Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 079)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Naprosto top horor ve vesmíru. Kvůli hodnocení jsem se bál, že to bude nic moc, ale bavilo mě to od začátku až do konce. Byla v tom krev (ve stavu beztíže vypadala luxusně), nechutně hezky zpracovaná zrůda, fajn hrdinové, moc pěkná hudba a ta atmosféra! Sice je tady pár nelogických věcí, ale ty mi moc nevadily. Neštvalo mě ani klišé v příběhu. Dneska se toho stejně už moc vymyslet nedá. Spíš mi třeba vadilo to, že posádka a celkově nasa nebyli absolutně připravený na nepřátelské reakce. Potom mě trochu zamrzela absence herce Gyllenhaala, čekal jsem od něj trochu větší výkon, ale spíš mi přišel jako obyčejná postava. Ovšem pro normální diváky je to šumák. Poslední věc: mohl to být trochu víc horor. Není v tom moc lekaček. Jinak jsem se vážně bavil. No a ten konec, lahoda! 94/100 ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Vypěstujte si z buňky svého vlastního mimozemšťana! Je roztomile amébovitého až chobotnatého tvaru, inteligentní a téměř nezničitelný. Jako potravu přijímá bílé myši nebo jiné živé organismy, k pití má rád chladicí kapalinu. Mimozemské buňky značky Calvin žádejte výhradně u našich ověřených prodejců. Garantujeme vám, že na dobrodružství a zážitky s Calvinem do smrti nezapomenete. – Pěkně natočená oddechovka, mám tenhle druh filmů docela rád. ()

MatejNosal 

všechny recenze uživatele

Ďalší z tých filmov, pri ktorom buď vypnete rozum a uzijete si film naplno alebo budete premýšľať a hľadať chyby a akurát ostanete nahnevaný koľko nezmyslov ste našli. Ja som zvolil prvú variantu a tak som sa super pobavil aj keď ku koncu snímok stracal dych tak skvelý záver to zachránil. Príjemné predjedlo pred dlhoočakávaným ALIEN C. (70%) ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Sci-fi inspirováno a natočeno jako pocta skoro 40 let starému filmu. No to je mi teda skandál... Hlavně pokud vezmeme v potaz, že to je působivější a originálnější než cca poslední 4 filmy s Vetřelci v hlavní roli. Pro mě zatím nejmilejší letošní překvapení. ()

MatoFILM 

všechny recenze uživatele

Vesmírna vyvražďovačka neoplývajúca originalitou a kráčajúca po vyšliapaných žánrových cestách, zato však s výbornou atmosférou a poriadnou dávkou napätia. Hviezdne herecké obsadenie je čerešničkou na torte. Taktiež veľké plus za skvelý no happy ending. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Film zapamätateľný kvôli jeho záveru, ten je síce čitateľný, no aj napriek tomu šokujúci a znepokojivý. Inak sa jedná o lepší priemer v rámci žánru sci-fi hororov s výborným obsadením a pomerne sugestívnym soundtrackom. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Pokud se prokoukáte úvodní cca půlhodinou v hollywoodském hurá stylu, dostane se vám solidní mainstreamové softverze Aliena. ()

Gray Wolfman 

všechny recenze uživatele

Hurááááá!!! A to jsem si myslel, že díky Covenantovi je sci-fi horror mrtvej a ejhle! Film, od kterého jsem nic nečekal mi dal to, co mi nedal Covenant a to neskutečně tísnivou atmosféru a dokonce i Calvin mi seděl, pač mám chobotničky rád. Kdo si chce po Covenantovi spravit chuť, určitě doporučuji toto!!! ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 58 milionov dolarov // Tržby_ 100.1 miliona dolarov // Tržby v ČR*_ 6 141 775 Kč // Diváci v ČR_ 42 906 // Tržby v USA*_ 30.2 miliona dolarov ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Ale co furt máte áčko béčko. Tohle byl prostě skvělej biják a basta. Pravda, několik scén, kde se dlouho brečí (tam asi vidím to béčko:)) , jsem přeskočila, ale jinak to nemělo chybu, áčko nebo béčko, ale řekla bych, že horor teda ne. Možná jednu dvě scény jsem přeskočila, že to bylo trochu nechutný ale hlavně tak nějak nudně dlouhý a mě stačej náznaky. A kdyby tam tyhle scény nebyly, nebyl by to horor ani omylem. Teda pokud filmy s emzákem co jde lidem po krku jako třeba Vetřelec nepovažujeme za horory, já tedy ne. Jinak opět absolutní nadšení z vesmíru (škoda že jsem to neviděla v kině) a z vnitřku vesmírné stanice, Jake potěšil, hudba mě napínala k prasknutí a při tom usilovném drkotání zubama mi byla fakticky zima a konec? Inu ten byl hodně morbidní, to se teda často nevidí! Takže za mě naprostá spokojenost. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Uchopením alá Horizont udalosti. Z dvoch tretín do nás film pumpuje napätie, aby tá posledná dupla na plyn a hrala už inú pesničku. Našťastie kapela zostala rovnaká, takže xenomorf vraždí, posádka spriada plány a do toho občas nejaký ten scenáristický kolaps. Tak napríklad: jedno bezpečnostné opatrenie velí do vesmíru a druhé smeruje trysky na Zem? A polovica posádky o týchto opatreniach počuje prvýkrát? Tiež by som mal pár otázok (nie výhrad) k záveru, no tie si nechám na potom. Všetko v miere tolerancie, takže spokojnosť aj s áčkovým obsadením, špičkovým vizuálom, strašidelnou hudbou i ospevovaným silno humánnym finišom :) ()

Shimargh odpad!

všechny recenze uživatele

Proč, když máme Věc a Vetřelce, by někdo natáčel film podobného ražení? Přeci proto, že má lepší příběh a mnohem strašidelnější a krvelačnějsí mega hustou příšeru, což se tady nekoná!! Za mě absolutní propadák céčkové kvality, sorryjako. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jako jednak po delší době zase něco z vesmíru, co úplně nezavání fantasy, ale bude "při zemi", k tomu luxusní herecké obsazení. Jako čučel jsem. Originální, dobré, vymakané. Super. Atmosférou si mě to chytlo hned od začátku a do konce nepustilo... nadšení !! ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Novodobý vetřelec! Tak by se to i dalo nazvat, ale celkově to na mě působilo výborným dojmem. Mělo to všechno, co si od takových filmů představuju a přitom nic nepřehánět. Víc takových filmů. 80%. ()

xmatysekx 

všechny recenze uživatele

Achjo. To jsem se zase rozčílil. Fakt dobrý to mohlo být. Nebylo. Ono vlastně celou dobu to totiž není o tom, že ‘Calvin’ je super inteligentní, ale o tom, že ta posádka je super tupá. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Opravdu rád bych se nechal překvapit, ovšem to byl právě asi největší problém. Jediné co mě překvapilo, bylo často naprosto nesmyslné chování hlavních postav. Neřekl bych, kdyby se jednou 1x-2x za film stalo, že nějaké postavě prostě přeskočí a udělá takovou kravinu, že vám zůstává rozum stát, ale když je to téměř celý film a takovým způsobem, že si občas říkáte: "Tyvole, proč to sakra neudělá jinak?", tak vás to začne docela brzo štvát. O herce nejde, všichni jsou velice kvalitní, takže z této stránky rozhodně zklamání nepřijde, ale příběhová stránka už na tom tak dobře není. Hodně pomalu se to rozjíždí, ovšem pak přijdou zhruba 2 bravůrní scény při kterých si řeknete, jo tak tady jsem doma. Pak to bohužel rychle ztratí veškerou napínavost a až do poměrně slušného konce se to zase dost vleče. Každopádně Život za shlédnutí stojí. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Naprostý béčko s áčkovou výpravou a áčkovými herci má právo na ŽIVOT a těch osmdesát si zaslouží – i když si „tak trochu“ pučilo hudební motivy s Interstellaru. ()

Oňďo 

všechny recenze uživatele

Keď idete na film s tým pocitom že trailer vás nejak moc extra nechytil za srdce a po skončení filmu ste si museli hľadať na zemi sánku. Pre mňa jeden z najlepších sci-fi filmov po Gravity. Má to napätie, akciu ale aj kúsok z hororu. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Nadšenecká scifárna, ve které si každý najde to své. Poskládané z větších a slavnějších kolegů útočí na každý váš tělesný otvor. Dobré je, že si u přes nepříjemně dusnou atmosféru zanechali tvůrci smysl pro humor, který vám ukáží až na úplném konci. Špatné, že se občas tak tlačilo na pilu, až to bylo v některých scénách nelogické, zmatené a shazovalo to film jako celek. Prostě jednoduchá vesmírná jednohubka, která neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne. 65% ()

Say 

všechny recenze uživatele

Ubohý scénář. Příšera nezastavitelná, nezničitelná, nejinteligentnější, nejodolnější... Nemám zájem sledovat film s hrdinou, který disponuje neporazitelností a ještě je navíc legračně designovaný. Myslel jsem, že to je trend Marvelovek, ale už se to šíří i do dalších žánrů. Hudba neustále řve. Co tam docela funguje, tak je kamera a vizuální efekty. Ale jinak je film opravdu o ničem. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama