Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 078)

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Pripomína mi to, ako nemám rád takýto typ filmov. Sám o sebe je tento film relatívne solídny, no musíte si uvedomiť akú kvalitu môže mať film s takouto tématikou. Nedá vám to ani kvalitnú réžiu ( pretože tam nie je vyslovene čo režírovať ), ani dobrý scénar, ani dejovo vás to nikde neposunie a ani herecké výkony tu nemajú priestor vyniknúť. Na druhú stranu tento film nikoho nenatchne, ale ani neurazí ( ak neberiem do úvahy milovníkov Votrelca ). Postava Ryana Reynoldsa je prototypom postavy z takýchto filmov, namakaný, sprostý ( navyše američan ) „ opravár ”, ktorý chce všetko vyriešiť silou. Všetky postavy ( vrátane Reynoldsa ) sú bohužiaľ slabé a nedostatočne emočne napísané. Nedá sa voči nim cítiť empatiu. Zaujíma ma, či si tvorcovia na začiatku povedali: „ máme k dispozícii relatívne slušný balík peňazí na efekty, zohnali sme pár relatívne známych hercov, o chvíľu bude v kinách nový Votrelec môžme ho slabo okopírovať, máme k dispozícii relatívne deravý scenár, poďme urobiť ten najlepší sci-fi o mimozemšťanoch aký kto kedy videl.” No, naozaj by ma zaujimali ich pohnútky. Možno to bol len ďalší priemerný ( možno až podpriemerný ) brak, ktorý zaplní vrecká pár najvyššie postaveným ľuďom v spoločnosti ....... . Neviem čo si o tom mám myslieť. Ono to nemôžem brať len z negatívnej stránky, lebo to malo svoje svetlé chvíle, no neviem sa ubrániť dojmu, že gýča vo filme sa asi nikdy nezbavíme. Stále sa objaví v nejakej forme. „ Kvalitných ” 50 %. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Dost mi vadí , když a-čkový rozpočet , herce a vlastně celý technický tým podrazí neschopný scénárista, který dokáže z filmových postav majících minimálně jeden doktorát , udělat naprosté idioty. Chápu, že je těžké vypustit vetřelce z akvária a že bez křiváckého androida nebo bídného člena posádky to asi nejde, ale jestli to je jediná možnost, tak ji tam měli narvat. Někdo tady napsal, že si div nestrkají mimozemšťana do huby a to přeci dělají ty típci s iq pod 50 v klecových lůžkách. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Film, který svým pojetím a ztvárněním s pár herci připomíná „Gravitaci“. To, co ale fungovalo ve filmu mexického režiséra Cuaróna, nyní nefunguje tady. „Život“ si sice pohrává se zajímavým tématem s mimozemšťany z Marsu, ale někdy jsem netušil, zda se chce snímek tvářit spíš jako „Gravitace“ či „Vetřelec“. Zajímavá myšlenka ve filmu rozhodně je nastíněna, jen jí nedokázal Daniel Espinosa chytit pořádně za pačesy. Film není špatný, ale ani výborný. Je to takový průměr, kdy vás pár scén neskutečně baví a vtáhne vás do děje, jen aby vás o pět minut později film znovu začal nudit. Chtělo to bohužel lepší tah na branku. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Jediná moje vážnější výtka směřuje k haprujícímu tempu vyprávění, kdy jsou akčnější / napínavější scény prokládaný rádoby tklivýma nebo filozofujícíma dialogama. Místo těhlech nudnějších momentů bych ještě zapracoval na akčnějších scénách (přidal bych víc krve, naháněček nebo schovávaček) a Life by byl rázem jednou z nejzajímavějších vesmírnejch vyvražďovaček posledních let. I tak ale u mě převládá spokojenost - ať už z hereckýho obsazení (jen jsem čekal, že si Ryana Reynoldse užijeme víc:)), vizuálu, napínavý atmosféry, nápaditýho monstra nebo nehollywoodskýho (ačkoliv vcelku očekávanýho) závěru. Nakonec teda "jen" vcelku fajnový hororový scifi béčko lehce inspirovaný Vetřelcem, který mohlo dopadnou ještě o něco líp (zároveň však taky mnohem hůř), čtyři hodně slabý hvězdy. ()

xjitule 

všechny recenze uživatele

4/5 jenom pro ten pro mě osobně velmi nečekaný konec ... Jinak film ze začátku zajímavý, prostředek se vleče stylem Bčkového sci-fi hororu, kde si říkáte .. "Proč to udělali takhle? a Co to sakra dělají?" .. ale těžko soudit, jak by kdo zareagoval v podobné situaci - je to pro nás pořád ještě sci-fi. ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Normalni prumer s par stupidnima scenama, i jinak spickovej Gyllenhaal byl dost nevyraznej. Jednou jsem usnul v prvni tretine a podruhy asi ctvrthodinku pred koncem. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Vetřelec říznutý Gravitací ( možná je tam trochu i Chobotniček z 2.patra)! Oba filmy mám rád ( a Chobotničky taky) a proto i Život se mi líbil. Všichni vy, kteří netrpíte předsudkem vykradení nebo kopírování tématu, lze tento film doporučit. Nepřináší nic nového, ba ani moc překvapivé to není, ale je to výborně natočené a má to drajv! Skvělý, byť nepřekvapivý, apokalyptický konec se vážně povedl a jen dotvrzuje, že i celý film je povedený. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Tento typ filmov celkom môžem. Posádka vesmírnej lode konfrontovaná s vražedným monštrom je osvedčená klasika. Tu sa snúbi kvalitná technická stránka (hoci Gravity je predsa niekde inde) s výborným obsadením (ťahá ho hlavne skvelá Rebecca Ferguson) a zručnou réžiou, ktorá s tvorbou napätia nemá najmenší problém. Dej je pochopiteľne veľmi jednoduchý , ale vzhľadom na žáner to vôbec nevadí. Bonusové body za drsný záver. 7+/10 ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Sice to jede přesně podle šablony prvního vetřelce, ale jede to podle ní dobře, což je dobře. Horší je to, že tenhle můj komentář tady stejně nikdo v záplavě těch ostatních číst nebude, takže jdu zase okomentovat nějakou blbost, kterou zatím moc lidí nevidělo, protože je to blbost. ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Alien po novu. Ne že by to bylo špatný, ale samotné monstrum je fakt slabý odvar toho, co z toho měli udělat. Představoval bych si víc hororový film. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

No prosim! Konečně zase sci-fi, které není odsouzeno k okamžitému zapomenutí. Ano, Vetřelec meet Gravitace, ale pekelně to funguje! Mega wow efekt, výborná gradace, mega parchant potvora a tím i napětí jak z těsných trenek až do poslední vteřiny. Jednoznačně velké překvápko tohoto roku. Nic neváhej, nic nestuduj a mrkni, o čem Život je! ()

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

Taková jednohubka, která ani nezklame, ani nenadchne. Herci si to slušně odkroutili, dostali pěkně na prdel a konec se celkem povedl. Dojmy ale vydrží pár dní a poté film zcela jistě upadne do zapomnění. 3* ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že se jedná o nelicencovaného Vetřelce. Podobu to prostě lze najít v každém záběru. To nepíši jako nějaký zápor, ale je to tak. Je to napínavé až do konce ale chyběla mi tam nějaká hlubší pointa, no a co si budeme povídat i trošičku něco originálního… ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Víceméně souhlasím s POMOem. Bere si to trochu z Gravitace, trochu z Vetřelce, ale kvalitou s to nepřiblíží ani jednomu. Jsou tu fajn herci, kteří ale nemají moc co hrát, a o řemeslných kvalitách filmu by se dalo taky polemizovat. Druhá půlka je ale plná napětí, a závěr celkem uspokojující. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Škoda, mohlo to byť omnoho lepšie. Atmosféra a vizuál sú na úrovni, obsadenie fantastické, námet síce nie priveľmi originálny, ale v podstate ok. A prvá polka dávala istú nádej na dobrý thriller. No konanie postáv to celé zmrvilo. Nakoniec sa z Life vykľulo obyčajné a hlavne neprekvapivé sci-fi b-éčko. [#15/2018] ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama