Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 079)

vikino1 

všechny recenze uživatele

Tento žánr je moje krevní skupina. Vesmír a nebezpečný mimozemský život mě táhnou už od dětství. Gyllenhaal a Reynolds mě navnadili, že se točí něco přelomového... Reynolds to schytal jako první a Gyllenhaal jako by ve filmu ani nebyl (ve scénách, ve kterých byl, nic nepředvedl). Příšera byla sice nezničitelná, ale strach nenaháněla. Navíc film s touto tématikou a bez jediného pořádného GORE ? Párkrát jsem měl při sledování pocit, jo by střihač odstranil až moc z dané scény. A ted pár úvah .. Laborka na zkoumání mimozenského života co nemá jediné zabezpeční na zničení exempláře v případě, když zjistíme, že je nepřátelský?? Když selže inkubátor i laborka tak odtlačíme stanici někam do vesmíru ? To jako vážně? Kam se poděla Autodestrukce ?? Když už se teda parazita rozhodneme zlikvidovat .... Záchranné moduly nemají přístroje na kominikaci se zemí ? ()

Tatua 

všechny recenze uživatele

No, typický béčko. Těch 6 idiotů si zasloužilo chcípnou, když nejsou schopný zabít půlkilovou chobotničku. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Doufam jsem, že po dlouhé době zase koukatelnéí sci-fi a ono prd... Tolik známých herců, nápad dobrej, ale jen prostě čistá vyvraždovačka, jestě s debilníma nápadama.. Na tohle chci radši zapomenout.. 5/10 ()

Zet 

všechny recenze uživatele

Daniel Espinosa je prostě průměrný režisér a nevím, jestli se to někdy změní. Takhle promrhat slušný rozpočet a natočit vesmírnou sci-fi nudu, to umí jen málokdo. Škoda. ()

pirulka 

všechny recenze uživatele

ach..nemam rada filmy, ktorych ustredna myšlienka je o tom, že je nejaká príšera, ktorá chce všetkých povraždiť a ktorej sa musíte báť celý film..hnusné :/ fakt som nebola vo svojej "horor mood" ..:D ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Vetřelec míchnutý Grativací v jednoduchém béčkovém provedení s obstojnymi efekty, známými herci a výborným závěrem... Ale víc než průměr z toho nebude. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Šlapající béčko s hezkými záběry orbitální stanice v kosmu. Nutno občas vypnout mozek (scény ve stylu "stačí vypnout tlačítko a bude hotovo" připomínají epizody z Pat a Mat), pak snesete i ufňukané kosmonauty. ()

radeckator 

všechny recenze uživatele

Vetřelec po třiceti letech. Klasický remake. Děj úplně stejný, kdy vesmírná mrcha žere jedno člena posádky za druhým, napětí, jako tenkrát u prvního dílu, akorát pochybuju, že se toto dočká pokračování. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Ale ano, slušný sci-fi horor nebo spíš thriller. Trochu předvídatelné, ničím nepřekvapující. Přesto řemeslně dobře zpracované, triky dobré a herecké výkony obstojné. Pro příznivce žánru se může asi jedna * přičíst, ale víc určitě ani ťuk. ()

Jaxx84 

všechny recenze uživatele

Překvapení roku! Jako obdivovatel vetřelce bych nikdy nevěřil, že ještě někdy v životě uvidím filmový počin srovnatelný, ne-li lepší. Calvin za 10 bludištáků, hudba za 5, děj s parádními zvraty a hlavně - postavy se nechovají jak banda dementů. Prakticky neudělali chybu, jen je prostě Calvin přechcal :-) 10/10. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Dobrý závěr, ale na tak silné herecké obsazení bych čekal víc. Atmosféra se také jistě dalo udělat stísněnější. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Přirovnání ke Gravitaci nebo Vetřelci je buď jen tajné přání nebo urážka těchto filmů. Tento film je opravdu nudný a téměř zbytečný. Pár hororových scének nezakryje spoustu nelogičností. V první řadě by určitě byla posádka pověřena odebrané vzorky z Marsu prozkoumat ještě ve vesmíru, když na Zemi jsou k tomu jiné možnosti a spolehlivější zázemí. A potom chování posádky. Pokud zrovna někdo nepřicházel o život, probíhaly veškeré konverzace celkem v pokojném a nudném tónu. Konec dobrý, všechno dobré - v tomto případě neplatí. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Zatraceně. Tento Espinosa bude nejaký špekulant a podvodník v dobrom slova zmysle, lebo vie ako si získať moju divácku pozornosť. Čakáte priemer, možno lepší, ale vytrieska z toho vždy také pomyselné maximum. Nemám rád sci-fi ani ho cielene nevyhľadávam, ale bol som zlákaný na cestu života ktorá sa odohráva tam hore. Espinosa pribil a čo poslal tam dole, to je kumšt. Zhnusený všetci, kde je happyend a Švéd si ide svoje. Ak život, tak o neho bojujte. Nechcem krvácať v bezgravitačnom poli... (videné leto 2017 ? CINEMAX) ()

255085349 

všechny recenze uživatele

První a rozhodně poslední sci-fi film "vetřelčího" typu, který jsem viděla. Life je bohužel ultrabéčkové sci-fi, ve kterém se všichni chovají dementně, logických lapsů je tu více než chapadel té hnusné chobotnice z druhého patra, Jake Gyllenhaal se loučí s kravičkami a mráčky a člověk jen lituje, že takoví herci jako Rebecca Ferguson a Ryan Reynolds mají tohle zapotřebí. Mnohými vychvalovaný konec pak pro mě Life sráží na úroveň toho největšího a nejstaršího braku. Ble. ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

POSLEDNÍ SLOVO: Jednoduchý sci-fi thriller, který se nesnaží být nesmyslně epický. Největší mínus vidím v tom, že první půlka, kdy se posádka (a divák) postupně seznamuje s hrozícím nebezpečím, je zábavnější než druhá část, kdy jde o obyčejnou vyvražďovačku. 75% 4/5* ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama