Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný gurmánský kritik Paul Gerard se živí psaním posudků na ty nejlepší restaurace ve městě. Protože má jméno a zákazníci se řídí jeho doporučeními, může jeho kritika některé podniky zlikvidovat. Vlivný restauratér Vittorio Rossi však ví, že Gerard bere za své recenze tučné úplatky, a vyhrožuje mu zveřejněním. Gerard jej následně na společné večeři otráví vínem, do něhož si nic netušící oběť sama vpraví jed s pomocí speciálně upraveného otvíráku. Poručík Columbo samozřejmě odhalí vraha, jeho motiv i způsob provedení. Jenže i jej čeká večeře s Paulem Gerardem... (Česká televize)

(více)

Recenze (60)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedovatá ryba fugu je vďačnou tému do kriminálky. Columbo sa v tejto epizôde asi stokrát výborne najedol, očakával som, že si bude dávať väčší pozor pri konzumácii jedla od podozrivých. A pani Columbová zase neprišla ani na honosný banket vyhlásenia najlepšej reštaurácie. Opäť skvelý priateľský vzťah s vrahom, a po celý čas som sa nezbavil myšlienky, že je to staršia verzia Sheldona. –––– Poručíku, stojíme za vámi, všichni. A chci, abyste věděl, že dokud máte tento případ, nikdy nebudete mít hlad. –––– Mysel jsem, že fugu bude chutnat jako tuňák. ()

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tu mnohem víc humoru narozdíl od dílů z Mexika, kde není téměř žádný. Louise Jordana (dabuje Vladimír Dlouhý) si pamatuju z Chobotničky, kde už ukázal, že padouchy umí. V roli Vittoriova učně se objeví Antony Alda, mladší bratr slavného Hawkeye, který se také objevil v jednom dílu MASHe. A Anthony si to asi spletl s dílem Dvojitý šok. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kulinářský díly jsou nejlepší, i když u všech těch hub plněnejch krabama, humrech, sushi, vínu apod. si divák nemůže než nad svou polívkou z pytlíku postesknout a zaslintat. Louis Jourdan hraje s francouzským šarmem krásně oslizlého, dekadentního a šaramantního kuchaře, je jedním z těch nadprůměrných vrahounů, co maj styl a to vše umocňuje víc než potěšující dabing Dlouhého. 89% ()

LukasCL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů s velmi dobře promyšlenou vraždou. Zásadně nedoporučuji sledovat bez kusu žvance poblíž.:-) To je totiž skoro stejný hřích jako sledovat Čokoládu bez čokolády. Chválím také dabing Petra Haničince a Vladimíra Dlouhého. A k závěrečnému odhalení nemám žádnou výtku. "Vy ste vyměnil otvíráky, já vyměnil skleničky. V té Vaší je jed, z té jsem měl pít já!" ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv si někdy říkám, že ty 70 minutové díly jsou někdy uspěchané, zde to neplatí. Výborný starý dobrý Columbo s jedním z nejlepších záporáků, kterého možná znáte z bondovky Chobotnička, zde jsem se s ním ale setkal poprvé a už tehdy mě zaujal, škoda jen, že si nezahrál ve více epizodách. Je to správný slizoun a hnusák. Vraždu provedl velmi důmyslně, ale Columbo ho zase chytře dostal. Opět jeden z mála dílů, kde se vrah zahnaný do kouta pokusí Columba zabít (zde otrávit). Nedoporučuji ovšem tuto epizodu sledovat nenajedený, protože při sledování Columba, kterého všichni hostí vybranými lahůdkami, určitě dostanete hlad :) P.S. Ta zmiňovaná kuchařská televizní show je v dílu Dvojitý šok, ale také jsem si nejdříve myslel, že je to tady. Jinak je to jeden z mála dílů, kde i na Nově dabuje Columba Petr Haničinec. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Jedna z mála epizod, kde se vrah pokouší zabít samotného Columba. (ČSFD)

Reklama

Reklama