Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá akční komedie, v níž vystupují zároveň animovaní i živí herci. Ve filmovém studiu vyhrál svůj boj o popularitu animovaný králík Bugs nad kačerem Daffym a vedení studia uložilo mladé ženě Kate, své programové ředitelce pro komedie, aby se Daffyho zbavila. Daffy je tedy vyhozen ze Studia, zároveň s mladým mužem DJ Drakem - dále jen "Dýdžejem", který tu by v ochrance. Dýdžej má ale slavného otce Damiána Drakea, který jako herec hrál nespočet špionů, ale ve skutečnosti jeho herectví byla jen zástěrka, je to superšpion. Vyhozený a rozhněvaný Daffy se pořád drží Dýdžeje a jedou spolu na cesty. Dýdžej dostal informaci, že jeho otec je vězněn, protože byl na stopě diamantu Modrá opice, který má tu moc, že z lidí dokáže udělat opice a naopak. Po Modré opici jdou padouši, firma, která díky ní chce ovládnout svět. Ve Studiu zatím přišli na to, že Daffy nebyl tak špatný, že popularita filmů bez něj klesá, a Kate proto hrozí vyhazov, jestli Daffyho nepřivede. Kate se podaří Dýdžeje s Daffym najít a bude jejich společnicí v bláznivém hledání diamantů i při záchraně Dýdžejova otce. Jejich pomocníky budou animovaní i živí herci, stejně tak jako na straně padouchů účinkují animovaní i živí padouši, schopní nespočtu převleků a proměn. Naše hrdiny vede cesta hrací karty, která má mít nějaký význam při hledání diamantu, do heren v USA, do záhadných laboratoří kde se experimentuje se zmizením hmoty, i živé hmoty, do pařížského Louvru za úsměvem Mony Lisy, do africké divočiny za diamantem... (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (16)

  • Do komiksové podoby snímek převedlo nakladatelství DC Comics. (fiLLthe3DD)
  • Studio Warner Bros. označilo natáčení za chaotické – kvůli překročenému rozpočtu a tvůrčím neshodám navíc odmítlo zaplatit propagaci, a tak se film stal s tržbami 68,5 milionů USD (při rozpočtu 80 milionů) kasovním propadákem. Herec/dabér Billy West se zase nechal slyšet, že režisér byl během natáčení poněkud „náročný a nerozhodný“. (fiLLthe3DD)
  • Snímek si prošel mnohými úpravami – úvod měl být parodií na Batmana v podaní kačera Daffyho, kanárek Tweety měl dostat více prostoru a finále si rovněž prošlo změnami. (fiLLthe3DD)
  • Ve scéně v restauraci lze u postav Scoobyho a Shaggyho zpozorovat (v porovnání s dalšími postavičkami) odlišnější výtvarný styl a trhanější (méně pohyblivou) animaci, což bylo záměrem tvůrců, kteří tak chtěli poukázat na skutečnost, že studio Hanna-Barbera si v 70. letech muselo vystačit s nízkými rozpočty a jejich animace tak nebyla příliš pohyblivá. (fiLLthe3DD)
  • Režisér Joe Dante se vyjádřil, že během natáčení měl minimum tvůrčí svobody a že režii snímku vzal proto, aby vzdal hold zesnulému Chucku Jonesovi, který byl jeho blízkým přítelem. (fiLLthe3DD)
  • Brendan Fraser (Damian) napodobil zvuky tasmánského čerta Taze natolik dobře, že se tvůrci rozhodli je ve snímku ponechat – Jim Cummings, který Tazemu propůjčoval hlas od roku 1991, si tak zde roli už nezopakoval. (fiLLthe3DD)
  • Bugs v jedné z úvodních scén odkazuje na Chucka Jonese a Mela Blanca, konkrétně větou: „How's the wife, Bobby? Great nose job Chuck. Good rug Mel, never would have guessed.“ Jones se coby režisér/producent podílel na tvorbě Looney Tunes a Mel propůjčil kresleným postavičkám svůj hlas. (fiLLthe3DD)
  • Původně mělo jít o přímé pokračování filmu Space Jam (1996) – zvažovaný název byl „Spy Jam“. (fiLLthe3DD)
  • Scéna s králíkem Bunnym ve sprše je odkazem na známou hororovou scénu z filmy Psycho (1960). (x_silver)
  • Snímek soutěžil o ceny Saturn v kategoriích nejlepší film a nejlepší hudba. (Terva)
  • Anthony de Rosa soutěžil o cenu Annie v kategorii nejlepší animace postav. (Terva)
  • Film soutěžil o cenu Golden Satellite v kategorii nejlepší animovaný snímek. (Terva)

Reklama

Reklama