Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na škole Vinca Lombardiho klesá morálka, preto je povolaná nová riaditeľka.
Riff Randall (P. J. Soles) je najväčšou fanúšičkou skupiny RAMONES a napísala pre nich jednu pieseň (Rock 'n' Roll High School). Čaká tri dni na lístky na koncert, aby jej ich nakoniec riaditeľka vzala. Aj tak sa jej podarí na koncert dostať a stretnúť kapelu a odovzdať im ju. Riaditeľka nechce pripustiť ďalší pokles morálky, zakáže a zničí všetky nosiče s RAMONES, na čo vznikne v škole výbuch anarchie, morálne aj fyzicky podporovanej skupinou RAMONES. (Z0oMb3E)

(více)

Recenze (25)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Chtěli jste někdy zažít koncert Ramones? Vyhodit školu do vzduchu? Tak hurá na Rock 'n' Roll High School! Bez jakýchkoliv debat jeden z těch nejlepších kousků z produkce Rogera Cormana. Je to vtipem nabitá a vskutku bláznivá komedie Allana Arkushe a Joe Danteho s celou plejádou kultovních herců (Mary Woronov, Paul Bartel, Clint Howard, Dick Miller a mnoho dalších) plus samozřejmě Ramones nesmí chybět! Neskutečně mě to strhlo a bavilo. Během pár dnů jsem musel dát opáčko. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"I regret that I have only one life to give for rock and roll!" Zdá se mi, že Joey Ramone, Marilyn Manson a Adam Driver byli všichni ukováni podle jednoho modelu, nicméně s různým podílem brady v rámci výsledku. Trošku bizárek i na zdejší bizarní poměry mi přijde fakt, že středoškolačku hraje ženská, která je starší než tři ze čtyř členů Ramones přítomných v tomto filmu, ale to je věčný problém filmů, že středoškoláky hrají třicetiletí lidé a podobně. Objektivně bych asi dala tři hvězdičky, hlavně kvůli několika povedeným vtipům, ale ze srdečně-rokenrolových důvodu přidám ještě jednu navíc. -"Oh, I'm sorry. We don't let any more mice in here. They've been exploding all over the place." ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová komédia z producentskej dielne Rogera Cormana s prehrávajúcimi hercami, jednoduchým scenárom a neustále sa dopredu vystrkujúcimi pankáčmi z Ramonesu. Výsledkom bola taká porcia odvalenej zábavy, že v zmäti súboja medzi nadšenými rockovými fanúšikmi a upätými učiteľskými autoritami som toleroval všetky filmové prešľapy. Akékoľvek chyby vytesnil úsmev od ucha k uchu počas celého filmu a celkový dojem. Celá tá trashová uletenosť vyslovila totiž sama zo seba, bez zjavnej snahy o akúkoľvek výpoveď, protiautoritársky spôsob nazerania na svet. Povinné pozeranie pre každého fanúšika skupiny Ramones. Pozn. Pred uvedením filmu v Bratislave (pri retrospektíve svojich režijne, či producentsky zastrešených filmov) Roger Corman povedal: "Nikdy, ale naozaj nikdy neverte svojim učiteľom !". ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Banálne jednoduchá teenagerská komédia o vzbure proti autoritám a potrebe slobodného vyjadrenia sa. Tento film sa však stal kultovou záležitosťou pre fanúšikov americkej punk-rockovej kapely RAMONES, ktorá je jeho dominantnou súčasťou. No pre ľudí, ktorým táto skupina nič nehovorí alebo ich proste nechytila za srdce, je to len strata času. Ja však ako nekritický obdivovateľ ich hudby a štýlu, musím "Rock´n´Roll Highschool" ohodnotiť piatimi hviezdičkami. Gabba-Gabba-Hey! Joey, Johnny, Dee Dee, Marky... Hey Ho Let´s Go! ***** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Protože Ramones patří mezi mé nejoblíbenější kapely, není co řešit. Navíc film jsem viděl poprvé v době, kdy jsem punkem žil, a tak je pro mne i nostalgickou záležitostí. A anarchie ve škole....naprostá bomba! Co se týká školy, nabízí se srovnání s filmem Zeď od Pink Floyd. Tam je škola představena jako obrovský masomlej, který otupělé žáky semele do jedné beztvaré masy....V tomhle filmu je škola tak děsivá, že nezbývá, než ji vyhodit do vzduchu. Osobně mě velmi pobavily měřič hlučnosti a cesta papírové vlaštovky..... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ukážková oddychová rokenrolová komédia s fantastickou dobovou atmosférou, množstvom absurdného humoru (myš!!!), sympatickým castingom (P.J. Soles!) a pravdaže nabúchaným soundtrackom a samotnými Ramones. Jeden z najlepších rockových filmov. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Rock ´n´ Roll miluju, na punku jsem vyrostl, ale Ramones jsou pro mě magie jen v tom směru, že ačkoliv málokterý z jejich songů je delší než 3 minuty, pokaždé mi to příjde jako tááhláá monotóní věčnost.. A protože celý tenhle film je jedna velká Ramones reklama, přecpaná jejich songama( z nichž některé zazní i několikrát), můžete hádat jak jsem se u toho cítil..... Na závěr snad jen: Né, Ramones opravdu nejsou(a nikdy nebyli) Beethovenem součastnosti. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Opisovať scenár, réžiu, spracovanie či herecké výkony nemá u mňa pri tomto filme absolútne zmysel. Prvá a asi posledná teenagerská komédia, ktorej dávam maximálny počet hviezd. Pre mňa, ako veľkého obdivovateľa tvorby legendárnej americkej skupiny RAMONES, sa tento film stal posvätnou záležitosťou hneď od prvých minút sledovania a prvých začutých rytmov. Vo filme odznejú najväčšie hudobné pecky by RAMONES. Film taktiež ukazuje správanie sa a celkový smer, ktorím sa vydal punkrock v Amerike (cestou bohémstva a popularity). Pre fanušíkov RAMONES-u sa stáva film povinnou jazdou a jednoducho sa musí vidieť. Ps: Do P. J. Soles som sa zamiloval na prvý pohľad. Škoda, že v čase písania tohoto príspevku má už 50 rokov :o). ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

...But, uh, who are the "Ramoneys?"...!The RAMONES!...They're the best group in the world! ..Rock 'n' Roll High School je bezkonkurenčně nejlepší teen movie a zároveň i nejlepší muzikál, jaký jsem kdy viděl, naprosto šílená podívaná. Tento film totiž není jen bezduchá komedie pro teenagery. Je zaměřený na Rock 'n' Roll a to není jenom hudební žánr, ale i životní styl. Něco, co bez problému příjme každý, kdo si nenechá tlačit do hlavy nesmysly od druhých a dokáže se vzepřít a říct NE. Hudba těch, jejichž mysl je svobodná, duše touží po dobrodružství, krev je horká a srdce romantické. Je to zkrátka hudba rebelů a právě ti si tento film užijí určitě mnohem více, než ostatní, ale ze všeho nejvíce ti, kteří chovají náklonnost k new yorkské punkové skupině Ramones, kolem které se to celé točí. Každý příznivce této kapely tu zažije takový malý průchod rájem, nebo by snad nebylo krásné zažít to, co zažila Riff Randall v tomto filmu? Komediální scény tady jsou poměrně hodně vtipné, ale ty hudební jsou přímo extázní a díky tomu se to nedá označit jinak, než jako dokonalé dílo. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Velmi chytrý tah na branku! Komedie pro náctileté nemám zrovna v oblibě, protože témata, o kterých pojednávají, bývají přinejmenším pitomá. Ani Rock 'n' Roll High School není v tomhle směru jiná, řeší revoltu mladé generace vůči autoriám, řeší vztahy a sex. Proč tedy takové hodnocení? Protože RAMONES! Přiznávám, že kultu kolem téhle newyorské partičky jsem podlehl ve svých jedenácti a dodnes mě to naštěstí nepustilo. Takže i když film sám o sobě není z valné většiny kdovíjak zábavný a už vůbec ne objevný, kvůli těmhle čtyřem vlasáčům musím na výsledném hodnocení silně přitlačit. Hey Ho Let's Go! ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I JUST WANT TO BE WITH YOU. I JUST WANT TO HAVE SOMETHING TO DO. TONIGHT!! Jsem ostuda, že jsem to viděl až dnes. Film je skvělej a myslím, že může zaujmout i lidi co Ramones ani neposlouchají. Nadsázka tu chrlí jako chrlič na starým domě uprostřed bouře a ředitelka je naprosto úžasná. Jak zapálí desku 'rocket to russia' a zvedne jí nad hlavu. Fantazie. Nejlepší obrázek z filmu. Za nejvtipnější scénu bych považoval to, jak holky vyhrají lístky na koncert a Tom to uslyší v rádiu a poprská kámoše vedle něj. Zároveň na to mu Riff volá, že ruší rande, že musí do nemocnice a zavěsí. No Tom vykřikne jako by ho na nože brali. Naprostá čistá radost se na to koukat. Mno a obličej Markyho, když si na něj Riff lehne v koupelně. K nezaplacení. Všichni Ramones (jako vždy) působí, že jsou na tripu a úplně mimo, ale to je to co je na nich senzační. Tedy už jen na Markym. Zbytek Ramoňáků hraje v pekle pro pankery. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Čo na tom že film produkoval béčkár Roger Corman a že je tu bezpočet hluchých miest a nuda na skapanie. Všetko sa zmení ked sa na scéne objavia chlapci zo skupiny Ramones a začnú hrať ich najväčšie punkrockové pecky. V tom momente je rozhodnuté. Naviac Joey, Johnny, DeeDee a Marky sa v tomto filme osvedčili aj ako celkom dobrí herci. Gabba Gabba hey!!!!!!!!! http://www.youtube.com/watch?v=lu_lQpnHDhQ ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Rock 'n' Roll High School je klasická teen komedie. Přestárle vypadající rebelka (skoro 30letá herečka!) má pochopitelně nejlepší kamarádku šprtku, která pochopitelně miluje kapitána fotbalového týmu, který pozná její zlaté srdce a začnou s ní chodit. Ředitelka co studentům nerozumí a chce jim zakázat jejich hudbu. Občas je něco vtipné, bordel na konci je působivý, ale v podstatě o to nejde. Celý film je hlavně promo Ramones a proto je tu tak nadhodnocený od fanoušků. Jenže já nejsem rocker a pokud si z rocku něco pustím, určitě to není punk tohohle typu. Ramones jsou pro mě uřvanej bordel, kde každá písnička jede ve stejném rytmu a zní úplně stejně jako všechny ostatní... a když vás z muziky ve filmu bolí na konci hlava a máte chuť songy přetáčet, film se dá těžko hodnotit. Odmyslím-li si muziku, zbude mě přiblbá občas vtipná teen komedie tak akorát na 2*. PS: Mám pocit, že přesně z podobných hovadin si dělali srandu Twisted Sisters v I Wanna Rock. ()

Oxy 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto snímku jsem si vytvořil následující přirovnání - "Je to romantické, asi jako lovesong od Ramones." Nic proti, ale zní to, jako by někdo zkřížil žábu s kočkou a pak ji tahal za ocas. Taky chápu, že je to film o Ramones, ale věci jako "Ramones jsou nejlepší skupina na světě" a "Já jsem jejich největší fanynka!" "Ne! Já jsem jejich největší fanynka!" si mohli odpustit. Takže mi nevadil ani tak banální děj (což se dalo vlastně čekat) ale výše zmíněné věci. Ale na hodnocení se nějak extra nepromítlo. ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Rockenrollová teenage komedie, která se v myslích mnoha lidí stala kultovní. Já za sebe mohu říct, že je tam několik poctivých gagů (bílé myšky), avšak příběh je plytký a celkově ve mně vzbudil pocit, že komediím ze středoškolského prostředí pro mě nějak odzvonilo. Hudbu Ramones jsem neznala a ani teď jsem si ji nějak zvlášť neoblíbila. Tohle nejvíce ocení fanoušek jejich hudby a není divu: byla by senzace, kdyby se členové mojí oblíbené hudební skupiny rozhodli hrát ve filmu! Pokud jde o herce, učarovala mi Mary Woronov ("královna kultovních filmů"), která mi neuvěřitelně připomíná Tima Curryho (no vážně!) ve své roli v Rocky Horror. Pevnou povahou, rysy v obličeji ... já vím, bizarní ... ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Každý fanoušek punkové legendy Ramones by si tento kousek rozhodně neměl nechat ujít. Ramones byla jedna z prvních punkových kapel vůbec a do dnes na ní mám jen skvělé vzpomínky. Nostalgické 4*. ()

NJD 

všechny recenze uživatele

Dnešní High School Musical odehrávající se na přelomu 70. a 80. let. Co pak tenhle skvot odlišuje od tý dnešní sra*ky? No zásadní rozdíl je určitě v druhu hudby, která v obou filmech hraje. Punkoví Ramones znějí v porovnání se Zacem Efronem přecejenom jemně řečeno o dost líp. Od toho se pak odvíjí celý film, ve kterém na rozdíl od HSM nejde primárně o líbivost, ale o kvalitní hudbu, ke které je pak akorát přidaný jednoduchý příběh. Toť vše. Pokud máte rádi starej poctivej Rock 'n' Roll, tak si film určitě zamilujete. Pokud ale posloucháte cokoliv jinýho, budete film zřejmě nenávidět stejně jako já nenávidím HSM. Závěrem už si jenom tak bezvýznamně postesknu, jak moc bych chtěl žít v době, kdy byl mezi mladýma lidma populární Rock 'n' Roll High School, stejně tak jako byl ještě nedávno populární HSM :( ()

Reklama

Reklama