Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 078)

dan4815 

všechny recenze uživatele

Já jsem z filmu tak nezvlhnul, jako ostatní diváci. Je to asi tím, že jsem už více kritický vůči tomuto žánru a Life jede podle několika šablon z dřívějších hitů, jako je například Alien nebo scifi horory, kde se vyvražďuje posádka. Musí se uznat, že tento film mezi béčkovými tituly podobného děje, je přece jenom hravější a vizuálně čistější, bez známek nějakého digitálního zásahu, ačkoliv se mi to za pár let asi bude jevit jen jako další starší vizuální efekt. Hudební podkres se velmi hodí a zpestřuje požitek z filmu. Herecké obsazení bylo zvoleno na míru, až jsem měl pocit, že to bylo psané právě pro jednotlivé herce. Jako první nevýhodou bych viděl začátek, který by méně otrlé fanoušky jiných žánrů donutil sledování vzdát. Začátek je totiž zmatečný i pro fanoušky scifi, které je umístěné v palubě raketoplánu. O ničem úvod, až jsem se bál, že je to další hovadina na motivy duchaplného pseudo intelektuálního sémě - Ztracen ve vesmíru. Vše naštěstí začalo s postupem času a s postupem vývoje života gradovat, a člověk nesleduje už jenom mistrovskou práci kamery, hudebního podkresu a střihu, ale také samotný děj. Koneckonců, byl jsem napjatý i z něčeho jiného, než z pokut za rychlost, což se mi nestalo snad už pár měsíců... mluvíme-li o filmech. Napětí je však způsobeno celkovou atmosférou z Calvina, než spíše z postav. Postavy nedostaly příliš mnoho prostoru, takže mi byly poněkud ukradené. Sledování vývoje života je z počátku zábava, pak je to spíše opruz, protože už nedocházelo k žádným vědeckým popisům a šlo jenom o to, jak Calvina zastaví, aby nekontaminoval Zemi. Nakonec přišel nečekaný zvrat, a konec je slušný mindfuck. Ruku na srdce, kdo by na začátku čekal to, co se pak stalo - a za to si film o to více vážím, protože dnešní filmy mají problém s předvídatelností. Tak jako tak ale filmu dávám tři hvězdičky, mohlo to být lepší. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Když si někdo hraje s ohněm, nemůže se divit, že se dříve či později v lepším případě popálí, v horším v něm shoří... Ačkoli trikové efekty a animace jsou velmi povedené, snímek je dějově předvídatelným. Což mu ubírá prvních 20%... Absolutní nelogičnost přežití, natož se "zvesela" rychle pohybujíc rosolovitý tvor ve volném prostoru vakua vesmíru při teplotě mezi mínus 175°C až 272°C, je pro mne cosi neodpustitelného. Tudíž rovných 40% dolů... A nakonec zde máme mnohdy zcela nelogické jednání posádky tvořené profesionály a vědci, a to zvláště již při prvních zcela evidentně nepřátelských známkách oné mimozemské entity. Tudíž dalších 20% dolů... Zbývá tedy posledních 20%, které snímek zachraňují. A za nimi stojí ony kvalitní trikové záběry a animace.... Tedy 1 hvězda.... Pro mne velké zklamání... ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Takže co se dozvím od vás, "seriózních kritiků", tentokrát? Že sledujeme slabou kopii Vetřelce a Gravitace? Trapnou vesmírnou vyvražďovačku neoriginálním CGI monstrem? Další průměrné sci-fi drama s plytkými charaktery, logickými dírami, tuctovou hudbou a předvídatelným koncem? Tak víte co, s tím jděte zvesela do prdele, protože já, narozdíl od vás, nejsem artový ufoun hledající za každou cenu sofistikované, seriózní a průlomové dílo a s chutí jsem si Život užila. Napínavé, solidní, odsýpající, zbytečně neužvaněné (čum, Ridley, že to jde!) a s povedeným závěrem. Rozhodně jeden z lepších kousků. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Pěkná výprava a triky, slušné herecké obsazení, docela zajímavá potvora a závěrečná scéna hodně fajn. Atmosféra docela ujde, ale škoda že se o potvoře nedozvíme něco víc, navíc mi vadilo jak je chytrá a všechno zná, ale kouká se na to celkem dobře. 3 hvězdy. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Paráda, po dlouhé době jsme měl možnost vidět poctivé sci-fi drama, u kterého jsem byl opravdu napjatý a hltal jsem každý moment. Navíc Calvin byl fakt perfektně vymyšlený a zábavný. Za mě plný počet, film se s ničím nesral. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Není to inovativní, ale je to řemeslně téměř dokonalé. Potěšily casting, hudba, gradace i závěr. Za mě velice vydařené scifi ! 80% ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl vůči Life poměrně skeptický a příliš jsem nevěřil, že mě dokáže zabavit. Ve výsledku jsem ale docela spokojen. Po klidné úvodní dvacetiminutovce film výborně pracuje s napětím a místy dokáže příjemně překvapit neočekávaným vývojem příběhu. Sice nepřináší nic, co bychom na plátně již dříve neviděli, ale jako vesmírný thriller obstojí bez větších problémů. Ač jsem byl poměrně dlouho přesvědčen o tříhvězdičkovém hodnocení, za výborný konec zvedám na 4. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Život je výborný obsazením, námětem i perfektním zpracováním stavu beztíže i samotného mazlíka. Ale především dokázal být napínavý a nepůsobit tak hloupě, jak bohužel předvedl Ridley Scott ve svém posledním režijním počinu, trapné parodii na úspěšné prvky původních dvou vetřelců: Covenant. Za ten nebetyčný rozdíl si plný počet rozhodně zaslouží. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná scéna s lámáním prstů :-D mám rád tyto sci-fíčka. Co dokáže takový mimozemský bordel způsobit co? - 80% ()

Matixed 

všechny recenze uživatele

Predátor v novém, svěžím kabátku. Film pravděpodobně není moc vědecky přesný, stejně mě ale bavil až do samotného konce a to i přesto, že jsem finální zvrat očekával. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Čakal som od Life trochu viac... Dobré obsadenie ale plytký príbeh, ktorý sa nakoniec zvrhne do dosť nechutného horroru, ktorý mi príliš logických súvislostí nedal. Raz videné, viac krát netreba. ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

"Posádka se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu" - no dobrá, čekal jsem trochu něco jiného :-) Life je vlastně úplně jednoduchá vyvražďovačka odehrávající se ve vesmírné lodi ve stavu beztíže. A jako taková je fajn, potvůrka je tak nějak sci-fi uvěřitelná, konec dobrý, já jsem byl spokojený, že jsem usínal u knížky a pustil si radši tohle :-) ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Tezce nepuvodni film s tupou posadkou nema cim prekvapit. Horory s monstry z vesmiru nejsou nicim neobvyklým, ale stoji na postavach a napadech. Zde se nepodarilo prodat zajimave postavy ani prijit s nicim novym. ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Kopie Vetřelce jak cyp, ale tak co. Nečekal jsem bad end, což bylo příjemné překvapení. Jinak to byl klišovitý derivát, který měl sice fajn herecké obsazení, ale postavy bez nějaké pořádné charakteristiky jen odsouzeni k zániku. Občas dějová nelogičnost, kdy najednou zničehonic někoho něco napadne po tom, co se deset minut loučí se svou existencí, je to dost dysfunkční, a takových příkladů je tam více. Má to pěkný vizuál, slušnou atmošku, hodně dobrého vetřelce, kdy jsem se i párkrát normálně lekl, takže když to tak shrnu, lehké nadprůměrné pokoukání. Jako celkem pohoda filmek na jednou pokoukání. 6/10 ()

kecinzer 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadalo nadějně, ale po pár minutách se Život změnil v bezduchou vyvražďovačku bez jakékoliv hloubky s pro mě "naprosto nečekaným :)" koncem. I přes to vysoké hodnocení dávám jelikož prostě miluji sci-fi. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Tereza Maxová na tom zamakala a vybrala dobropeníze na poznávací výlet do kosmu pro skupinu mentálně dementních spoluobčanů. Nepočítali ale s tím, že Calvin chce být sám doma a nebude mít s novopečenými mokrými bandity slitování. Pokud máte rádi Sunshine a Gravitaci, tak rozhodně zapomeňte na všechna srovnání, protože Život jim nesahá ani po kotníky. Trošku toho Vetřelce bych tam viděl, ale s napětím se šetřilo, atmosféra (vzhledem k tomu, že vše je explicitně ukazováno) jede taky na půl plynu, o demenci všech astromantů už jsem se zmiňoval v úvodním vtipu k popukání...tak co zbývá...průměrná vyvražďovačka ve vesmíru, která nemá kule ani charisma. Myslím, že doma pod dekou a s občasným pokecem bych si to užil možná i víc. Nicméně za každý kosmo sci-fi dík a tak to snad něco vydělá a budou se dál točit i jiný věci, než čím dál tím horší pokračování Vetřelce - v květnu řeknu "já to říkal". ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama