Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 079)

Hans. 

všechny recenze uživatele

Po né moc pozitivních recenzích jsem mírnil očekávání, ale úplně zbytečně. Vyklubal se z toho nejlepší horor za posledních několik let. Žádní přiblblí duchové na tisíc způsobů, kteří nevystrašej ani předškolní děti, ale pořádnej mimozemskej hajzl, kterej není vůbec blbej. Navíc se to odehrává na vesmírné lodi, což bylo vždycky nejdokonalejší místo na budování napětí. Bál jsem se konce, který často kazí celkový dojem z filmu, ale rovněž zbytečně, protože ten byl úplně dokonalej. Už dlouho jsem si nebyl tak jistej maximálním hodnocením. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že Life bude zajímavé sci-fi, ale nakonec mi to přišlo nic moc. Tím netvrdím, že bych se během něj nudil. Není dlouhý a celý film hezky utíká. Klidný začátek vystřídá napětí druhého a třetího dějství, počet členů posádky se rapidně snižuje a sledujeme, jak se mimozemský život postupně vyvíjí. V tom celém jsem ale nenašel nic nového. Ano, je pravda, že takové téma ihned připomíná třeba Vetřelce, ale jinak to už ani s tímto tématem nejde. Bohužel mě ale Life nepřesvědčil o tom, že je i něčím víc, nečím svým. Mimozemšťan mi zase tak hrozivý nepřišel (lidé ho vyprovokovali sami) a mé srdce ke členům posádky taky zrovna nepřirostlo. Hezká ovšem byla hudba a vesmírné scenérie. Konec mě trochu zklamal. Sice je trochu nezvyklý, ale očekával jsem ho už jen kvůli podezřele nepořádnému střihu před ním, přičemž k němu film opravdu už chvíli předtím směřoval. Za mě průměr. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Nijak výjimečný klon Vetřelce. Chování všech postav je sice idiotské, či naprosto absurdní, ale to si říkám při čtení příčin jaderné havarie v Černobylu taky. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Gravitace + Vetřelec + Venom + Propast + Američané zase zachraňují všechny lidi na planetě = LIFE. Nebylo to vůbec špatný nakonec. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Kterak Deadpool svému alias do puntíku dostál a Gyllenhaal si zase trochu zakrotil horu. Vesmírného slizu. Po dvou minutách je jasné, že půjde o Prometheovského vetřelce mrsknutého s Gravitací do ISSky, kde je směs důkladně protřepána a nemíchána. Výsledek? Třeskutě zábavná vybubávačka (nejvíc mě vyděsilo to užnevímkolikáté sosání ze Strausse a Ligetiho - jsem se vyděsil, že jsem naklusal na další rádobyOdysseu), která je naprosto předvídatelná (včetně závěru, který ale i tak velmi potěšil), což mi však přesto celou stopáž naprosto nevadilo. Nezdráhám se říci, že to byl nejlepší film, se kterým jsem se za posledního cca tři čtvrtě roku potkal v kině. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Život je super - teda ak ho nemusíte zdieľať s historicky prvým vypestovaným mimozemšťanom... ___ Čo je zlé na tom, ak si vezmem nejakú archetypálnu, už aj vo filme zdomácnenú premisu a spracujem ju nanovo, poctivo podľa súčasných meradiel kvality ? Príbehy sa stále opakujú... - už od zrodu inteligentného života. Ich aktualizácia je pochopiteľná, nevyhnutná aj žiadúca (a žiadaná). Vidieť to najlepšie na prenesenej úlohe človeka - síce stále obete, ale už nie sme iba pasívni príjemcovia, náhodní okoloidúci, ale Stvoritelia samotní. A máloktorý sci-fi film podľa pôvodného scenára ho má vypracovaný tak poctivo, ako sa vyžaduje od literárnych podôb tohto žánru, hoci záver v štýle KRAJNÝCH MEDZÍ som neuvítal, tentokrát sa mi to akosi nehodilo. ___ Nevidím teda dôvod tento v podstate psychologický remake VOTRELCA odsudzovať. Vyčítať mu môžem iba to, že už možno nikdy nebudem mať tak rád chobotnice, ako tomu bývalo predtým... Pozitívne hodnotím aj to, že tento Život nebol o rozmnožovaní, ale kvantifikácií. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Nečakal som veľa, zato som dostal slušnú porciu popcorn zábavy. Jednu scénu by som ale natočil ináč: ako vystrelí Calvin z Deadpoolovej prdele. To by bol FUN! ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Napřed musim napsat, že je to moje chyba, když jsem na tenhle film šel do kina, protože sci-fi horory sleduju jenom málokdy, ale v případě Života jsem si řekl, že udělam vyjímku, protože podle traileru mě to zaujalo.. no a teď k filmu - na to že je to tak hvězdně obsazenej film mě to teda do děje moc nevtáhlo, ale tim nechci říct že bych si u filmu nudil to vůbec ne, nicméně tu podle mýho názoru nebylo nic zas tak originálního, napínavýho nebo fascinujícího.. v mých očích naprosto průměrnej film.. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

hooodne dobry...jakmile sem videl, ze v tom ma prsty sony cekal sem bombu...dostal sem bombu, skvelej vizual, super herci, krasna priserka, super prostredi..takovy ty sracky co tu ctu, ze tam neni nic novyho..nahodou je..a to je konec..takze jste kokoti a protirecite si..super pecka, bavilo vic nez prometheus, vetrelec 3,4 dohromady..bomba, spokojenost. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Hororů z tohoto prostředí se moc nevidí a tento jsem tedy uvítal, jenomže ono to není dvakrát šťastné. Úplně by jsem to nenazval hororem a ani dobré obsazení nepomáhá. Je to škoda a především zklamání. ( 21.7.17/MAC ) ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Solidní závěr, ale některé ty momenty byly vyloženě stupidní a už vůbec bych neuvažoval nad tím, jak se do vesmírného programu dostane ochrnutý černoch. Debilní úmrtí způsobené z větší části demencí postav, jinak docela fajn sci-fi, i když je cítit, že kdyby tam nehráli slavní lidi, budou to dávat v úterý v půl jedné po teleshoppingu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jen tak tak sledovatelné. Možná jako vetřelec, ale chybí spád, napětí a kromě snad poslední čtvrt hodiny není víceméně o čem vyprávět. Nůďo...55% ()

KarlosBenda 

všechny recenze uživatele

Nakonec poměrně překvapení. Zjednodušeně .... nová a upravená verze Vetřelce ... na toho to samozřejmě ani zdáááálky nemá ... ale to ani nechce, jde si vlastní "upravenou" cestou (ikdyž je tam opravdu skoro ((beze srandy)) vše jako právě v legendě Alien) ... Atmosféra, monstrum a závěr filmu velké plus ... Děj a soundtrack slabší ... ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Och, takto zahodený potenciál. Poslednú pol hodinu som vyslovene trpel nudou. Až fyzicky! (A nie, nie je to prequel k venomovi, ako sa to tu šíri.) Podľa mňa je toto čistý pokus zviesť sa na vlne Aliena... a kto vie, je mu jasné, že ani nové Scottove alieny neprekonajú Aliena. To proste nejde. Trochu originality, halló! ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I BELONG UP HERE! I DON'T WANT TO GO BACK DOWN TO 8 BILION OF THOSE MOTHERFUCKERS! Zajímavá podívaná a hlavně se po dlouhé době nechovali členové posádky jako naprostí amatéři nebo iracionálně. Hudba skvělá, s trikama taky nemám problém a závěr se stal milým překvapením. Víc takových filmů a tak kvalitně zpracovaných. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Skvělé obsazení a dobré téma. Já prostě takové filmy rád, ale nemohu se ubránit tomu, že jde pouze o kopii vetřelce s jinou potvůrkou. Několik samoúčelností a logických nesmyslů filmu moc neprospívá a atmosféra průměr. Celé mi to přijde jak poloviční vetřelec. Ale na jedno skouknutí v pohodě. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nečekal, že to řeknu. Lobotomické chování postav z Promethea bylo překonáno. Skoro to vypadá, jako bychom na naší planetě neměli jiné vědce, než naprosté imbecily, co jdou jako telata na porážku. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama