Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 15 (1986) (série)


Česáč (S15E05)

(epizoda)

Obsahy(1)

Dlouhovlasý mladík, středoškolák, dělá svým vzhledem ostudu své matce, profesorce. Matka ho nutí, aby se dal před maturitou ostříhat, ale on se zásadně brání úpravě svého zevnějšku jako věci nepodstatné, když věci podstatné (charakter a studijní výsledky) má na úrovni. Maturitu i přijímací zkoušky na vysokou školu vykoná úspěšně i s dlouhými vlasy. Matka ho však nepřestane nutit ke kadeřníkovi. Teprve když odjede na chmel, vrátí se ostříhaný, protože ho k tomu nikdo nenutil. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

rt12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Náhodou mě to přišlo na 86 rok docela dobrý a nebylo to zase tak od věci. Já osobně si pamatuji, že pokud měl některý spolužák vlasy přes límec, tak byl vykázán ze třídy a vyslán k holiči. Jeden hoch dokonce nebyl připuštěn k závěrečným zkouškám a bylo jedno co měl v hlavě, psal se rok 78. Takové absurdity se tenkrát děli i v matičce Praze. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bakalářský příběh na téma Jak jsem si začal vážit svého syna/dcery. Jana Hlaváčová v roli matky, jejíž syn (Jan Potměšil) chodí s příšernou mařenou na hlavě a odmítá se nechat ostříhat. Matka je z toho nešťastná, otec z toho má legraci, ostatně aby ne, když ho hraje plešatej Petr Nárožný... "Já měl dycky krátkej střih, trávník, na krabičku, po celý hlavě." :-) ()

Reklama

Reklama