Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 078)

Wallis3 

všechny recenze uživatele

ŽIVOT NA MARSU JE A JSOU TO MUŇKY! A tahle jedna igelitová muňka se rozhodne s ničím a s nikým se nepárat. Podá si všechny a všechno. I když mi to přišlo jako rychle splácaný, i když atmosféra mohla být hustší, a horor krvavější, přece se to u mě na slabší čtyři vyšplhalo. Hudba tomu pomohla a závěr též. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek je vlastně takovou reinkarnací veleznámého Vetřelce. Inspirací se tímto snímkem tvůrci netají. Sází však na větší realismus a vcelku se to daří. Odehrává se na skutečné mezinárodní vesmírné stanici známé pod zkratkou ISS, která je v současné době jediná trvale obydlená vesmírná stanice. Převzetí vzorků z Marsu, kde se najde i živý organismus, je dobrý nápad. Příběh je krásně plynulý a po dramatické stránce se vyvíjí solidně. Lekačky či jiné typické hororové vymoženosti nechť tu ale nikdo nečeká. Tady je to zcela o něčem jiném. První dlouhá scéna svojí vizualitou a atmosférou hodně připomíná klasiku ´2001: Vesmírná odysea´, ale pak si to jde svou byť neoriginální cestou. Konec ale určitě nejednoho překvapí.  Po technické stránce je vše odvedeno fantasticky. CGI je využito na plno a tak se vesmírný svět vskutku stává pastvou pro oči. Chování a postupy astronomů určitě všechny odborníky a znalce astronomie nenechá chladnými, ale je to jen pouhá vize, tak proč se tím zatěžovat. Příběh si tedy pohrává se známou otázkou, jestlipak je na Marsu život. Pokud ano, třeba i toto by se klidně mohlo stát. Kdo ví. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller, který možná nepřináší nic nového, ale dobře se na něj kouká až do poslední minuty a má vydařenou pointu ;-) 75% ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Trochu podfuk na divakovi. Snazi sa to posobit takym civilnym dojmom. Slusna uvodna sekvencia bez strihu, zjavna inspiracia z Gravity (ci vykradanie?). Akoze realisticke vedecke ponatie to je fajn, ale postupne sa tam pridavaju strasne hlupe konania postav. Uznavam ze pre potreby filmu treba zjednodusit realitu, ale niektore neskutocne sprostosti uz neviem prepacit. O to viac ma potom nasiera, ked sa snazi tvarit ako nieco viac. Spolu so zaverom az take mierne znechutenie. [#18/2017] ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

V roce 2017 šly do kin dva scifi horory, ten první mě úplně missnul a na druhý jsem se hrozně těšil a zklamal mě. Ten první je Life a druhým filmem je Alien: Covenant. Jejich přímému srovnání se lze těžko vyhnout. Life je ve všech ohledech lepší, tam kde Scott filozofuje o existenci lidí, tam Espinosa sází na napětí a stísněné prostory, Covenant má nudnou polovinu stopáže, Life má tah na branku po celou dobu. Plot twist obsahují oba filmy a ani v jednom případě není těžké je odhadnout. Zásadní rozdíl je však v tom, že Life je survival horror lidí proti cizímu organismu a Covenant o boji Ridleyho Scotta proti divákům. ()

bulbasaur 

všechny recenze uživatele

priemer, ktorý sa nadpriemerne ubral iným svojim neštastným vyvrcholením ktoré film zachránilo a priemerom ho teda nenazvem. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Velmi slibný začátek navnadí na dravý scifi thriller s velmi svěžím obsazením a s jednou velkou neznámou v podobě emzáka, který ale nakonec zůstane jen na půl cesty a stejně jako jako celý Life zůstane bohužel brzy zapomenut. A je to opravdu škoda, protože úvod napětím, neznámem a obecně dobrou filmařinou nešetří, nicméně postupně bublina nepoznaného splaskne a ani povedená vizuální stránka, která trochu hodně opisuje od Gravitace, nezakryje postupně viditelné příběhové vakuum a ztrátu dynamiky, kterou Life v úvodu rozhodně měl. Koncovka sice příjemně šokuje, ale nedrží úplně pohromadě s tím, co předcházelo. 65% ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Velice obstojně natočené komorní scifíčko ve stylu Vetřelce. Poměrně nezáživný začátek se naštěstí rychle přetaví v zábavnou akci, která překvapivě drží tempo až do konce... 70% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Uf - oni jsou tady“. Asi bych se držel počáteční linie snímku. Komorní sci-fátko. Jenom Remek, kajuta a pozvolna růžky vystrkující emzáček. To mne bavilo, mělo to poklidnou atmosféru, která byla zároveň strhující. Pak si však Alfův hlen řekl, že vyštípe Rosáka z Magionu a jemné dramátko se lusknutím prstu změnilo v X-tou verzi vesmírného „chodí pešek okolo“……a toho jsem byl už svědkem mockrát a navíc mne to až tak nebere. Takže konečným výsledkem je: Život rovná se Vetřelec na Espinosu…..a to je, alespoň pro mne, míň, než bych si představoval. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že většinu filmu se tvůrci chtěli držet při zemi a udělat ho spíš vědecký, ale museli do toho přimíchat akční sekvence a co nejhůř, bůhví proč přidali i rádoby emoční dialogy, které působí jako pěst na oko. Několik pasáží mě opravdu bavilo nebo přimontovalo k obrazovce, ale v několika případech jsem se taky nudil. Ale musím pochválit očekávaný, ale přesto výborný konec. ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Díky tomu, že nejsem žádný velký fanda Vetřelce, to měl Život u mě trochu jednodušší. K filmu jsem přistupoval s čistou hlavou a nakonec jsem byl vesměs spokojen. Příběh vás rozhodně šokovat nebude, za to má ale jasný směr, a i když je poměrně předvídatelný, nenudí. Předností jsou bezpochyby herci. Tady měli tvůrci šťastnou ruku stejně jako při výběru onoho monstra, jenž diváka lecčíms překvapí a od klasického vetřelce se dost liší. Pro večer ideální podívaná, která neurazí. ()

Corbinian 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je Life poměrně slušně ubíhající oddychovka, která rozhodně nemůžu urazit žádného žánrového fanouška, ke kterým se řadím i já. Snaha být Vetřelcem 21. století se tady projevuje velmi silně, na druhou stranu se to v určitém směru snaží autoři zakrýt a ujistit nás, že Life se chce vydat svým vlastním směrem. Snad i proto nám chtějí ukázat trochu té krve a násilí. Daleko víc, než jak tomu bylo v již zmiňovaném Scottově snímku. Právě s legendárním Vetřelcem Life svůj souboj samozřejmě prohrává na plné čáře. Nesporným kladem ale je, že i tak si dokáže držet slušné napětí až do samotného konce. Tohle vetřelčí jádro je obaleno ne moc povedeným až tuctovým audiovizuálem. Jak už zde bylo řečeno snaha o zobrazení vesmíru á la Gravitace je naprosto neosobitá, vůbec nenechá děs z obklopující prázdnoty doznít, ani soundtrack tomu nijak výrazně nenahrává. Naprosto brutálně stříhá jednu scénu za druhou jako na běžícím pásu, chvílemi s katastrofálním mixem zvuku, ze kterého bolí uši. Pár záběrů je tam jistě povedených, ale ta na jakýkoliv status výjimečnosti nestačí. Jedinou kvalitu nám tak poskytují veskrze výborní herci v čele s Jakem Gyllenhaalem. Oni společně s povedeným monstrem z Marsu zajistili, že jsem zůstal zaujat až do konce. A to bylo dobře, protože právě konec považuji za nejsilnější část celého filmu (ač jsem se dost bál, že to je jen kypření si půdy pro druhý díl, Espinosovi se podařilo udržet to ve správných mezích a nechat to vyznít jako tah scénáristický a nikoliv komerční.) |60%|. ()

AngelG 

všechny recenze uživatele

Moc dobře opět nerozumím tomu hodnocení. 90% komentářů tady - vykrádačka Gravitace, vykrádačka Sunshine, vykrádačka Vetřelce.. Proč proboha furt musíme řešit, co kdo podle čeho natáčí a čím se inspiruje?! Natočit v dnešní době něco, co ještě nebylo, je kurva těžká práce a pokud chce někdo natočit sci-fi horor ve vesmíru, tak o čem by to podle vás tak mělo být, než o tom, že tam bude nějaký ten emzák. Nechtějí, aby jich tam byl přehršel, takže to skrouhnou na jednoho, tím pádem inspirace prvním Vetřelcem. No a co? To co to má splňovat jako sci-fi horor, to určitě splňuje. Je to nepříjemné, s ničím se tam dlouho nepářou, hezky to jede, hezky to vypadá a navíc to má úplně brilantní závěr, který tady dlouho nebyl. Chápu, že ne každý má stejný vkus, ovšem házet tady dvě,tři hvězdy a pak to okomentovat "ono to vlastně nebylo vůbec špatný, ale prostě Gravitace a Vetřelec byli lepší.. ", to mi přijde dost absurdní. ()

ludva10 

všechny recenze uživatele

V mém hodnocení úplně pomíjím dějovou podobnost s Vetřelcem 1 ( což se na dobu, kdy byl Vetřelec natočen ani nedá - to je prostě klasika a král sci-fi ) . Podle mého se mu ale i "skoro" vyrovná, atmosféra temná, úžasná po celý film, vizuál je také super. Když k tomu přidám skvělé herecké výkony, úžasnou hudbu a nečekaný závěr, dávám horších 5*. ()

barcisz 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by byl zajímavý možná před 10 lety, teď už to bohužel ztrácí originalitu. Děj je naprosto předvídatelný, stejně jako závěr, takže celou dobu čekáte jestli něco překvapí. To se ale nestane, stejně jako "vetřelec", který vypadá jak zlobivá mořská hvězdice. Jestli čekáte něco jako letošní Arrival, tak to ani zdaleka. Nicméně trocha napětí tam je, ten průměr se 3* odpovídá a na Gyllenhaala se aspoň dobře kouká. ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Tak samo, je to tyšískrát převeřenej námět, a biologická licence je hodně volná, ale radši desetkrát takovýhle B, než nějakou artovou onanii, nebo "vydařenej" remake, nebo zpomalovací fetišismus, nebo - nedejfilmovýbohové - něco sestříhanýho trailerovým studiem. ()

Cryptkeeper 

všechny recenze uživatele

Hlavonožec schopný řídit orbitální stanice,předvídat situaci lépe jak vědma v Matrixu a s bojovými vlastnostmi samotného Ch. Norrise. Tohle byl fakt úlet,hrozné zklamání.. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama