Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stanley Yelnats (LaBeouf), kterého pronásleduje smůla způsobená starou rodinnou kletbou, je poslán do tábora Zelené jezero, kde se jeho život ocitne v nebezpečí. V táboře je ale uvězněn a se svými spoluvězni - Squid, Armpit, ZigZag, Magnet, X-Ray a Zero - jsou přinuceni strážkyní tábora (Weaver) a jejími dvěma kumpány k tomu, aby zdánlivě bezdůvodně kopali jednu jámu za druhou. Ve skutečnosti však k tomu důvod existuje a Stanley musí spolu se svými spoluvězni držet pohromadě, pokusit se odhalit skryté tajemství a jednou provždy zlomit kletbu rodiny Yelnatsů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

heyda 

všechny recenze uživatele

Četl jsem knížku a dodnes ji mám vystavenou mezi mými nejoblíbenějšími knihami, proto jsem byl zvědavý, jak si s filmem poradí Davis a popravdě řečeno mě ani nezklamal ani nenadchnul. Pěkná vizuální stránka, ale ne příliš zdařená atmosféra. V knížce totiž nešlo zas až tolik o komedii, ale spíš o drama. Každopádně svoje kouzlo má i film. Proto moje hodnocení 3 pěkné hvězdičky a pokud chcete zažít dobrodružství jak se patří, tak radši knížku než film a nebo obojí zaráz - věřte mi! :-) ()

burton 

všechny recenze uživatele

Rodinné filmy nesnášim. Jsou praštěné, ztřeštěné, přitažené za vlasy, pozitivní, až se vám chce zvracet a mají hepáče, že byste plakali hrůzou. Tohle ale zas tak moc rodinný film neni. Sice má - pozor bojler - taky hepáč, ale po tom napínavém a pohodově nehystericky odvyprávěném příběhu, který je sice dost dlouhý - aby ne, odehrávají se tu příběhy tři - bych skoro řekla, že to je v pořádku. Zpočátku se totiž zdá, že opravdu půjde jen o obvyklý film o jednom smolaři, který se bude "nějak" vyvíjet v děropasťáku. Počáteční šok z nedostatku vody U zeleného jezera vystřídá překvápko z místního kulinářského umění a rovněž seznámení s již zavedenou sebrankou mládežníků, bachaři, "velitelem" a v neposlední řadě milými zvířecími obyvateli Zeleného jezera vás však uvrhne do vysokého stupně zvědavosti. Jak to bude dál? Fantazijní příběh, prošpikovaný kouzelným retrospektivním vyprávěním, se zajímavě posunuje za hranice tradičně nemožných rodinných filmů. ()

Reklama

Kvítek 

všechny recenze uživatele

V Dírách mě iritovala hloubka dělící dětské a dospělácké postavy. Problematičtí kopáči v táboře Zelené jezero jsou tak věrohodní a opravdoví, že se s nimi během chvíle ztotožníte. Stanley a Zero jsou ukázkovými kamarády do deště (díry) a jejich dojemné přátelství je hlavním tahounem příběhu. Dospěláci jsou na druhou stranu tak neuvěřitelně stupidní postavy, že situaci nezachrání ani jména Voight a Weaver a ku mé nevoli podkopávají zalíbení ve zbytku děje. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Riskantný pokus skĺbiť niekoľko žánrov do jedného celovečerného filmu. A pravdupovediac, neviem do akej kategórie by som tento film zaradil najviac. Skôr by sa mi hodil - rodinný. Aj keď aj to len preto, lebo vzniklo u Disneyovcov, a príbeh ktorý sa nám snaží podsunúť rozpráva detsky nostalgicky, pravda skutočnosť je taká , že to nie je ani vyslovene detský film a pravda je tiež taká , že je najmä o nich. Triky sa tu využili konečne aj na niečo iné než len na bezduchý samoúčel. Mladí a neokukaní herci, veľmi zaujímavý príbeh obalený skvelou réžiou a bohtou výpravou. Ja som sa pri jeho pozeraní cítil skvele, a myslím si, že podobne na tom bude i väčšina z vás. Pretože tento Disneyho tak trochu netradičný projekt je prakvapujúco skvelý aj bez toho , aby sa násilne vtieral, ako napríklad ich pravidelné kreslené celovečeráky. ()

MIGHTTREE 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je zde daleko lepší než v takém Transformers. Znám knihu a proto dokážu ocenit návaznost, kterou má i kniha. Film se zdá jako řadový film o poutu dvou kamarádů, ale nabízí i příběh na pozadí. Příběh zeleného jezera je zde méně patrný než v knize,ale možná proto vyniká hlavní linie. Hezký příběh se zajímavým koncem. Megafilm to není a o to více ho mám rád. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Autor knižní předlohy a scénáře Louis Sachar se ve filmu objevil se svou ženou a dcerou ve scéně, kde Sam (Dulé Hill) prodává cibulovou šťávu. (..Lucas..)
  • Herec Nathan Davis, který hraje Stanleyho Yelnatse II (Stanleyho dědečka), je otec režiséra Andrewa Davise. (Morien)

Reklama

Reklama