Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 078)

jacksax 

všechny recenze uživatele

má to všechny ingredience správně, ale dohromady mě to emocionálně úplně minulo. Snad špatný den, dám tomu ještě šanci, ale zatím je to pro mě asi největší kino-zklamání minimálně za deset let. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Škoda jen, že si nevyhrály s postavami. Ty jsou zde fakt ucházející a divák jen doufá, že aspoň nějak pořádně zemřou - což se díkybohu stane. Když už jsme u těch úmrtí, tak se přesuňme k vetřelci, k hlavnímu antagonistovi. Diváci můžou sledovat jeho fyzický vývoj, což beru vždycky jako velké plus. Možná jsem v tomhle hračička, ale mám obrovský zájem o to, jak silná ta obluda je, z čeho je její tělo, čím se živí, jak rychle roste, jaká je její inteligence, jak se zrodí, kde tyto formy života žily v minulosti, jak přežívají a tak dále. Tohle mě fakt baví zjišťovat a to mi film do značné míry poskytne. I tak bych byl radši, kdyby byl Život pojat o něco více intelektuálně. Celé to mohlo být ještě o dva stupně propracovanější. Naštěstí nejde říct, že by to bylo odfláklé a mě to stále bavilo. Nutno dodat, že já nešel na horor jako ostatní. Spíš jsem očekával temnou sci-fi jelikož mě stejně žádnej horor nevyděsí (Ani první Alien s ním to mnoho lidí srovnává třeba jen pocitově). Film rychle ubíhal a člověk si už-už říká "Jooo, dobrý, šlo to, 3/5 a víckrát vidět netřeba" a pak přijde konec, kterej překvapí a dostane. Ten konec je důvodem, proč jsem z kina odcházel s úsměvem a proč film doporučím ostatním. Cynický, vtipný a nabourává standardy. Posledních 5 minut si perfektně hrálo s divákem. Mohl bych dát 4 hvězdy, ale mé hodnocení je trochu přísnější. Jedná a velice zábavných 3/5, které by každý měl vidět, už jen kvůli tomu konci. ()

Mattij 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se. Vážně. Obsazení vypadalo skvěle, atmosférický úvod také, jen Sunshine nemoc zaúřadovala. Nic proti béčkovým vyvražďovačkám (i když tohle se od začátku na ni netvářilo), ale snad každé rozhodnutí hlavního hrdiny bylo pro mě naprosto nepochopitelné. Snaha inspirovat se jinými vesmírnými snímky by mi až tak nevadila, to spíš ta předvídatelnost děje a hloupost, kterou scénář každé postavě tak úpěnlivě vkládal do úst. Včetně konce. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Těžký průměr. Tady není nic co bychom neviděli a nečekali. Škoda. Dobrých sci-fi je málo... a zatím to tak zůstává. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Pustal som to s otvorenou myslou, nedalo sa cakat, ze to bude lepsie ako Alien, no s malou dusickou som dufal, ze to bude pozeratelne. Poviem to takto, neurazilo ma to, no ohureny som neostal. Cize, pozeratelne to urcite je. Zamrzi par hluchych miest, bez ktorych by sa to priblizilo k sympatickej stopazi. Niektore sceny su trohu nelogicke. Celkom sa to hralo na vazny film, takze niektore tahy postav by som necakal. No je to "horor", takze tie niektore debilne reakcie zucastnenych sa musia prepacit. Zaver bol good, no cakal som nieco take. A ozaj, Calvin mi kus prekazal. Asi mi vadila jeho inteligencia :-). ()

Heero 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si dali práci, aby v Životě nebylo tolik fyzikálních a technických nesmyslů, jako třeba v Armagedonu. Ač si myslím, že formu života z Marsu tvůrci maličko přeboostili a je tak odolná snad vůči všem elementárním živlům, včetně radiace, jedná se stále o celkem zajímavou podívanou, kterak taková nepříjemná potvůrka ničí posádku. Od takto silného složení herců jsem upřímně čekal maličko víc, otázkou je, jaký prostor ve scénáři byl a jestli byl tento scénář dostatečně kvalitní, spíše bych se přikláněl k tomu, že moc ne a pokud herci očekávali, že se stanou součástí nejlepšího sci-fi poslední doby, musí být teď trochu zklamáni. S odstupem času si spousta lidí řekne, že se jedná spíše o trochu lepší béčko. Přesto se mi život vcelku líbil a čtyři hvězdičky spíše odpovídají absolutní impotenci kvalitních sci-fi filmů poslední doby. A ne, Arrival nebyl filmařky lepší než tohle. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele

Jé, bubák! Utečte! --- Nesci-fi horůrek, ve kterém se postavy chovají jako po lobotomii a celé je to předvídatelná nuda. Potěší jen ISS a prostředí, kde se film odehrává, tedy jakési sci-fi kulisy. "Příběh" je milionkrát vymlácená prázdná sláma. Na sci-fi zatraceně málo. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

V některých chvílích divně a sebevražedně se chovající posádka je zřejmě úlitbou žánru. Asi to nejde vymyslet jinak. Ale ten závěr! Ta působivá hudba nakonec...zdá se, že dveře k pokračování jsou otevřeny, těším se. Velmi dobré 4*... ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl srovnávat s vetřelcem je to slabé asi jen v brutalitě. No není to krásný život ? Jednoho dne se parta kosmonautů pokusí oživit jednu buňku, ze které se stane pohroma a která postupem času všechny zabije i přechytračí. Byla roztomilá, ale čím víc rostla tím víc se blížila vetřelci. Dějová linie byla zpracovaná poměrně dost dobře, neustále se něco dělo (narozdíl od Prometheuse tohle byl ráj). Postavy měly dobře napsaný scénář, nikdo se nechoval jak idi*t. Potvůrka taky originální a dokonce tu máme otevřený závěr na další díl. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Mám rád takéto slizké živočíchy preto ma aj troška mrzí že film neukázal dačo lepšie a držal sa čisto len poznaného.Klasika, nájdeme nejakú bunku , ktorá sa postupne vyvíja a postupne nás zabije.Hrozne ma mrzí že tie zabitia nebolo lepšie a hlavne tá vec mohla byť viac hnusnejšia ale inak pohode.Pre mňa lepší priemer. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Lituju, že jsem se na tohle nevydal do kina na velké plátno a jsem sám na sebe naštvaný, že jsem to odkládal takovou dobu. Říkal jsem si že to bude kopírování legendárního Vetřelce a nemá význam se o to zajímat. No.. každý se někdy mýlí. Jakkoliv si to bere kus něčeho ze všech možných sci-fi, tak to přesto dokázalo být docela originální a hlavně si to drží skvěle podivnou atmosféru, která mi nedovolila uhnout pohledem od obrazovky. Od prvních seznamovacích minut s pestrým složením posádky si to drží svižné tempo a napětí. To pomalu uvadá a úplně zvadne když už není na čem stavět, protože je většina členů lodi po smrti. Největší problém vidím v pořadí body countu, kdy postavy umírají od nejlepších, až zbydou ti, co toho nejméně předvedli, a to je zkrátka fail. SPOILER: Kdyby se do závěrečných chvil dostal Ryan Reynolds, nepochybuju o tom, že by si to celé vysloužilo lepší ohlasy. SPOILER END Na poletující potoky krve ve stavu beztíže se dívalo nádherně a jsem moc rád za detailní záběry úmrtí, ty si u mě získaly hodně plusových bodů. Potvora se od Vetřelce liší jak vzhledem, tak chováním a nepochybně je mnohonásobně inteligentnější, leč, méně děsivá. Také všude vidím stížnosti na logiku, mně přišlo, že se herci velice snažili aby to vypadalo realisticky. Jediná diskutabilnější scéna byla hned s první smrtí, to se dalo vyřešit jinak a k ničemu dalšímu by nemuselo dojít. Jenže to by pak nemohl pokračovat děj, že? Takováhle slova ,,odborníků" jsou vážně k smíchu. Myslím, že úspěšnosti moc nepomohl ani fakt, že všichni očekávali nového Aliena (včetně mě) a na tohle nezbyl čas. Takhle výborně natočených filmů moc v jednom roce nebývá, má to super prostředí a závěr, který v hororech má být. Jsou to velice slušné 4* a do plného počtu mi chybělo jen to lepší pořadí vraždění. ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Inspirace Vetřelcem zcela jasná, ale přesto mi tento snímek přišel zajímavý a hlavně dobře zpracovaný. [SPOILER] To s těma tryskama v laboratoři byl hodně velkej fail. [/SPOILER] ◢ ■ ◣ (R) [90/100] ■ (K) [90/100] ■ (V) [82/100] ■ (H) Jake GYLLENHAAL [90/100] ● Rebecca FERGUSON [90/100] ● Ryan REYNOLDS [85/100] ● Hiroyuki SANADA [85/100] ● Ariyon BAKARE [77/100] ● Olga DYKHOVICHNAYA [82/100] ● Alexandre NGUYEN [78/100] ● Naoko MORI(♫) [95/100] ■ (E) Alien (1979) ● Aliens (1986) ● Alien³ (1992) ● Alien: Resurrection (1997) ● Prometheus (2012) ● Alien: Covenant (2017) ● Life (2017) ● Predator (1987) ● Europa Report (2013) ● Apollo 18 (2011) ● Gravity (2013) ● The Faculty (1998) ● Approaching the Unknown (2016) ● The Martian (2015) ● Leviathan (1989) ● Moon (2009) ■ (Č) 1 ■ (P) [Pátek, 2-VI-2017; 20:52] [1080p] ϿϾ [PZ-cz] [89/100] ■ (CSFD) MickeyStumaTuaxdezorz(C) [89/100] ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Světe div se i takové rádoby pokusy mají vyšší hodnocení než samotná matrice subžánru Alien. Ale teď vážně, film mě mile překvapil. Hlavně a především nic vyloženě nepo-kazil. Oprášil scénář "klasika1" a uhladil ho do načančané podoby. Cca 20% starých filmů je možno vyklidit z polic a postavit tam tohle. Nechybělo mi napětí či atmosféra, ale chybělo mi překvapení. Takzvaný "wow" efekt. Závěr byl pro trochu inteligentnějšího tvora kýč. 7.5/10 ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Jako ono to nebylo vyloženě pitomý nebo tak, ale tah na branku prostě neproběhl. Základní námět je dost podobnej Alienovi a možná, kdyby něco takovýho bylo natočenýho před třiceti rokama, tak by to byla pecka, ale teď už to asi nefunguje, protože jsme to viděli milionkrát. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Jo, tak to si nechám líbit...Má to sqělou atmosféru...dobrý vizuál....a zajímavou zápletku...Kdo to, ale srovnává s vetřelcem, tak s tím nesouhlasím...Tenhle film má drajv a jeden se tu vůbec nenudí...A taky ukazuje, že se nemusí vyplatit vrtat do cizí formy života podle svých představ...Za mě 95% ()

SatyR.film 

všechny recenze uživatele

Dobre natočené, no s predvídateľným dejom. Nuda pri ňom určite nehrozí od prvej minúty až do konca, čo pri podobných filmoch sa stáva viac než často, mimozemská existencia rovnako super zvládnutá a neotravuje. Záver možno trochu prekvapil, ale príjemne, aspoň jeden hollywoodsky snímok sa hádam môže skončiť aj inak. 3-4 * ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Vetřelcům nevěřit ! Posádka naplnila misi iritujícího dilentantismu. A největší chudák přikurtovaná myš. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Nudně zpracovaný příběh, jenž ničím výrazně nezaujme. Scénář nic moc, spíše nic. Jako celek dost nuda. Závěr předvídatelný. Za mne 25%. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama