Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 079)

elixir 

všechny recenze uživatele

Za mě 88%. Perfektní scifíičko s alieníkem včele, bezpochyby má navrch na letošního Vetřelce. Bestie je dobře vizuálně ztvárněna a to musím zase podotknout, že lépe jak ve Vetřelci. Film mě mrazil od začátku až do konce, doufám, že až bude mise na Mars, nic tak odporného se tam nevyhrabe z hlíny. Snímek nám krásně ukazuje, jak z mála může být katastrofa velkých rozměrů. Vesmír je zatraceně velký, je zcela jisté, že budou i jiné formy Života a bohužel zcela nás to odsouvá do fronty, nikoliv katolické jedinečnosti. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Pro sci-fi horory mám slabost a tohle se povedlo. Vesmír je hlubokej a temnej a proč by měl bejt přátelskej a plnej hodných mimozemšťanů. Je fajn, že se tu a tam objeví roztomilej E.T. , ale je zábavnější, když je až po okraj narvanej všemožnýma krvelačnýma slizounama, kterým jde především o rekordní počet mrtvých lidí :-) Tak dost zábavy. Tenhle film je hrozně sympatickej, i když nejde o žádnej mimořádně originální zázrak, všechny požadovaný parametry žánru splňuje. Já se bavil, obsazení je super, mimozemský organismus plní svojí funkci téměř bez chyby a atmoška funguje. Škoda je, že film je jak na horský dráze, skvělý hutný scény padaj do zdlouhavých nudných pasáží a naopak. Nejde ale o nic hroznýho, skvělá vyvražďovací sci-fi podívaná to je a těch několik nelogičností se dá přehlídnout. ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavá variace Gravitace a Aliena, kde o napětí není nouze. Výsledný dojem trochu kazí místy hodně podivný střih, kde jsem měl občas pocit, jako by část scény ve filmu prostě chyběla. Postava Ryana Reynoldse mi přišla asi nejzajímavější a je trochu škoda, že ve filmu neměl o něco více prostoru. Ve stínu ovšem nezůstal ani Jake Gyllenhaal, který si taky dokázal urvat podstatnou část filmu pro sebe. Ostatní postavy působí spíš trochu do počtu. Vraždící organismus "Calvin", který prochází několika evolučními stádii, je poměrně originální a rozhodně dokáže vzbudit respekt. Na již zmiňovaný podivný střih tak trochu sází i závěr, který je sice s ohledem na předchozí události a hrdinné oběti některých astronautů relativně překvapivý, avšak od jisté chvíle to divákovi začne být jasné ještě dříve, než dojde k onomu šokujícímu zvratu. 70% ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Slušná vykrá...jednohubka. Ze začátku se to chytá, ale od první prasknuté kosti to nabírá na spádu a závěr je přesně takový, jaký jsem chtěl. Nejslabším článkem je však absence jakékoli chemie mezi postavami. ()

misar3 

všechny recenze uživatele

Až na pár vyloženě totaly stupid momentů a absolutní nereálnost a uvažování postav, docela solidní scifi. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době je zde opravdu kvalitní sci-fi s novým záměrem změnit vetřelce a různé druhy oblud a dát filmu nový směr.To zde už chybělo.Bravo. ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Solidní žánrové béčko s roztomilou chobotnicí jako hlavním záporákem. Gravitace ukázala směr a tyhle průlety vesmírnou stanicí neomrzí. Konec potěší, i když je celkem předvídatelný. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

80% - komentář 20ti slovy: Výborná, gradující atmosféra, kvalitně natočený stav beztíže, záběry mimo stanici parádní a super konec! K dokonalosti tomu chyběla "jiskra" - rozvinutější děj. ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele

Všetci veľký umelci majú tendenciu vytvoriť veľké výpravné vesmírne odysey, plné pomalých záberov to mal za úmyslom Daniel Espinosa spolu so Rhett Reese a Paul Wernick. Výsledok? Ten, kto sa hrá s ohňom sa nakoniec popáli. Pomalé tempo jednotlivých záberov, taktiež nepreukázalo náznak umeleckej formy, absencia dobrej myšlienky a estetiky, a citlivosť jednotlivých krokov režiséra nie je vôbec bádateľná. Verte, že radšej si pozrite klasiku- 2001: A Space Odyssey Stanleyho Kubricka. alebo od Christophera Nolana- Interstellar. Hľadanie života na iných miestach, je už tisíckrát vypovedaný príbeh. Najhoršie na tom bolo, že bolo potrebné dopozerať po častiach, kvôli slabšiemu scenáru, veľmi podivnému prevedeniu. 3* za akú takú slušnú prácu s hercami. Vôbec si kladiem otázku je možné sa pitvať v tom aj naďalej, keď je to vyslovene sprostosť, bež štipky umenia. /45 %/ ()

Azrail 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na inteligentní sci-fi v pěkném desingovém obalu s dobrými hereckými tvářemi a slušnou zápletkou. Nakonec se to zvrhlo v klasickou béčkovou vesmírnou vyvražďovačku, ale nedá se říct že by mi to nějak vadilo. Ve finále poctivá zábava u které jsem se nudil jen v opravdu několika scénách, slušných 70%. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn film, s celkom fajn hercami, s fajn dusivou atmosférou. Pozeralo sa to dobre, no celý čas máte pocit, že ste to už niekde videli. Nahradíme chobotničkového votrelca tým od Scotta a máme celkom fajn remake. Proste poctivo zvládnutý film po všetkých stránkach, ktorý ale rýchlo vyšumí a ktorý poteší hlavne záverom. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,This isn't and will never be a controlled experiment.“ Další variace na Vetřelce se docela povedla. Hlavní podíl na tom nese sympatická posádka s ne úplně nelogickými a hloupými rozhodnutími, u které jsem měl tu a tam dokonce pocit, že jim to věřím, a že nějak vzdáleně podobně by možná reagovali i skuteční vesmírní badatelé. Jenže ne vše je v tomto filmu logické, např. úroveň zabezpečení celého výzkumu mimozemského života by jistě nezávisela jen na posádce na vesmírné stanici a také karanténní místnost by byla trochu víc neprodyšná. Jenže nutné díry v logice spouštějí napínavou naháněčku až do nestandardního finále. Jen tempo filmu trochu pokulhává a když se zrovna neutíká před chobotnicí, tak ve vzduchu visí dost nudné dialogy. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Jako nelze se vyhnout srovnání s vetřelcem..takovej chudší brácha..herci dobrý .. loď..dobrá.. příšerka aka alien - snesitelná.. chybí více akce..překvapení něco co by mě utkvělo v paměti po pár letech..50% ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

No a čo, že film kopíruje Aliena a ešte aj iné filmy. Mne sa to veľmi páčilo. Herci sú výborný, efekty tiež, prostredie lode a hlavne výzor monštra je naozaj bezchybný. A navyše ten koniec... No proste 4 hviezdy ako vyšité. ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Veselé vánoce přejí chobotničky z 2. patra. Tohle mě celkem mile překvapilo a ve finále to bylo lepší než Vepřelec kovendrát. Velmi slušné 4. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama