Reklama

Reklama

Gwihyang

Recenze (6)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tak tu som teda čakal podstatne viac. Síce divák je už po tom množstve najrôznejších filmov s tématikov vojnových zločinov k týmto témam trochu imúnny, ale násilie páchané na ženách a hlavne tohto typu ma nikdy nenechalo chladným a obzvlášť zo strany japonskej armády, ktorú som v tomto období vždy bral prakticky za tú najzákernejšiu, ale tento film v tomto úplne zlyhal. Zase určite netvrdím, že by bol zlý, táto tématika ani zlá byť nemôže, ale predsa len aj ten dej mohol byť lepšie podaný. Väčšina času sa odohráva v japonskom nevestinci, teda ak sa to tak dá vôbec nazvať, ale celé je to také jednotvárne, film si prakticky neustále drží rovnakú úroveň, čo sa zmení vlastne až v poslednej tretine, ktorá už je trochu napínavejšia a z japonskej strany zákernejšia, aj keď ani tu tie drsnejšie scény nepôsobia ani zďaleka tak pôsobivo, ako by som od nich čakal. A navyše je tu ešte úplne zbytočná línia zo súčasnosti, ktorá tomu ešte chce dodať nejakú mystiku, ale toto ma vôbec nezaujímalo a ani nebavilo. Takže okrem scén zo súčasnosti som sa nenudil, pozerať sa na to dá, ale to je pri takejto tématike dosť málo. A najhoršie je, že ani tie postavy nie sú moc zaujímavé. Medzi dievčatami vynikajú len dve postavy, ktoré sú síce sympatické a samozrejme som im takéto kruté zaobchádzanie neprial, ale ich krutý osud na mňa nezapôsobil. A druhá strana je na tom rovnako, japonskí vojaci sú nevýrazní, divák si tu vlastne len všimne, že jeden z nich je lepší a všetci ostatní zlí a to je všetko, obyčajné jednotvárne postavičky. O akcii sa tu tiež moc hovoriť nedá, pár popráv a nejaká tá nevýrazná prestrelka, to ani nestojí za pozornosť. A režijne je zvládnutý len vizuál, ten je v poriadku, ale všetko ostatné, ako práca s postavami, emócie alebo napätie sú na tom omnoho horšie. Takže to jedno pozretie neľutujem, nenudil som sa a táto téma bude vždy divácky vďačná, ale inak je to vo svojej kategórii veľké sklamanie, ak už tvorcovia nevedia emocionálne zapôsobiť ani znásilňovaním a vraždením dievčat, tak už potom neviem, čím. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Japonci boli pocas druhej svetovej take velke svine, ze znasilnovali mlade korejske dievcata z ktorych si urobili kurvy. No a ked uz sa vojna chylila ku koncu, tak ich chceli narychlo pobit. Cely film sledujeme z pohladu jedneho uboheho dievcata a zaroven je tu este linia zo sucasnosti so zbytocnou pointou. Bohuzial film o tych zverstvach je podany dost nudne a prakticky ziadne emocie to vo mne nevyvolalo. Proste ako nejaky nepodareny film z koncentraku. Len kvôli silnej teme nebudem slabe kvality filmu nadhodnocovat. 4/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Byla jsem navnaděna na silný zážitek, což jsem i od filmu tohoto typu očekávala, bohužel se nedostavil, takže ve výsledku celkem zklamání. Dost mě překvapilo, že Korejci z takového tématu nedokázali vytřískat víc. Jsou filmy, které na mě zapůsobí, že je i dlouho po zkouknutí nemůžu dostat z hlavy, tady ovšem ve scénách, kde by měly fungovat emoce, se nedostaví téměř nic. Hodně jen něco naznačují, i když člověk tuší, co tam je/co se děje, nebo jsou záběry jen z dálky, takže to ztrácí efekt zapůsobení na diváka, když vidí utrpení a bolest v jejich tvářích. Příběh z přítomnosti mi přišel moc obsáhlý a místy zbytečný. Pansori mě dost tahalo za uši, ale Arirang potěšil, tuhle písničku mám hodně ráda, plus pěkný konec, takže nakonec průměr. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Silné a smutné téma zneužívání korejských dívek za války japonskou armádou.....psychicky jsem se připravoval na absolutní emoční zásah a ono......skoro nic. Překvapivě to korejci pojali dost odtažitě a já se fakt emočně nedokázal napojit a to je problém, zvlášt u takového filmu. A taky mně nesedlo to spirituálně nadpřirozené propojení se současností, rušilo to zážitek a působilo tak nějak nadbytečně. No nevím, spousta lidí to odsuzuje, ale já se rád nechám korejci čas od času emočně vyždímat na maximum a tady kde nic tu nic. Až v závěrečné třetině filmu na ty emoce trošku zatlačili, ale to už celkový dojem nezachránilo. Škoda ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Dielo pre silné žalúdky.Trocha divne poňaté spojenie minulosti a prítomnosti,ale pôsobilo to.Vojna bola a je hrozná ,ale väčšinou vždy na ňu doplatia tí najslabší.Stačia včerajšie zábery z Rakky v Sýrii. ()

SunHee 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si zaslouží mnohem větší ohlas. Proč mnozí tomu dávají málo hvězdiček může být z toho důvodu, že tolik neznají korejskou kulturu a šamanismus, který do dnešní doby v Jižní Koreji působí. Může vám to přijít na hlavu a chaotické. To, že film ukazuje minulost a přítomnost hlavní postavy, na to jsem zvyklá už z jiných filmů, které dokáží takto přeskakovat. Téma, které se ve filmu rozebírá je velice silné a já několikrát měla husinu a brečela jsem. Je to prostě síla. I přes neznalost bych všem doporučila si to pustit. Nejsem filmový znalec, ani tolik dobrý kritik, takže určitě se najdou i jiné chybky, ale když to vezmu obecně, ten film za to stojí. Za mě má určitě 5*. ()

Reklama

Reklama