Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný gurmánský kritik Paul Gerard se živí psaním posudků na ty nejlepší restaurace ve městě. Protože má jméno a zákazníci se řídí jeho doporučeními, může jeho kritika některé podniky zlikvidovat. Vlivný restauratér Vittorio Rossi však ví, že Gerard bere za své recenze tučné úplatky, a vyhrožuje mu zveřejněním. Gerard jej následně na společné večeři otráví vínem, do něhož si nic netušící oběť sama vpraví jed s pomocí speciálně upraveného otvíráku. Poručík Columbo samozřejmě odhalí vraha, jeho motiv i způsob provedení. Jenže i jej čeká večeře s Paulem Gerardem... (Česká televize)

(více)

Recenze (60)

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo v gastronomickém prostředí. Skoro pořád tu něco ochutnává, každý ho tu hostí, dokonce bude i vařit před kamerou. Jde tu o zvláštně provedenou otravu vínem a Columbovi tentokrát půjde o život. Jeden z dílů, kde se více uplatňuje humor a to je mimochodem hlavní důvod, proč mám Columba rád (na rozdíl od Kojaků a podobných). Všimněte si režiséra, tvůrce Mlčení jehňátek. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších epizod, vonící kulinářskými specialitami a charismatem elegantního padoucha Louise Jourdana. Tohle jídlo nám táta vařil vždycky, když byla maminka v porodnici - to bylo asi tak jednou do roka. 100%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kulinářský díly jsou nejlepší, i když u všech těch hub plněnejch krabama, humrech, sushi, vínu apod. si divák nemůže než nad svou polívkou z pytlíku postesknout a zaslintat. Louis Jourdan hraje s francouzským šarmem krásně oslizlého, dekadentního a šaramantního kuchaře, je jedním z těch nadprůměrných vrahounů, co maj styl a to vše umocňuje víc než potěšující dabing Dlouhého. 89% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl se nedá sledovat bez stolu plného různých pochutin. Respektive dá, ale nedoporučuji to. Výborný příběh z italské restaurace, kde se podává otrávené víno. Je tady důstojný záporák (Louis Jourdan), navíc výborně nadabován Vladimírem Dlouhým a závěrečná scéna z kuchyně, kde Columbo svého soka usvědčí, je vynikající. Mňam! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát se Columbo předvede nejen jako výborný detektiv, ale také jako schopný kuchař. Vraha dokáže opět fantasticky usvědčit, objeví se zde také ve smokingu a zmaří vrahovi jeho plán, v němž šlo o poručíkův život. Možná, že by si tato epizoda zasloužila i plný počet hvězd. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná nejlepší divadelní výkon hlavního záporáka a možná nejkrásnější duel vraha s Columbem celých deseti sezon. Doporučuji podávat jako předkrm nedělního oběda, pokud má tedy váš nedělní oběd alespoň čtyři chody. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mála dielov, ktoré som videl iba raz a dávno tak si už naňho príliš nespomínam. Hodnotenie je iba orientačné a nižšie vďaka usvedčujúcemu dôkazu, ktorý mi pripadal tak, že v inom dieli by bolo niečo podobné odhalené hneď na začiatku ako jedna z variant a na konci by poručík prišiel s niečím zaujímavejším a šokujúcejším. Uvidíme nabudúce, keď budem mať na tento diel v tv šťastie. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom som sa na tento diel tešil, lebo nie veľa dielov s hodnotením nad 80 %. Úvodný optimizmus ma veľmi rýchlo opustil, ani nie tak pre pomerne jednoduchú zápletku, ale pre Columbove zlozvyky. Som už alergický na správanie sa bezdomovca tentoraz obohatené o vlastnosti "vyžírku". Tiež nadbytok neprirodzených gest a neuveriteľné prehrávanie páchateľa. Jediný zmysel tohto dielu tak vidím iba v oboznamovaní Američanov s tým, že existuje kulinárske umenie a jedlo nemusí mať iba podobu burgru, chipsov a iných stravovacích vynálezov. Bohužiaľ, od časti Columbovskej série som očakával aj niečo navyše. ()

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačne jedna z najlepších Columboviek. Režíruje síce Demme, ale hlavnú zásluhú na úspechu majú scenár a herci. Hlavne "záporák" je úplný pohoďák čo z neho robí (takmer) rovnocenného súpera... Columbove heilujúce dvíhanie ruky je úžasné... ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Provedení zločinu je slabé, v roli záporáka Louis Jourdan rovněž nenadchne a tak potěší alespoň několik vtipných momentů - mj. přeskakující jiskra mezi Columbem a gejšou. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi skvělý případ, možná s trochu okatě chovajícím se vrahem, na což i doplatil. Moc se mi líbilo vaření s Columbem a závěrečná rozprava se zločincem. Brilantní.......8/10 ()

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tu mnohem víc humoru narozdíl od dílů z Mexika, kde není téměř žádný. Louise Jordana (dabuje Vladimír Dlouhý) si pamatuju z Chobotničky, kde už ukázal, že padouchy umí. V roli Vittoriova učně se objeví Antony Alda, mladší bratr slavného Hawkeye, který se také objevil v jednom dílu MASHe. A Anthony si to asi spletl s dílem Dvojitý šok. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málo napínavé, krkolomnejšie. Jednak páchateľ je málo obratný a poručíkové "obžieranie" natoľko brzdí tempo filmu, že už ani solídna pointa a dôkazová situácia nedokáže natoľko strhnúť. A tie časté rýchlodedukcie, že kto je vylúčený z podozrenia už niekedy strácajú ten atraktívny šmrnc, lebo je jasné, že scenáristi potrebujú aktívnu kontrolu nad spádovitými dialógmi ústrednej dvojice. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv si někdy říkám, že ty 70 minutové díly jsou někdy uspěchané, zde to neplatí. Výborný starý dobrý Columbo s jedním z nejlepších záporáků, kterého možná znáte z bondovky Chobotnička, zde jsem se s ním ale setkal poprvé a už tehdy mě zaujal, škoda jen, že si nezahrál ve více epizodách. Je to správný slizoun a hnusák. Vraždu provedl velmi důmyslně, ale Columbo ho zase chytře dostal. Opět jeden z mála dílů, kde se vrah zahnaný do kouta pokusí Columba zabít (zde otrávit). Nedoporučuji ovšem tuto epizodu sledovat nenajedený, protože při sledování Columba, kterého všichni hostí vybranými lahůdkami, určitě dostanete hlad :) P.S. Ta zmiňovaná kuchařská televizní show je v dílu Dvojitý šok, ale také jsem si nejdříve myslel, že je to tady. Jinak je to jeden z mála dílů, kde i na Nově dabuje Columba Petr Haničinec. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Columbo nezklame. Zajímalo by mě, jestli ten japonskej přítel Kenji Ozu byl odkazem na Kenjiho Mizogučiho a Yasujira Ozu. ()

Reklama

Reklama