Reklama

Reklama

Singwa hamkke

  • Jižní Korea 신과 함께 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Korejský hasič Kim Ja Hong (Tae-hyeon Cha) umírá při likvidaci požáru a vzápětí se dostává do zásvětí, kde musí projít sedmi zkouškami ryzí osobnosti, aby dosáhl reinkarnace, a zachránil tak svou duši. V cestě mu ale stojí nejedna nástraha včetně sedmi bohů neřestí jako například Zrady, Lži a Lhostejnosti. Dokáže při své pouti prokázat, že byl dobrým člověkem, nebo propadne Peklu? (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (30)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie. Along with the Gods je perfektne namiešaným koktailom. Máme tu emócie, ktoré fungujú. Vtip, ktorý odráža povahu charakterov. Je tým pádom príjemným ozvláštnením. Sú tu akčné scény, dojemné finále a CGI, ktoré nepôsobí preplácano ale skôr podporuje rovinu príbehu než aby ju prekrývala, ako to s obľubou robia niektoré americké produkcie. Film ponúka priestor aj na zamyslenie a zároveň ponúka netradičný pohľad na celý ten Afterlife čo z neho robí - aspoň v mojich očiach - jedno z najlepších azijských fantasy aké som mal možnosť vidieť za hodne dlhú dobu. Teším sa na druhý diel a vrelo odporúčam. Ak si to necháte zájsť pod kožu - tak vám to tam pekne dlho zostane. Režisér sa očividne bavil a je to cítiť z každého jedného políčka. A to isté platí aj o hercoch. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Fantasmagorie především z Asie nejsou vůbec mým šálkem kávy, ale Korejci jsou přece jen jinde, co se týká režie, vizuálu i stylu vyprávění a tenhle projekt s hodnocením 7,8 na IMDB se mi zdál docela sympatický, nakonec však rozpačité pocity. Námět je bezpochyby zajímavý. Hlavní hrdina je hasič, který zahyne při pádu z okna a ihned po smrti se kolem něj objeví tři strážní andělé s nabídkou na posmrtný život, jelikož se jeví vyvoleným ( Nikdy nespáchal žádný hřích) ovšem bude muset podstoupit 7 trialů ( Hříchy buddhy) k dovršení reinkarnace. Soudy jsou bezpochyby super a jsou hezky vypjaté, takže první půlku filmu shledávám velmi pozitivní, ta druhá jaksi vytrácela koncept, pár soudů se přeskočilo a já sám jsem se začal ztrácet v celé překombinovanosti a flashbacích, že jsem nakonec z toho unaven a otráven. Docela škoda, našlápnuto to mělo slušně. Přesto zajímavý film s ucházejícím CGI. Fanoušci Fantasy si můžou hvězdu navíc nejspíš přičíst. 60% ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Vizuálně to vypadá pěkně. Ale jinak vlastně ani nevím, o čem to bylo. Měla jsme problém se zakoukat a v podstatě jsem to koukala natřikrát. Herci asi dobrý, ale tak nějak mě nezaujal ani jeden. A hasič? Ačkoliv spousta lidí tvrdí, že se Tae-hyeon Cha do té role hodil, tak mně to tak vůbec nepřišlo. Celkově mi postava hasiče byla tak nesympatická, že jsem to vlastně nemohla prožívat, uronit slzu, být napjatá, smát se... Takže za mě to má hodnotu jedině v krásném vizuálu a imaginativním pekle. Toť vše. Film, na který si zítra nevzpomenu. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud by to měl být váš první korejský film, může se stát, že ho nedokoukáte. A stejně tak toto dílko neosloví lidi, které otázky duše a posmrtnosti nezajímají, nebo čekají fantasy pohádku. Singwa hamkke je soudní proces, ve kterém čerstvě zesnulého Kima zastupují/obhajují tři průvodci. A že je bude potřebovat. Protože soudit ho bude hned sedm bohů, z nichž se každý specializuje na jednu neřest. Ano, pokud vám to zní povědomě, je to skoro jako Dantovo Peklo, ale na korejský způsob...tzn.máme tady démony, bude řeč o reinkarnaci...navíc je to podle komixu. Nejde tedy jen o exkurzi, jako v případě Božské komedie, ale půjde o duši jednoho na první pohled hříchy nezatíženého hasiče (který byl vyvolen k reinkarnaci). Jenže kdyby to bylo tak snadné, tak tento film netrvá přes dvě hodiny. Takže sledujeme sborku a rozborku nejen života Kima, ale také jeho matky a bratra. Zní to velmi lákavě a navíc...skvělé triky, vizuál je opravdu vymazlený a na ničem se nešetřilo...takže kde je chyba? Jestli tedy je? Překvapivě jsem se místy nudil, což je u takto atraktivní látky na pováženou. Nějak se mi nedařilo najít k postavám cestu, takže svaťouškovský Kim mi byl trochu ukradený. Chyběla tomu temnota...sakra je řeč o pekle. Navíc si tvůrci nechali tu emocionální nálož až na posledních cca 20 min., takže Singwa hamkke je pěkně udělaný, ale potenciál vcelku ignorující film o něčem, co mě velmi zajímá ....a přesto mě tvůrci nezaujali tak, jak by mohli. Každopádně na dvojku mrknu taky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že som bol niekoľko krát počas prvej hodiny stopáže - dojatý. Bolo mi hneď jasné, kam samotná myšlienka smeruje. Obhajoba v rôznych “procesoch” počas posledného súdu bola scenáristickou delikatesou. Proste taká klasická, absolútne originálna, nevšedná, citlivá Kórea. A i keď sa potom dostaví akýsi úsek, kedy divák vzhľadom na dĺžku stopáže stráca koncentráciu, záver je už opätovne emotívne silnou záležitosťou. Ja proste tieto filmy, tohto druhu, kedy sa tvorca doslova elegantným spôsobom pohráva s citmi diváka - MILUJEM. Realizácia myšlienky, no najmä pointy do tohto uceleného príbehu, je ako “z inej galaxie”. Proste, vážte si svojich blízkych za života, lebo po (vašej/ich) smrti, už nebudete mať možnosť vyriecť slová, ktoré by ste inak chceli. Ja proste musím dať tú piatu .. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (1)

  • Snímek pracuje s motivy úspěšného internetového komiksu 'Singwa Hamgge' jihokorejského autora Ho-min Joo. Komiksovým čtenářům se skrze internetový portál comic.naver.com/webtoon komiks prvně představil zkraje roku 2010. (Conspi)

Reklama

Reklama