Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 077)

chelsea17 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem váhal s hodnocením. Nedokázal jsem se nijak "přinutit" dát o hvězdu víc. Život je film, který totiž nepřinese vůbec nic nového. Další vesmírná potvora, ovšem o mnoho odolnější než Vetřelec. Osobně jsem čekal o dost chytřejší film a nebylo by to tak těžké. Možná si tvůrci chtěli vytvořit jakýsi záchytný bod, že když se vše pokazí, máme tu pořád stvůru, která všechny zabije a zábava je na světě. Co říct pozitivního? Že mě to bavilo, nebyl žádný unuděný zásek, slušná hudba a závěr okořeněný obratem se solidní skladbou The Long Way Back. Jen některé střihy z akce rovnou do "moudrých" řečí .. to mě ještě trochu zaskočilo. Počet hodnocení: 2 198 ()

kijifa 

všechny recenze uživatele

Ano, jedná se o spojení Gravitace a Vetřelce, což by nevadilo pokud by se tahle kombinace povedla dobře namíchat. Velká škoda ale je, že to jediné co funguje je část z Gravitace, tedy outdoorové záběry z vesmíru. Ta část připomínající Vetřelce se moc nepovedla. Ne počkat vůbec se nepovedla. Mám pocit, že Espinosa vzal celkem slušné herce, nechal je zavřít do krabice a řekl jim "teď se asi tak 100 minut chovejte jako idioti, jejichž jediným cílem je zničit život na Zemi". Scénář samotný totiž stojí za starou bačkoru. Postavy se prakticky celou dobu chovají nelogicky a každým svým dalším krokem jdou přímo proti tomu jedinému, co je v tu chvíli cílem jejich mise. Na druhou stranu, kdyby byl scénář jen o trochu chytřejší, tohle trápení by skončilo po nějaké půl hodince a přišli bychom o vcelku vtipný závěr. ()

Sentido 

všechny recenze uživatele

Na venek líbezně 2017, uvnitř ovšem hořce 1980. Krásná, skvěle obsazená, napínavá, ale pořád jen další v řadě a pramálo unikátní variace na téma—těsná vesmírná loď, stresovaná posádka a šmejd z vesmíru. ()

Brusíček 

všechny recenze uživatele

Na toto téma se natočilo dost filmečků, ale jen několik se opravdu povedlo. Vizuálně se to podobá jako scenerie z Gravitace, napětím z Vetřelce, a technologicky z Marťana z Herma. Kdyby se na konci přidalo půl hoďky děje z boje s emzákem na Zemi, tak by to byl docela zářez, takhle snižuji hvězdu za slabší příběh, který měl sice hodně našlápnuto, ale od poloviny mě bylo jasné jak to bude, škoda. 65%. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Tam kde se Scott jen marně snažil navázat v Prométheovi na vetřelčí ságu a Covenantu si vzpomněl především na akční sekvence. Tak tady noname režisér s pár více než dobrými herci a jednou zatraceně hnusnou, zlou a nenažravnou potvorou z Marsu dokázal natočit opravdu napínavou, polohororovou, poctivou Aliení vyvražďovačku. Připočteme-li k tomu dobré efekty (i když od Gravitace už potřetí viděné), říznou hudbu a fantastický, i když lehce předvídatelný konec...85% ()

Monisek 

všechny recenze uživatele

Spatny, spatny, spatny! Dej, lidi, prisera. Hloupejsi astronauty jsem fakt nevidela. Druha hvezdicka je za ten konec, protoze si to zaslouzili! ()

Silencia90 odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím proč se mi to tak příčí, za normálních okolností bych dala alespoň jednu či dvě hvězdičky, ale na tomhle snímku neni skutečně nic, co bych mohla vyzdvihnout. Bylo to ošklivé, děsivé a nepřínosné. Nikdy znovu už to nechci vidět. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Na začiatku asi polhodinka ktorá zaujme..dobrý vizuál...napätie...očakávanie....potom pád do blba, scenár prešpikovaný nelogickými scénami, povrchné a naivné až strach...zbytočný herci ako Jake a Rebecca len nahnevajú ak si človek predstaví o dve triedy lepší scenár. Takto to je škoda pozerať a záver je jasný už od 45. minúty filmu a už sa môže rovno strčiť do tmavých zákutí vesmíru. ()

drozdy1 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení! Od filmu Život jsem takřka nic nečekal a dostal jsem velmi svižně odsýpající vesmírnou vyvražďovačku, která má málo hluchých míst a nabízí hodně zajímavé momenty ve stavu beztíže. S postavy prožíváme jejich problémy, které jsou dost často téměř bezvýchodné. Jediné co mi občas vadilo bylo hloupé chování postav a nevýrazný soundtrack. Bavil jsem více než při novém Vetřelec: Covenant. Hodnocení: 77%. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Velmi slibný začátek navnadí na dravý scifi thriller s velmi svěžím obsazením a s jednou velkou neznámou v podobě emzáka, který ale nakonec zůstane jen na půl cesty a stejně jako jako celý Life zůstane bohužel brzy zapomenut. A je to opravdu škoda, protože úvod napětím, neznámem a obecně dobrou filmařinou nešetří, nicméně postupně bublina nepoznaného splaskne a ani povedená vizuální stránka, která trochu hodně opisuje od Gravitace, nezakryje postupně viditelné příběhové vakuum a ztrátu dynamiky, kterou Life v úvodu rozhodně měl. Koncovka sice příjemně šokuje, ale nedrží úplně pohromadě s tím, co předcházelo. 65% ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Tenhle nápad už tady byl tolikrát! Jenže kolikrát se nepovedl, že? A to není zrovna případ Life. Je to sice jedno obrovské žánrové klišé ale je natočeno opravdu poutavě, napínavě, se slušnou dávkou krevních výrobků, pekelně hutným soundrackem J. Ekstranda a vynikajícím závěrem. A navíc, jak to v podobných filmech hodně často býva, jsem si neťukal na čelo při extra debilních rozhodnutích hlavních postav. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

WTF, proč jako?! Takže vezmu od A do Z příběh jednoho z top filmů tohoto žánru, trochu "vyšperkuju" a změnim posledních pět minut a mám tu "novou" pecku?! Kdyby to byl aspoň (i když bůhví proč natočenej) přiznanej remake nebo se to jmenovalo Vetřelec 165... No, vypadá to, že tenhle Svět se vyčerpá sám ještě dřív, než vyčerpá přírodní zdroje. V hudbě dnes narazit na něco, co neni předělávka, vykradačka nebo aspoň osvědčená šablonka je skoro zázrak a s nápadama či originalitou je to v současné filmové produkci podobně. Smutné a pro tuhle dobu bohužel příznačné... ()

Lucretius 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem béčko, ovšem takhle slabé nikoliv. Kdyby toho vetřelce vykradli alespoň pořádně (a v něčem třeba zašli trochu dál), zde jej spíš sterilizovali. Ústřední chobotnička nevzbuzuje ani hrůzu, ani paranoiu z toho, že se může vynořit odkudkoliv. O budování napětí tu neslyšeli ani z vesmírné stanice, dialogy generické, hudba obšlehlá z Inception, režijně unylé a celkově nepodnětné. Bylo mi maximálně tak smutno z toho, že Hiroyuki Sanada do něčeho takového vložil energii. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Life má takovou nálož kvalitních hereckých jmen, že tu člověk jednoduše musí mít nějaká očekávání, ty se ve finále nakonec úplně nenaplnila, byť jsou tu i pozitiva. On Espinosa asi nebude žádný velký Pan režisér, ale nechal tu prostý příběh, který navíc průkazně z minulosti funguje (vetřelec a vyvražďovačka na lodi) a do toho relativně normální stopáž, díky které se člověk vyloženě nenudí a dojde i na pár kvalitních momentů, které podtrhuje překvapivé finále. Filmu taky prospělo, že se na něj koukalo jen jako na předkrm před chystaným Covenantem, který u kritiků pohořel a tak z toho u mě Life paradoxně vychází lépe než Ridleyho mainstreamovka. Čisté 3* ()

Warlukyn 

všechny recenze uživatele

Jediný co musím vychválit je hudba a pocit zimy, kterej jsem z dotyčných ke konci fakt měl, jinak scénář za vyliž p*del :D a ostatní jak by smet, upřímně slátanina pod kterou hledáte hlubší smysl, kterej tam není, to jsem zas vybral ten správnej biják :D ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na tom celém počinu je Gyllenhaal, který ovšem hrál v mnoha zajímavějších filmech. Po infantilním začátku, kdy se všichni rozněžňují nad probouzejícím se životem, ačkoliv je jasné, co z toho vzejde, se dočkáme klasických akcí, kdy posádku ohrožuje nezničitelná agresívní potvora. Což je jako oddechovka přijatelné, ale kdyby se aspoň občas pokusili udělat si ze sebe srandu. Nejlepší nás čeká nakonec, ale zase to není nic objevného, co by muselo mít pokračování. ()

derek007 

všechny recenze uživatele

Příjemná jednohubka o dementních astronautech, kteří toho svalnatého neposedu ani plamenometem zpět na Mars nevypálili. Okousaný malíček značí, že jsem byl napnutej a na konci si pak už jen užíval tu záměrnou brakovitost. ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Life překvapuje úžasnou atmosférou a skvělými hereckými výkony. Sem tam ujede logičnost, ale když utíkáte před malým roztomilým Marťánkem, není se čemu divit. Velké milé překvapení. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama