Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá akční komedie, v níž vystupují zároveň animovaní i živí herci. Ve filmovém studiu vyhrál svůj boj o popularitu animovaný králík Bugs nad kačerem Daffym a vedení studia uložilo mladé ženě Kate, své programové ředitelce pro komedie, aby se Daffyho zbavila. Daffy je tedy vyhozen ze Studia, zároveň s mladým mužem DJ Drakem - dále jen "Dýdžejem", který tu by v ochrance. Dýdžej má ale slavného otce Damiána Drakea, který jako herec hrál nespočet špionů, ale ve skutečnosti jeho herectví byla jen zástěrka, je to superšpion. Vyhozený a rozhněvaný Daffy se pořád drží Dýdžeje a jedou spolu na cesty. Dýdžej dostal informaci, že jeho otec je vězněn, protože byl na stopě diamantu Modrá opice, který má tu moc, že z lidí dokáže udělat opice a naopak. Po Modré opici jdou padouši, firma, která díky ní chce ovládnout svět. Ve Studiu zatím přišli na to, že Daffy nebyl tak špatný, že popularita filmů bez něj klesá, a Kate proto hrozí vyhazov, jestli Daffyho nepřivede. Kate se podaří Dýdžeje s Daffym najít a bude jejich společnicí v bláznivém hledání diamantů i při záchraně Dýdžejova otce. Jejich pomocníky budou animovaní i živí herci, stejně tak jako na straně padouchů účinkují animovaní i živí padouši, schopní nespočtu převleků a proměn. Naše hrdiny vede cesta hrací karty, která má mít nějaký význam při hledání diamantu, do heren v USA, do záhadných laboratoří kde se experimentuje se zmizením hmoty, i živé hmoty, do pařížského Louvru za úsměvem Mony Lisy, do africké divočiny za diamantem... (TV Nova)

(více)

Recenze (104)

golfista 

všechny recenze uživatele

Nevím pro koho je tenhle film určen. Děj je nulový, vychvalovaná spousta odkazů sice je, některé dokonce výborné, ale postavit na odkazech film ?.... Tak snad pro děti, které ocení kreslené postavičky propletené mezi "živé" herce..... "Roger Rabbit" zůstává dál neohroženě v čele těchto "napůlanimáků". ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Některé scény nejsou tak technicky dokonalé, jako tomu bylo u králíka Rogera, ale jinak je film naprosto perfektní. Tuny filmových odkazů si patrně neužije průměrná divák (odkazy na Zakázanou planetu a nebo Robot Monster), ale znalejší se bude bavit bez přestaní. Navíc je tu na desítky odkazů i na filmy známé všem a navíc naprosto skvělé hlášky a gagy. Prostě vynikající komedie, která zcela nesmyslně propadla ve státech... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $20,991,364Tržby Celosvetovo $68,514,844║ Tak návrat k súhre kresleného s hraním sa vždy nevypláca, ešte v Space jam to zaberalo ale v tomto počine, kde sa snažili napratať tvorcovia asi všetky postavičky z Looney Tunes to až tak neladí, aj keď sa občas nájdu lepšie chvíľky, hlavne čo sa aspoň animácie týka, ináč nie je to v celku viac než slabší priemer, ktorý nemá dohromady skoro nič preborné ponúknuť. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Další spojení herců a animovaných postaviček ala Jordanův Space Jam, který byl však nutno dodat o hodně lepší a zábavnější, ikdyž průměrný. Tento film je stělesněním komerce, kde se napatlá scénář bez jakéhokoliv kvalitního děje a přidají se animáci. Do rolí druhořadých postav se dostanou "hvězdy" filmového nebe a všechno se to nějak natočí. Nemůže potom vzniknout nic víc než velká polomalovaná nuda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pán Bunny, nechápem, ako môžeme nakrútiť film BUGS BUNNY bez Bugsa Bunnyho.“ Keď v roku 1988 nakrútil Robert Zemeckis kombináciu hraného filmu s animovaným (KTO OBVINIL KRÁLIKA ROGERA?), bol to trhák. Keď sa o čosi podobné v roku 1996 pokúsil Joe Pytka v SPACE JAM, už to žiadna pecka (ani revolúcia) nebola, ale snímka si dodnes uchováva určité čaro. Nuž a v roku 2003 sa o čosi podobné pokúsil starnúci Joe Dante (PIRAŇA, KVÍLENIE VLKOLAKOV, GREMLINS 1 - 2): Brendan Fraser, Téa Leoniová, smoliarsky káčer Duffy a slávny Bugs Bunny zachraňujú svet pred premenou ľudstva na opice (...) a hoci im to občas šľape (Michael Jordan, Matthew Lillard verzus Scooby-Doo) a nechýba ani humor á la Monty Python (auto prestane padať „lebo došiel benzín“) a hoci Fraser je veľký komediálny talent (nielen kvôli scéne „robil som kaskadéra v MÚMII Brendanovi Fraserovi"), výsledkom je zmätený (naozaj sa budú deti baviť na parodovaní PSYCHA?) maglajz uprostred cesty. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektni zabava. Mame tu jednoduchej, ale dostatecne sviznej dej, spoustu odkazu, sem tam se dokonce objevi s ohledem na to, ze se jedna o detskej film, lehce uchylnejsi forek, navic vetsina postavicek z Looney Tunes se tu minimalne objevi, ale spousta z nich navic neco predvede, vsichni hlaskujou jak o zivot, skloubeni animace s zivejma hercema skripe jen minimalne a vsechno dostal na povel Brendan Fraser v roli pro nej jako stvoreny. Navic predvede, co umi raketovy gate. Jenze pak tu je jeste hyper mega brutalni Steve Martin, v jedny ze svejch nejlepsich roli, ale tak nalicenej, ze sem ho skoro nepoznal. Ja se skvele bavil. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to taková odlehčená zábava pro děcka, ale občas až příliš ztřeštěná a někdy dovedená až za hranice absurdity (třeba záporák v podání Martina, kterej mi neuvěřitelně připomínal s těma nabarvenýma vlasama Harrisona Forda, je karikaturou karikatury). Odkazů na jiný filmy atp. tu je kopa, ale málokdy mi přišly zábavné, přesto jsou občas opravdu povedené (třeba : Je to zázrak, nebo jenom prostý product placement?) Příběh je téměř nulový, vlastně se jedná o prachobyčejný vršení gagů a scének na sebe jakžtakž na sebe navazující. Herci jsou svými výkony zašlapáváni do země kreslenými postavičkami, přesto je tu jedna skvělá postava hraná a sice Timothy Dalton. Když se plácal do hlavy, nemohl jsem si nevzpomenout na jeho tvrďáckýho Bonda a smál jsem se o dlaně. Ovšem jako program na devátou hodinu večerní a navíc v neděli to je docela mimo. Možná v sobotu v podvečer, ale celovečerní film pro dospělé to není. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vítejte ve světě, kde fyzikální zákony ještě nenabyly účinnosti, o zákonech logiky nikdy nikdo neslyšel a děj je pro film naprosto nepodstatný. Já se v něm pobavil s nástupem takřka každého hráče v dresu Warner Brothers a skvěle jsem si užil i všechny mnou zachycené odkazy na filmovou klasiku. Přesto bych asi se čtvrtou hvězdou váhal, ale musel jsem každému ze svých dětí během sledování filmu několikrát přišívat urvanou bránici, takže horší hodnocení by patrně bylo urážkou humoru, který si svou cílovou skupinu neomylně našel. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Parádní svižná akční komedie, která zvládá kombinovat špionážní parodii s nezávadnou rodinnou zábavou jako už dlouho nic... ()

choze 

všechny recenze uživatele

"DYNAMIT? NA CO MÁ DYNAMIT?" - "VÍTEJ V MÝM SVĚTĚ." Chaotická, extrémně zábavná blbost, stokrát lepší než předchozí SPACE JAM. Spousta akce, výborných hlášek a brutálních gagů, citací a parodií, písniček, přitažlivých slečen a k tomu komediální špička v čele se Stevem Martinem a Joan Cusack. A Heather Locklear v černém koženém oblečku to je sen. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Na papíře to mohlo vypadat skvěle - hodně introspekce, odstupu, sebereflexe, ironie, odkazů a bůhvíčeho ještě, včetně toho, jak Brendan Fraser dá pěstí Brendanu Fraserovi, ale ve výsledku film sám o sobě působí maximálně otravně, nejen díky zběsilosti animovaných postaviček. Vrchol filmu: Timothy Dalton a veškeré scény s ním. Dno filmu: Steve Martin a veškeré scény s ním. Naprostý omyl je pak role Jenny Elfman, která úplně celý film jen kouká, co se kolem ní děje - dávejte na ni pozor, jak ve většině scén fakt jen stojí a zírá! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To je hrůza. Takhle zašlápnout skvostný Space Jam!! Jednu hvězdičku navíc za skvělé cameo Michaela Jordana ...30% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Není to dokonalé, technicky dokonce spíše nepovedené, ale scénář je dobrý a celkově je to o 100% lepší film, než Space Jam. Čili ideální pro všechny fanoušky Frasera a potěší i sexy Locklear. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší hraně-animovaný film od Králíka Rogera. Pořád nechápu, jaktože se tento film tak vydařil. Zapomeňte na Space Jam. Daffy, Bugs a spol. jsou zpátky. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdyby nic jiného, tak kvůli dvěma věcem je dobré o tomhle filmu vědět. Jednak jej doprovází úplně poslední svižný soundtrack Jerryho Goldsmithe, a coby předfilm se s ním v kinech promítal naprosto skvělý kraťas s Kojotem - Whizzard of Ow. Co se ovšem Looney Tunes: Zpět v akci týká, to je neštěstí. Příběh zcela chybí, scénáristé se "soustředili" jen na stovky všemožných odkazů, které naplácali na sebe, občasnou nehoráznou stupidnost toho, co se ve filmu dělo, "omlouvali" tím, že nechali některou z postav prohlásit cosi jako "To nedává smysl".... A tak dále. Nejvíce mě ovšem zarazila odfláknutá technická stránka. Interakce živých a animovaných postave se rozhodně nemůže měřit nejen s Falešnou hrou s králíkem Rogerem, ale ani se Space Jamem... Dost bída. Nejhorší film Joa Danteho. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tohleto je spíš dětská záležitost.Dospělí se pobaví hlavně u parodií na Jamese Bonda a Star Wars.Jinak herci nic moc a Bugs s Duffym tu nemají moc prostoru na to aby měli co předvádět.Bohužel ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Kazdy kto ma rad kacera Duffyho a zajaca Bunnyho si urcite pride na svoje.Okrem tejto podarenej dvojice tu mame moznost vidiet celu plejadu WB postaviciek.Animakom skvele sekunduje Dharma a George (kral dzungle). Filmik je plny podarenych gagov.Podla mna najlepsie co vzniklo v serii "animakov na platne"... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Není to žádný zázrak, ale dá se u toho strávit celkem příjemných 90 minut. Brendan Fraser a spol. si sice troufli pokořit hranice animovaného světa, ale neuvědomili si, že tenhle film na to nemá. Neorganizovaně se skáče v ději anebo animované postavičky flákají hlášky, které sice vypadají vtipně, ale v podstatě vtipu moc nepobraly. Jako karikatura nepovedeného záporáka se předvedl Steve Martin, který přehrává až běda, ale přitom to jeho přehrávání postrádá vtipnost. A tak největším tahounem je Brendan Fraser, který tady ještě je ve formě na rozdíl od jeho tatínkovské vizáže z jeho posledních opusů. Má to všechno spád, bavit se budou nejspíše nejlépe diváci předškolního věku, protože dospělí tohle těžko ocení. 50% ()

Reklama

Reklama