Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 079)

Qeo 

všechny recenze uživatele

Life překvapuje úžasnou atmosférou a skvělými hereckými výkony. Sem tam ujede logičnost, ale když utíkáte před malým roztomilým Marťánkem, není se čemu divit. Velké milé překvapení. ()

dhejbal 

všechny recenze uživatele

Nevím no, zrovna od takhle nákladného sci-fi snímku bych chtěl přece jenom trochu víc fantazie. Mám pocit, že za celých 104 minut mě vlastně nic nepřekvapilo. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak tento film je fakt milym prekvapenim tohto roku,vyborny scifi horor,ktory tazi hlavne na napati a aj hereckom obsadeni,jedine som necakal,ze Ryan Reynolds skonci tak,ako skoncil a ta mimozemska forma zivota bola fakt neprijemna,velka spokojnost s tymto filmom...:-) ()

Kaktusak12 

všechny recenze uživatele

V Life je rozhodně vidět jistá inspirace Gravitací a Vetřelcem. Možná i díky tomu jsem měl u většiny scén pocit, že už jsem to někdy viděl. Každopádně Život je slušně odvedený sci-fi horor s bezva koncem, který musí dostat snad každého. Váhal jsem mezi 3 a 4 hvězdami, ale celkově je film přeci jen spíše lepší průměr. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - nuda !!! Vždyť se chovali jak blbci. Tihle kosmonauti by se nedokázali ani obléct do skafandru. WTF ! A přitom obsazení vypadalo tak slibně - až na Gylenhóla ... toho fakt nemusim ... držka divná ... ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Že aspoň těm klukom a holkam co se připravujou u NASA nedaj povinně ke skouknutí The Thing a Aliena.Aspoň jedničku.No né,ty kosmonautky tam mohly klidně pobíhat v kalhotkach a v tílku,i jedna zachráněná koťátko se počítá,přeci?Ačkoliv,možná jim pouští Abyss,aby očekávali ty hodný. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Relativně napínavé, vizuálně úchvatné s výborným soundtrackem a celkem překvapivým koncem. Zvláště pokud jste fanouškem Bendera a sdílíte jeho specifické sny, tak vás tento závěr přímo ochromí. :-) Bohužel snímek nikterak originální není. To skutečně ne. Je to v podstatě variace na Vetřelce, což rozhodně není překvapivé. Podobně jako v něm, i zde představuje hnací motor chybné konání posádky. Některé jejich kroky ovšem logikou vyloženě neoplývají. Je to zkrátka klasická slasherovina se vším všudy. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Utahaný odvar Aliena s nudným monstrem, na kterém je nejhorší to, že zatímco Reese a Wernick psali zábavný horor (v prvních deseti minutách se odkazuje na Re-Animátora, konec je jak od Raimiho...), Espinosa točil Vesmírnou odyseu. A podle toho to taky vypadá – na pohled krásné, ale snaha o to být hluboký a filozofický vyznívá vyloženě směšně. A že nejlepší postava umře v první třetině, tomu moc nepomáhá. Naprosto zbytečný film. ()

Zajdo 

všechny recenze uživatele

Mňa osobne toto mimozemské stretnutie bavilo viac ako napríklad tak veľmi ospevovaný Arrival, je mi jedno, že to bola kombinácia viacerých filmov, u mňa to fungovalo na výbornú, ja som sa bavil počas celého filmu. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Nečekané překvapení. Na kvality tohoto vetřelčího filmu a záživné scifi podívané je zdejší procentuální hodnocení celkem nízké. Divák si vybaví film Vetřelec i Gravitaci. Zde se veškerý obsah filmu odehrává ve vesmírné stanici na oběžné dráze Země po návratu z výzkumné mise na Marsu a točí se kolem zkoumaného vzorku mimozemského života odebraného na této planetě. Pěkně natočeno, mimozemšťan se povedl a stojí i za opakové zkouknutí. Co víc chtít... ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Byl jsem i na dvou hvězdičkách, tak proč nakonec čtyři? Je to překvapivě (vzhledem k obsazení a marketingu) klasické b-éčko odkazující na všechno možné z osmdesátek. Navíc se to v druhé polovině úplně rozpadne (chyběl asi scénář, někdo to přestříhal). Ale nevzpomenu si na film, který mě tak silně vydeptal a vyděsil, že se mi o něm zdálo. Prostě má to v sobě něco, něco děsivého... ()

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Musím priznať mierne prekvapenie. Pri tomto filme som neočakával veľa a dostal som dobre obsadenú a remeselne spracovanú žánrovku plnú napätia od začiatku do konca. Tu však prichádza aj výtka filmu. Je atmosferická žánrovka, ale zároveň veľmi rámcová. Málokedy prekvapí a obsahuje klišé s tým súvisiace (scéna s dokovacou stanicou ma vyložene iritovala). Záver je fajn aj, keď nie je až tak nepredvídateľný ako by sa mohlo zdať. 70%, lepší priemer. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Myslím, že sme dostali za málo peňazí veľa muziky. Nie je totiž jednoduché po Votrelcovi natočiť niečo podobné bez toho, aby ste sa nezosmiešnili. Tu sa to podarilo na výbornú. Takže poctivých 75% si to zaslúži.. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Dostatočne pútavý a akčný príbeh, ktorý („takmer“) celý čas sa odohráva vo vesmíre „tesne“ nad našou planétou. Silné vplyv filmu Alien. Síce celý je to vypočítateľný, ale za to dobre spracovaný. Je vidieť, že v réžii pán Espinosa nebol tak odvážny, to však kvalitu filmu výrazne nesnižuje. Veľmi dobré herecké výkony jak hlavných tak aj vedľajších postáv. Pre mňa zatiaľ najlepší „sci-fi-horor“ v roku 2017. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mix Carpenterovy Věci a tak trochu i slavného Vetřelce. Ve výsledku to je celkem napínavý snímek snažící se nenápadně podsunout i otřepanou myšlenku o tom, "jak jsou lidé navzájem na sebe zlí", aby ji v zápětí postavy svým jednáním začaly popírat. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Nevím, o co přesně tvůrcům šlo, zda měli nějaké ambice a tímhle filmem chtěli něco říct nebo mělo jít jen o akční snímek s celkem nijakým přesahem. Já v tom rozhodně nic než ten druhý případ nenašla. A filmů o krvežíznivých potvorách jsem viděla pár lepších. Jediné, co se mi na tomhle filmu doopravdy a upřímně líbilo, bylo herecké obsazení, ale ani to mě nedonutilo se u filmu nenudit. Ani konec to nijak extra nezachránil, i když ten se mi na celém filmu líbil asi nejvíce. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama