Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 079)

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Moc fajn scífko. Nic nového pod sluncem, ale řemeslně skvěle odvedené. Skvělá kamera a práce s atmosférou. Kombinace Gravitace a Vetřelce více než výstižná. Hudba výborně podtrhuje už tak napjatého diváka. Jake Gyllenhaal byl docela trapnej, ale Rebecca Ferguson to zachraňuje. Konec správně dorážející. V posledních letech hned po Moon film z menší produkce, co má ambice. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Celkem velké a velmi příjemné atmosférické překvápko, skvěle natočené, s perfektními herci a zajímavým "záporákem" a dějovým vývojem (který je sice samozřejmě extrémně předvídatelný, ale zajímavý). Vůbec bych se nebál označit Život áčkovou sci-fi (protože takhle béčko fakt ani zdaleka nevypadá) a asi nejlepší vesmírný příběh od dob Gravitace. Je to sice veliká vykrádačka Vetřelce (což by poznal i člověk, který nikdy neviděl Vetřelce), jenže je to zručně natočené, celkem napínavé, s několika opravdu výtečnými momenty a dobrým koncem. Prostě je to fakt strašně dobrý. Celý. Od začátku do konce. A já jsem to určitě neviděl naposledy. Kéž by byly všechny vykrádačky takhle dobré a takhle kvalitní. 85%, je to fakticky skoro na plný počet - ale takhle to stačí. Nevím, co se tady na tom zas komu nelíbí, ale řešit to nebudu, jelikož mám pravdu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se vskutku dost, oprávněně jsem do Life vkládal více nadějí než do očekávaného pokračování alienské ságy. Obsazení přímo láká na sci-fi horor roku, ne vždy to ale musí být jisté. Napětí i pár slušivých death scenes jsme se přes obrovské množství nedostatků dočkali, tudíž já sám za sebe nejsem nikterak zklamaný. Jen bych si u Reynoldse i Gyllenhaala přál, aby svůj čas věnovali hodnotnějším rolím. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tak mě Život nějak zvlášť neoslovil. Dost řadové sci-fi, jehož námět není moc originální. Prostě hnusná, chapadlovitá mrška, která postupně likviduje jednotlivé členy posádky. Až na zakončení, které opravdu stojí za to, předvídatelné, suché, bez šmrncu i atmosféry. Nějaké to napětí se našlo, ale kolikrát jsem se nachytal, že mi myšlenky plynuly úplně mimo děj a když jsem se k němu vrátil, o nic zásadního jsem nepřišel. 55% ()

tomxxx 

všechny recenze uživatele

Jediné štěstí tohoto snímku je, že stopáž je lehce nad 1,5 hodiny, jinak bych hodnotil ještě trochu níž, i tak mám trochu výčitky, že 3* jsou moc. Samozřejmě to není úplná bída, postavy jsou docela sympatické, ztvárnění podoby života mimo Zemi je poměrně originální, ale zasazené do hodně neoriginální zápletky. Dejte místo Vetřelce chobotnici, lehce to mixněte s The Thing a máte film Život. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(104/2017) / Zlatý dobrý Prometheus, nehovoriac o ešte lepšom Alien: Covenant. Life je z 90% kopirák (Alien, Gravity, Interstellar a iné). Jediné čo stojí za to je super orignálny monsterík. Inak sklamanie či už zo scenára, alebo hercov. Life je plochý nezáživný sci-fi produkt nesúci sa na momentálne populárnom žánri. (4/10) ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se vše tváří jako miloučký film o nové roztomilé formě života. Jenže ta si velmi rychle uvědomí, že se jí v inkubátoru nelíbí a chce si hrát. Tvrdě hrát. Namísto toho, aby si ji lidé ochočili, začala velká vesmírná show. Což o to, podívaná to byla pěkná, ale nejspíš i zbytečně moc předvídatelná. Navíc už jen úvodní titulky mi byly nějaké podezřele povědomé. Vlastně Vetřelec trošku jinak a moderněji. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT. Největší mínus filmu je, že vešel do kin stejně jako Alien: Covenant a v podstatě kopíruje Vetřelcovskou zápletku. Co fanouška dost posmutní je fakt, že nejsympatičtější postava Ryana Reynoldse, takový ironicky satirický vesmírný Deadpool zkape po cca 15 minutách filmu a vetřelec postupně vyvražďuje celou posádku. Jake Gyllenhaal je sice můj oblíbenec, ale tahle role mu moc nesedla a konec je klišé samo o sobě. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Tento sci-fi počin "Život" je jasným příkladem naprostého mrhání prostředky.. Raději si odpustit dva podobné filmy a natočit místo toho jeden pořádný.. Dát si lepší práci se scénářem, hlavním bubákem a vypilovat obsazení.. Dialogy naprosto průměrné, chyběla mi větší dávka humoru a nadsázky.. Vykrást ságu "Vetřelců" a prošpikovat to prvky z "Gravitace" by uměl každý, ale zasloužit se o něco mimořádného už jde z tuha.. Nejsympatičtější postavou celého snímku mi byla role ztvárněná Hirojukim Sanadou.. Ryan Reynolds mě kupodivu neurážel, naopak to celkem příjemně rozjel než byl záhy utnut.. Pro změnu Jake Gyllenhaal, kterého si jinak herecky cením, to tak vlažně plácal, jakoby se toho celého snad ani nechtěl účastnit.. Úplné céčko to nebylo, ale do kvalitního A to mělo daleko.. Zbytečný průměr dle mého názoru.. :-( ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Vetřelce jsem v tom poznal, Gravitaci taky, občas se připomněla i Věc. Což neznamená, že jde o špatný film. Navzdory spoustě drobných nedostatků a jedné umanutě opakované chybě ve scénáři, to když postavy touží vyřešit každou ošemetnou situaci porušením karantény, jde o výborný sci-fi horor. Nešetří vyhrocenými situacemi ani atmosférou. Herci sice nepomáhají, ale jsou tak hodní, že jí ani nehází klacky pod nohy. Minulý film Daniela Espinosy potopil mizerný scénář a přestřelené ambice. Úplně stejné neduhy trápí i Život, ovšem ani jeden není tak fatální, aby zásadně pokazil dobrý dojem. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Průměrné sci-fi, které ničím nepřekvapí, sází na dobré herce a atmosféru ve stylu aliena. Už od objevení buňky, je jasné co bude následovat- napadení, počínající psycho pro posádku, následně první mrtvý a neznámy tvor z Marsu nabírá na velikosti a hlavně inteligenci s jasným cílem zabít. Závěr je šokující a otevřený, takže další pokračování by mohlo přinést něco ve stylu predátora s bohatším obsahem. 65% ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Film trpí komplexem neurčitosti. Seriózní tón střídá záměrná béčkovitost a z mé strany je výsledkem občasné neúplné pochopení tvůrčího záměru v některých scénách a trochu rozporuplný dojem z celkového vyznění. To je však jediná větší výtka. Film působí velkolepě, postavy mají charakter, intenzivní scény jsou výborně natočené a hudba se mi po zhlédnutí filmu už prohnala i sluchátky. Žánrová klasika to nebude a vůbec k ní má dost daleko, ale mně to celé velmi sedlo. 80% ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Především to není příliš originální, to je asi hlavní problém Života. Je to takový novodobý Vetřelec. Reynolds moc prostoru nedostal a Rebecca Ferguson je nesympatická až to bolí. Co je pro mě záhadou, tak to je Jake Gyllenhaal. Nechápu, prčo šel do takovéhohle projektu, protože jeho považuji za herce, který si vybírá role, které jsou výzvy a to rozhodně tahle nebyla. Samozřejmě, že vizuální stránka je skvělá a celé to působí dobře. Evidentně docela drahá věc. Určitě vás to nebude nijak nudit, ale ničím se to nevryje do paměti. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Nemuselo by to být špatné, ale je to taková nesmyslná fantasy. Z jedné bakterie se během pár dní vyvine super-silná chobotnice, odolná vůči elektřině, ohni, ve vesmíru přežije, no totálně nesmrtelná. Nemá oči ale vidí a asi má i nějaké parapsychologické schopnosti, protože třeba jim najednou nevysvětlitelně přestanou fungovat vysílačky apod. A od kdy proboha do kosmu posílají vozíčkáře, to je opravdu třešnička do dortu všech nesmyslů. Jasné je to sci-fi ale stejně je potřeba aby to trochu dávalo smysl, ne z toho fantasy bez zábran. ()

JakeFox 

všechny recenze uživatele

Nuda. Takových filmů tu bylo desítky. Radši bych viděl postapokalyptický pokračování. Tohle mohl být 30-minutový pilot ke Cloverfieldu. Naprosto zbytečný film a ztráta času se na to dívat. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný mix všeho, co mají kosmičtí fanoušci rádi s napínavou gravitací. Kino pomáhá užít si vesmírněji nahánění po raketě s Marťanem, skvělá hudba a divácký zážitek ve fascinujícím prostředí, kam se člověk podívá jen díky dokonalé iluzi filmu. Podívanou povyšuje beznadějná atmosféra a asimilační dravost vražedného organismu v jednoduché biologické podobě. Potěšil i závěr filmu, který se hodil víc, než to, co divák čekal. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

LIfe - jak už tu mnozí zmínili Gravity meets Alien. za mě je to prequel ke StarCraftu, protože způsob, jak se mimozemšťan adaptoval, vyvíjel a choval, mi hodně evokoval Zergy. Začíná to nevinně, přechází v drama, akční, horror a depku. Mě se to hodně líbilo, herecky to bylo příjemné, řemeslně moc dobré, a hlavně jsem přehlédl, že se jedná o horor, takže jsem neočekával tak intenzivní gradaci děje. Celkově jsem více jak spokojený, zejména za oblast sci-fi, kde mě každý dobrý kus těší. ()

Nyck 

všechny recenze uživatele

Jo, souhlasím. Život si bere inspiraci z Vetřelce a Gravitace. Paradoxně mu to však ubližuje, protože divák tuší, co se bude dít dále, a říká si, že tohle už někde viděl. A lépe zpracované. Originálněji. Domnívám se, že Espinosa a jeho tvůrčí tým neměli ambice vytvořit kultovní biják, na který budeme vzpomínat i po čtyřiceti letech (ehm, Ridley?). Film je tudíž vcelku napínavá ryzí zábava, která si možna hraje na víc, než ve skutečnosti je, ale to až tak nevadí. Plusem je závěr. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama