundler 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi dokumenty o lezení a horách, pak tenhle určitě vynechte. Je to jakási psychologická sonda do duší dětí, kterým před 30 lety na K2 zemřeli rodiče. Natočeno tragicky s naroubovanou pseudo zápletkou. Tohle fakt ne. 2* jen za těch několik málo záběrů hor. ()

Reklama

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Dokument se vrací k několika tragickým úmrtím při výstupu/sestupu na/z K2 v roce 1986 pohledem pozůstalých dospělých dětí. Krásné záběry, dobové záběry. Expedice „dětí“ a jejich vyrovnávání se s úmrtím rodičů je slabší část dokumentu. Pro ně je to určité velmi hluboké, pro diváka zas tolik ne. Krásné slova rakouského horolezce. Pokud má horolezec děti, je tato životní vášeň také o sobeckosti. Čím jsou ambice vyšší, tím je to víc sobecké. To nemyslím nikterak pejorativně, to je zkrátka fakt, bez kterého to ve velkých horách nejde. 3,5* ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama