Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 079)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Sci-fi thriller plný života a hlavně napínavý od začátku do konce! Atmosférou to nejlepší z prvního kvartálu tohoto roku. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tipoval jsem, že někdo po Gravitaci natočí v podobném stylu i Vetřelce... Calvinovi nelze nefandit a právě on je hlavním hrdinou celého filmu a též jedním z mála, který se chová logicky. Jinak jde přehlídku špatných rozhodnutí v klasickém stylu, kdy jsou zachraňovatelé sami eliminováni jako první. Herecky ovšem výborné, Reynolds párkát zahlásí a Gyllenhaal je prakticky neselhávající, Rebecca Ferguson boží. Až na průměrné dění veprostřed zajímavá studie lidských přehmatů. Závěr je bezva jen kdyby mi ho nevyspoilerovali už před filmem. Celkově ovšem spokojenost. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Spíše než recenze tak trošku tržební okénko, ale celkem se to u tohodle kousku nabízí. Znovu se totiž ptám, kdy konečně mým velice oblíbeným Soňákům pokvete ona pověstná pšenka. Po Passengers další pěkné scífko a opět to v pokladnách nebyla žádná sláva. Ne, že bych chtěl dvojku, ta by podle mě už nemohla fungovat, jelikož Life funguje jako komorní vyvražďovačka, ale velice se bojím, aby takovýhle originálních projektů jenom neubývalo. Na nějaké star-power už se dnes evidentně nehraje, ačkoliv tenhle film stojí hlavně na hercích, Jake opět svojí roli hraje s největším zápalem pro věc a taktéž sekundantka Rebeca Fergusson, která zjevně doufala v rázné nakopnutí kariéry. A do traileru se navíc propašovalo pár dalších známých obličejů. Jelikož ale prošumněl i Vetřelec, se kterým je Život hodně srovnáván, ač bych řekl krajně nepatřičně, tak už o podobné filmy zjevně zájem není. Na domácí projekci úplně optimální a snad filmy se středním hollywoodským rozpočtem úplně nevymizí. Přecejen takhle precizně zvládnutých kousků není 30 do roka. 😞 ... 7/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mix Gravitace a Vetřelce, kterému má dominovat lidožravý plankton. O originalitě nemůže být moc řeč, protože tvůrci mají očividně nakoukané starší kousky i novou, moderní Gravitaci. Ty procházky ve vesmíru a destrukce stanice jsou v podstatě k neroznání od Cuaronova opusu (tedy super). Pro změnu nahánění po modulu a pohybové senzory jako by z oka vypadly Alienům. A to k tomu všemu pochopitelně nesmí chybět rasově i národnostně pestře poskládaná skvadra astronautů (postupně umírající) a minimálně 2x ve filmu musí zaznít, že se na kooperaci při zpracování "Marzáka" podílí vyspělé státy jako Rusko, USA, Čína. Přesně v tomhle pořadí ! Konec je potěšující, ale nepřekvapivý. Stejně tak Rebecca Ferguson. Z tématicky těžké scifi se stala lehká zabava na obyčejný večer. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ta příšera opravdu mohla být děsivější, jako samozřejmě být tam na té lodi já, tak se i z tohohle platýze strachy poseru, ale jako divák, co už viděl hororů tisíce, bych ocenila něco no... děsivějšího. Parádní herci, hodně se mi líbil Gyllenhaal a Ferguson a SPOILER sympatické, že Reynoldse celkem nečekaně odpravili hned za začátku, zato nedík, že můj oblíbenec Hirojuki Sanada to nepřekvapivě nepřežil KONEC SPOILERU. A ten konec je fakt hodně dobrej, Děsivý to moc není, ale napínavý je to hodně. Kdo má chuť na děsivější sci-fi, nechť zkusí třeba Symptom Pandorum. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Možná největší problém tkví v tom, že si tvůrci troufají na docela ambiciózní a seriózní sci-fi a sázejí na vážnost, přitom by projektu víc slušela ryze béčková nota. Béčkových momentů se sice dočkáme, nicméně osobně bych si přál mnohem víc drsných syrových záběrů a neosvědčených komponentů. Prostě do kina se chodíme BAVIT. Tvůrci nicméně hned od začátku vyvolávají zvědavost. Na mezinárodní kosmické stanici má šestice odborníků co dočinění s živou buňkou nalezenou na Marsu. Brzy pochopí, že tohle roztomilé cosi chce růst a k tomu potřebuje potravu. Celou dobu jsme v beztížném stavu, občas to mimozemskému životu VELMI usnadňujeme svým hloupým chováním (posádka tak nějak nerespektuje pravidla, vědecké procedury ani logiku, takže kecy o záchraně osmi miliard lidí tam dole selhávají, jakmile otevřou dveře, za kterými je „zlo“, které chce přežít), ale jinak jsou mnohé vizuální nápady fajn, stejně jako napětí nebo velmi kvalitní herecké obsazení (ač hrají bohužel naprosto zaměnitelné hrdiny). Legendární Vetřelec Ridleyho Scotta brzy oslaví čtyřicáté narozeniny a všichni, jenž jsou mladší, to mají sakra těžké. Daniel Espinosa bude vždy průměrný rutinér, nikdy nebude překvapovat diváka, vždy se bude držet osvědčených cestiček a bude se bát ostrých hran. Tady je to dvakrát velká škoda. Za svůj béčkový námět se prostě neměl stydět. Čtyři hvězdy ale bez potíží dám. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nudná a přeceňovaná Gravitace se může jít klouzat, je tady nový ŽIVOT. Už jsem ani příliš nedoufal, že někdo natočí takto vynikající sci-fi horor, ale pro mě doposud neznámý Daniel Espinosa to dokázal a hlasitě se přihlásil o místo na výsluní. Posádka vesmírné stanice, má co dočinění s mimozemským organismem, jehož vysoké inteligenci se vyrovná pouze jeho agresivita. Líbí se mi, jak zprvu neškodný tvor, jedná účelně a systematicky a vše, co dělá, dává smysl. Není to typická vyvražďovačka, jde o velice chytrý snímek, se sympatickou posádkou a napětím od začátku, až do skvělého závěru (takhle nějak měl původně končit první Alien). Doporučuji, takhle zdařilých filmů s tématikou vesmírných zabijáků, už dnes moc není. Ne takhle kvalitních a výborně natočených. Scottův Vetřelec - Covenant, se mi moc líbil, ale Life je ještě lepší, to je skutečně svěží, čerstvý vítr na poli science fiction. Jen tak dál, pane Espinosa. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak veľmi som si prial aby "Votrelec" všetkým vytrel zrak, až sa to podarilo "Lifu", ktorý po vizuálnej stránke, megalomanskému projektu Ridley-ho Scott-a nesiaha ani po členky. Lenže menej je skrátka niekedy viac, a tak veškerá stávka na "neistotu" v podobe jednoduchého scenára, dokonale vytrie zrak aj skeptickému divákovi. Ja nechcem velebiť TENTO snímok, a už vôbec ho porovnávať s nejakou kultovou sériou milovaného "Alien" monštra. No TU, od TOHTO počinu človek neočakával nič, a TAM, od TAMTOHO proste všetko. A to bude zrejme ten problém .. - 70% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Proč ne? Odkazu Vetřelce to ostudu nedělá, obsazení je skvělé, scény z vesmíru jsou pastva pro oči (a díky hudbě i pro uši) a potvora vcelku originální a až děsivě mazaná. Závěr jako by vyhřezl z nějaké povídky A. C. Clarka! ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Z řady úpěnlivě plačtivých dopisů je zjevné, že musím zase něco okomentovat, neb mí milí čtenářové trpí, kurděje útočí, nehty na nohou jim slezjaj, nad orgánem lysinka se tvoří. A protože se mé draze zakoupené promile probojovávají do dvouciferných čísel, přišel ten čas. Tedy - co že jsem to viděl? Jo, todlemctonc. Hm, eh. Heh. Éééé - docela dobrý to je vlastně! Casting sice stál za pyču s voctem, ovšem když se divák ráčí soustředit na příběh,obnášející čistokrevné scífko se šťastným zakončením, udělá si dobře. No. Tááák. Jsem si to po sobě přečet - a jedu dál! Udeřila má hvězdná hodinka. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Wau to byla zase vocasárna... Naštěstí jsem za to nemusel platit, ale tak ok co k tomu psát je to béčkový sci-fi v áčkovým hávu a brutální vykrádačka všeho možnýho, ale to se už podle obsahu dalo čekat. Z hrdinů mě nebavil nikdo jsou to typicky blbý příslušníci lidský rasy a tak jsem místo nich fandil životu, aby jim přinesl smrt, protože nic jinýho si nezasloužili. Jsou tu dvě věci co to zvedají do průměru a to pěkně udělaná příšerka ta se fakt povedla a ten vtipnej konec. Sice jsem tušil, že to tak dopadne, ale pobavil mě to zas jo.50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Espinosa miluje Armageddon ale neviděl Gravitaci, a já sem mu tohle nahánění hladovýho marsovskýho Flubbera po ISS úplně nebaštil. A jak by taky jo, když se lovcema stává banda vymaštěnejch vědců, kteří neviděli vesmírnej program NASA ani z vlaku?! Tři hvězdy nechávám za finální song, ctící Willisovu partu vrtařů. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ostanem tu vo vesmíre, ľudia sú zkurvysyni..." Abslútne nechápem ako je možné, že toto výborne sci-fi svieti v modrých farbách a hodnotenie nepreskočilo ani 70%! Pravdepodobne mnohých nasrala výrazná podobnosť s filmom Votrelec, mne to však nevadilo vôbec. Na filme sú vidieť peniaze , atmosféra je úplne perfektná a v podstate som za celý film nenašiel nejaký hluchý alebo nudný moment. Dokonca i scény, v ktorých sa nič zásadné nedeje iba sa napr. spomína na život na zemi, sú podané a prezentované zaujímavo. V niektorých momentoch zaznie veľmi dobrá hudba , ktorá mi občas pripomínala Vangelisa. Soundtrack celkovo chválim, pretože i depresívna hudba bombasticky funguje! a poháňa dej. Ďalším tromfom je nepredvídateľnosť. Tipoval som , kto ostane na žive a tip mi vlastne i vyšiel, dokonca i spôsob smrti, ale úplný záver to všetko obrátil hore nohami. Samotný záver si dovoľujem označiť za úplne bombový! Takto má končiť horor a takto kľudne môže končiť i sci-fi. U mňa jedno z najlepších sci-fi za posledné roky spolu s Interstellarom a Gravitáciou. K dokonalosti chýba pár minút navyše, v pohode by som ich zvládol i s radosťou prijal. Možno časom nejaká rozšírená edícia na blueray, ktovie... 90%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Tento krizenec aliena a deep rising mi spravil velku radost. Minimalne kvoli tomu, ze nic taketo tu dlho nebolo. B-ckovy scenar natoceny stylom akoby islo o nejaky ambiciozny projekt. Mnoho ludi bude na to kvoli tomu frflat, ale to mi moze byt jedno. Skvelo som sa bavil. 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Docela mě až sere, že Life se svojí Alienovskou tematikou dokáže ustát i pohled do očí praotci žánru a takové veličině jako je samotný Alien z roku 1979. Čekal jsem hloupost, kterou smáznu nízkým hodnocením a vyfičí z mého disku podobnou rychlostí jako když se vypouští vesmírný bordel do vesmíru, ale to by byla určitě chyba. 6člená posádka má totiž hodně inteligentního protivníka, který se jen tak nevzdá a na Zemi chce přistát stůj co stůj. Oheň mu nevadí, v chladném vesmíru dokáže nějakou dobu přežívat. Prostě soupeř na úrovni. Nekompromisní závěr a parádní hudba mé hodnocení ještě dokázaly zvednout. 70% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Život je zábavné béčko, které není nic jiného, než další vesmírná vyvražďovačka na téma "zloufoun a uzavřena loď," v tomhle případě ozvláštněno tím, že místo lodi je tu mezinárodní vesmírná stanice a hlavně sestava kvalitních herců, hrajících bandu astronautů, jednu kosmonautku a ehm, japanoastronauta? ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

U sci-fi hororu mám problém především v případech, kdy mě neosloví atmosféra (není to hutný, není to osobitý, nemá to schopnost udržet pozornost) a nijak nesoucítím s postavami (trochu dementi, trochu o ničem). Koncept mimozemského záporáka je navzdory neoriginalitě funkční, závěr jako jediný opravdu potěšil a vyšší rozpočet zajistil kvalitní triky i herce, nicméně za rok nebude o tomhle filmu vědět skoro nikdo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z hlediska příběhu průměrné a nijak šokující sci-fi, které se inspirovalo dlouhou řadou fantastických snímků - 2001 : vesmírnou odyseou počínaje, přes Blob, Vetřelce, Evoluci, Chobotnici až ke Gravitaci a Pasažérům.... To ovšem nepovažuji za špatné, naopak, vesmírná dobrodružství už byla téměř vyčerpána, a tak je lepší nový klon Vetřelce než nějaký nelogický blábol. Zpočátku sice ubíjí dialogy o ničem, jakmile se ale podívá kamera do vesmíru (speciální efekty vesměs velmi dobré) či dojde na akci, pak si film musíte užívat. Dal bych spíše tři hvězdy, ale závěr mě nadchnul, a proto musím jednu přihodit. Titulky za doprovodu Spirit in the Sky (1969)...tomu říkám super-retro! ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama