Reklama

Reklama

Singwa hamkke

  • Jižní Korea 신과 함께 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Korejský hasič Kim Ja Hong (Tae-hyeon Cha) umírá při likvidaci požáru a vzápětí se dostává do zásvětí, kde musí projít sedmi zkouškami ryzí osobnosti, aby dosáhl reinkarnace, a zachránil tak svou duši. V cestě mu ale stojí nejedna nástraha včetně sedmi bohů neřestí jako například Zrady, Lži a Lhostejnosti. Dokáže při své pouti prokázat, že byl dobrým člověkem, nebo propadne Peklu? (C0r0ner)

(více)

Recenze (30)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Fantasmagorie především z Asie nejsou vůbec mým šálkem kávy, ale Korejci jsou přece jen jinde, co se týká režie, vizuálu i stylu vyprávění a tenhle projekt s hodnocením 7,8 na IMDB se mi zdál docela sympatický, nakonec však rozpačité pocity. Námět je bezpochyby zajímavý. Hlavní hrdina je hasič, který zahyne při pádu z okna a ihned po smrti se kolem něj objeví tři strážní andělé s nabídkou na posmrtný život, jelikož se jeví vyvoleným ( Nikdy nespáchal žádný hřích) ovšem bude muset podstoupit 7 trialů ( Hříchy buddhy) k dovršení reinkarnace. Soudy jsou bezpochyby super a jsou hezky vypjaté, takže první půlku filmu shledávám velmi pozitivní, ta druhá jaksi vytrácela koncept, pár soudů se přeskočilo a já sám jsem se začal ztrácet v celé překombinovanosti a flashbacích, že jsem nakonec z toho unaven a otráven. Docela škoda, našlápnuto to mělo slušně. Přesto zajímavý film s ucházejícím CGI. Fanoušci Fantasy si můžou hvězdu navíc nejspíš přičíst. 60% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Po delší době se ve mně probudila touha vidět nějaké fantasy, a jsem ráda, že jsem při jejím naplňování narazila zrovna tenhle film, který tu mám uložený už celou věčnost. Jak už bylo zmíněno, je v něm téměř všechno, co si divák může přát. Kromě toho, že je příběh napínavý a nechybí mu akce, umí taky rozesmát a dojmout (víc než bych i u sebe čekala). Výjimečný mi přišel i střih a velmi dobře zvládnuté prolínání dvou ve stejný čas na dvou místech odehrávajících se příběhů. Líbilo se mi to natolik, že mám v plánu vidět pokračování. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Vizuálně to vypadá pěkně. Ale jinak vlastně ani nevím, o čem to bylo. Měla jsme problém se zakoukat a v podstatě jsem to koukala natřikrát. Herci asi dobrý, ale tak nějak mě nezaujal ani jeden. A hasič? Ačkoliv spousta lidí tvrdí, že se Tae-hyeon Cha do té role hodil, tak mně to tak vůbec nepřišlo. Celkově mi postava hasiče byla tak nesympatická, že jsem to vlastně nemohla prožívat, uronit slzu, být napjatá, smát se... Takže za mě to má hodnotu jedině v krásném vizuálu a imaginativním pekle. Toť vše. Film, na který si zítra nevzpomenu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že som bol niekoľko krát počas prvej hodiny stopáže - dojatý. Bolo mi hneď jasné, kam samotná myšlienka smeruje. Obhajoba v rôznych “procesoch” počas posledného súdu bola scenáristickou delikatesou. Proste taká klasická, absolútne originálna, nevšedná, citlivá Kórea. A i keď sa potom dostaví akýsi úsek, kedy divák vzhľadom na dĺžku stopáže stráca koncentráciu, záver je už opätovne emotívne silnou záležitosťou. Ja proste tieto filmy, tohto druhu, kedy sa tvorca doslova elegantným spôsobom pohráva s citmi diváka - MILUJEM. Realizácia myšlienky, no najmä pointy do tohto uceleného príbehu, je ako “z inej galaxie”. Proste, vážte si svojich blízkych za života, lebo po (vašej/ich) smrti, už nebudete mať možnosť vyriecť slová, ktoré by ste inak chceli. Ja proste musím dať tú piatu .. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Dokonalý mix napětí, smíchu, slz, parádních triků, charismatických mužů a krásné muziky jsem si naservírovala minulou neděli odpoledne. A nelitovala jsem. Po Blackovi další Smrťáci, z kterých jsem nemohla spustit oči a bavili mě. No a Vyvolený? Toho nemohl hrát nikdo jiný. Cha Tae-hyun byl bezkonkurenční. Ta role byla napsaná snad přímo pro něho. Jednu hvězdu si nechám jako rezervu, kdyby dvojka byla lepší jedničky. :^) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa nám snaží ukázať jak to asi môže vyzerať po smrti. Tentokrát tvorcovia čerpali z budhistických predstáv podľa ktorých musí človek najprv prejsť siedmimi súdmi (v ktorých sa posudzuje, či počas života nespáchal niečo ako sedem smrteľných hriechov) v ktorých ho obhajujú traja anjeli, predtým ako môže absolvovať reinkarnáciu. Táto mytológia ma sama o sebe príliš nezaujala a vôbec sa s ňou nestotožňujem. A to je problém, lebo hlavný hrdina, ktorého súdia nemastný neslaný dobrák od kosti. Ani nie je príliš napínavé, či jednotlivými súdmi úspešne prejde, lebo ich vyústenie sa často opakuje. Hrdina sa síce previní jednotlivými hriechmi, ale zakaždým z nesebeckého dôvodu pre dobro druhých. Ani pointa toho, že je dobrák od kosti kvôli výčitkám za svoje hriechy z minulosti ma neprekvapila. To mi tak nejak k týmto ľuďom, ktorý konajú absolútne nesebecky, sedí. Oveľa zaujímavejšia ako línia hlavného hrdinu mi pripadala línia jeho takisto zosnulého brata, ktorého nahnevaný duch uviazol na zemi a dianie okolo neho je oveľa nepredvídateľnejšie. A vo finále aj dojímavejšie. Inak po scenáristickej stránke sú všetky línie dobre premyslené a na konci do seba pekne logicky zaklapnú. Takisto vizuálne to je pôsobivé a vo vedľajších úlohách sa mihne viacero kvalitných hercov. Keby sa celý film venoval postave toho brata, tak by ma bavil oveľa viac. Ale koho zaujme celá tá netradičná mytológia, tak napriek nezaujímavému hlavnému hrdinovi, bude o stupeň z filmu nadšenejší. 6/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie. Along with the Gods je perfektne namiešaným koktailom. Máme tu emócie, ktoré fungujú. Vtip, ktorý odráža povahu charakterov. Je tým pádom príjemným ozvláštnením. Sú tu akčné scény, dojemné finále a CGI, ktoré nepôsobí preplácano ale skôr podporuje rovinu príbehu než aby ju prekrývala, ako to s obľubou robia niektoré americké produkcie. Film ponúka priestor aj na zamyslenie a zároveň ponúka netradičný pohľad na celý ten Afterlife čo z neho robí - aspoň v mojich očiach - jedno z najlepších azijských fantasy aké som mal možnosť vidieť za hodne dlhú dobu. Teším sa na druhý diel a vrelo odporúčam. Ak si to necháte zájsť pod kožu - tak vám to tam pekne dlho zostane. Režisér sa očividne bavil a je to cítiť z každého jedného políčka. A to isté platí aj o hercoch. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Solidní fantasy hrátky s posmrtným životem a cestou ven. Akčně a efektně na výbornou. Na můj vkus možná až moc přetažené emoce v závěru. I když korejci ty emoce fakt ždímat umí aniž by vyzněli jakkoliv uměle. Uvidíme co naservíruje pokračování. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Povedená jihokorejská fantasy podívaná, na které je na první pohled vidět, že si bere hodně ze své předlohy, kterou je komiks. Má to takové příjemně podivné postavy, ale přitom děj, který vás může snadno strhnout, což bude ještě podtrženo skutečností, že to má velmi zajímavou vizuální stránku, která na vás útočí každou chvíli. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to po 5 letech dokoukala. Nechápu šílenství, který tenhle film vyvolal, protože mě to ničím extra nezaujalo. Obsazení to má skvělý, o tom žádná, jen Cha Tae-hyeon mi v hlavní roli neseděl. Dalším plusem byl krásný vizuál. Jinak to pro mě bohužel byl průměr. Souhlasím s tím, co napsala Zíza. Váhám, jestli se mám vůbec pouštět do druhého dílu. Otevřený konec mě sice trošku navnadil, ale sledovat dalších 140 minut něčeho, co mě moc nebavilo, se mi v tuhle chvíli moc nechce. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Žiaľ, tento film len preplával okolo mňa a vôbec sa ma nedotkol absolútne ničím... Videla som ho, ale ani veľmi neviem o čom bol... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Smysl a logiku v tomhle čistokrevném béčku nemá cenu hledat, ale jako Alighieriho korejská fantasy Božská komedie to funguje skvěle. Vizuál strhující, sem tam nějaké to životní moudro a jednoduchá zábava, tedy přesně ty atributy, které jsem od tohohle filmu chtěl. V rámci možností spokojenost. 70% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud by to měl být váš první korejský film, může se stát, že ho nedokoukáte. A stejně tak toto dílko neosloví lidi, které otázky duše a posmrtnosti nezajímají, nebo čekají fantasy pohádku. Singwa hamkke je soudní proces, ve kterém čerstvě zesnulého Kima zastupují/obhajují tři průvodci. A že je bude potřebovat. Protože soudit ho bude hned sedm bohů, z nichž se každý specializuje na jednu neřest. Ano, pokud vám to zní povědomě, je to skoro jako Dantovo Peklo, ale na korejský způsob...tzn.máme tady démony, bude řeč o reinkarnaci...navíc je to podle komixu. Nejde tedy jen o exkurzi, jako v případě Božské komedie, ale půjde o duši jednoho na první pohled hříchy nezatíženého hasiče (který byl vyvolen k reinkarnaci). Jenže kdyby to bylo tak snadné, tak tento film netrvá přes dvě hodiny. Takže sledujeme sborku a rozborku nejen života Kima, ale také jeho matky a bratra. Zní to velmi lákavě a navíc...skvělé triky, vizuál je opravdu vymazlený a na ničem se nešetřilo...takže kde je chyba? Jestli tedy je? Překvapivě jsem se místy nudil, což je u takto atraktivní látky na pováženou. Nějak se mi nedařilo najít k postavám cestu, takže svaťouškovský Kim mi byl trochu ukradený. Chyběla tomu temnota...sakra je řeč o pekle. Navíc si tvůrci nechali tu emocionální nálož až na posledních cca 20 min., takže Singwa hamkke je pěkně udělaný, ale potenciál vcelku ignorující film o něčem, co mě velmi zajímá ....a přesto mě tvůrci nezaujali tak, jak by mohli. Každopádně na dvojku mrknu taky. ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Vizuálně to bylo hezké, akce však byla někdy zbytečně hektičtější na úkor pokochání se pekelným prostředím. Ulítlost mám rád, tady mě to však místy až nudilo. ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Oddechový fantasy velkofilm v korejském podání. Skvělý vizuál a trio strážců mě neskutečně bavilo. Originální zobrazení systému soudů a trestů v posmrtném životě. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Hodně snová a zvláštní věc, zárověň ke konci hodně smutná a emocionální. Triky rozhodně zajímavé, asijská poetika jede na plný plyn, herci také velmi dobří, až na toho hasiče, ten byl hroznej. Je to ale bohužel místy dost zmatené, dost dlouhé a prostě se ztrácíte. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavé a pre mňa dosť originálne. Technicky spracované veľmi pekne, herecky zahrané obstojne, malo to aj nejaký ten príbeh a dokonca aj emócie. Slušný kórejský blockbuster. ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Fantasy mám vcelku ráda, ale toto mi přišlo jako neskutečná blbost. Nic mě na tom nenadchlo, koncept Pekla mě nijak neoslovil, hlavní postavy mě nebavili... prostě mi to přišlo nijaký a nezábavný. Ocenit jsem na tom dokázala akorát efekty, půvabného Ji-hoon Joo, který bohužel hrál neuvěřitelně tupou postavu, ale především a předevšemi, sice v pidi roli, Jeong-jae Lee. 2* max ani o chlup navíc ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Dejte si pohodovou, relaxační fantasy odpočinkovou jízdu (pořád se něco děje). Vymyšlený svět plný různých celkem dobře vizuálně zpracovaných démonů, potvor a všeho možného. ()

Reklama

Reklama