Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harriet (Shirley MacLaine) je bývalá podnikatelka, která si užívá svého důchodu, ale její návyky ovládat všechno a všechny kolem ní se vůbec nezměnily. Jednou se rozhodne najmout mladou a začínající novinářku Anne (Amanda Seyfried), aby Harriet napsala nekrolog, kde by o ní její kolegové a lidé, kteří ji znají, řekli pár hezkých věcí. Anne se musí vypořádat s velkým problémem, nikdo totiž Harriet nemá rád a ona sama zjišťuje, že je těžké vycházet s někým, kdo je tak panovačný, a tak se rozhodne najít vše dobré, co v její zaměstnavatelce ještě zbylo. (Streeper)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (7)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Zahrať si postavu Harrieta je skutočným darom pre takých herečiek, ako Shirley MacLaine. Irónia a sarkastický humor a to všetko vo vyváženej miere. Film, pardon, „nekrológ“ o žene, ktorá bola výnimočná, úprimná a bez kompromisná. Žena, ktorá si chce ponechať po svojom odchode určité dedičstvo a nie vo forme značného bohatstva. S. MacLaine aj v takom veku je vo skvelej forme, a rolu Harrieta si užíva v plnej sile. A. Seyfried dobre dopĺňa jej hru. Film so svojou náplňou a niektorými (výukovými) scénami si určite nájde zopár záujemcov, ktorí si to budú chcieť spustiť znovu. P.S.: „Nemali ju rád, pretože ju nemohli riadiť.“ Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Filmy typu "The Last Word" sú pre mňa guilty pleasure. Mám rád tieto typy drám, ktoré chcú trošku motivovať ľudí, aby sa rozhodli zmeniť svoj život a dokázali niečo viac a naplno využili svoj najväčší potenciál. A tento film to zvláda veľmi dobre. Shirley MacLaine je mi tu sympatická a som celkom prekvapený, že sa jej to tak podarilo, nakoľko nepatrí medzi herečky, ktorá ma zrovna najsympatickejšie výrazy tváre. Amanda Seyfried je rovnako skvelá a vôbec nemôžem povedať, že by ma nejaká postava nezaujala, alebo ma niečím neoslovila. Naopak. Postavy sú skvelé. A fungujú vo všetkých aspektoch. Príbeh je ale plný klišé a momentiek, ktoré sme videli miliónkrát predtým. Je to na škodu? Ani nie. Aspoň pre mňa. Viem, k čomu sa dopracujem a tá cesta k tomu baví. Najmä ak mám pocit, že chcú tvorcovia adresovať dobré myšlienky. A to je, ako som už povedal" neprežívať, ale žiť naplno a nemať z toho strach. Lebo život je len jeden a je len na nás, či ho prežijeme naplno, alebo z neho budeme mať strach. Film som si užil, dokonca by som ho aj doporučil vidieť. Pokiaľ máte radi dramédie, kde sa na konci dopracujete k dobrej hlavnej myšlienke, tak toto je pre vás. A rovnako aj pre mňa. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

bllm 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jasně, naprosto předvídatelné, neoriginální, nic nového nepřinášející. Ale já mám tenhle model důchodce versus mlaďoch případně dítě strašně ráda, vždycky jsou to takový milý příjemný filmy. Čtvrtá hvězdička je za výkony Shirly a té malé holčičky a za nápad s rádiem. Ale letenka s cílovou destinací Andalusia? To jako vážně?!!!!!! Jo a co se to stalo s očima Anne Heche? Nějaká ne moc podařená operace očních víček? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to přesně takové, jak očekáváte. Starší z dam je mrcha, která by se mohla na stará kolena změnit, pokud ta výrazně mladší s ještě jednou mladší dovedou objevit její skoro ztracenou dobrou stránku. Jak to asi dopadne? Ten konec je tak očekávaný a ty slzy tak nucené, že mi to celý zážitek dovedlo zkazit. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Skoro bych chtěl říct,že všechny hvězdy jsou za nestárnoucí Shirley.Ale ani okatá Amanda,a vlastně ani ten celej film neni k zahození.Přesně druh filmu,kterej ,aniž by něco ve vašem životě změnil,vám promluví alespoň do duše.Je to na jedno přehrání,ale je to fajn.70%. ()

Galerie (37)

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Reklama

Reklama