Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 079)

vox_populi 

všechny recenze uživatele

v žánri sci-fi-thriller si neznámy režisér bez dobrého scenáristu, nákladnej výpravy a kreatívnych hercov ani neškrtne - to je aj prípad tohto filmu...nevyvážený, nelogický dej a nepresvedčivé herecké výkony - v posádke sú síce samí doktori ale správajú sa ako mentálne brzdy...v porovnaní s etalónom tohto žánru, Votrelcom, je to maximálne na jednu hviezdu ()

ardno5 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost.. Béčkový film, který malinko vykrádá ostatní sci-fička. Ale proč ne? Sci-fi žánr miluju a jsem rád za každý podobný film. Naštěstí se nejedná o klasický americký happy and :) a proto dávám 75%.. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Začátek velice slibnej, až perfektní, ale od půlky filmu, kdy mimozemšťan vyleze z díry a začne pojídat vše, co může, to mi přišlo jako trochu laciná vykrádačka vetřelce. Jinak dobrej filmek, ale mohlo týt daleko lepší. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Kalvin je teda riadny zmätok. Bol hnusný ako rástol. Ale nejde iba o to, že rástol. Mal odporný nesympatický ksicht. Nečakal by som už filmy s touto témou na vysokej úrovni, lebo mám za to, že všetko sme už videli. A predsa sa našlo pár odvážlivcov, ktorí to zvládli na výbornú. Na Kalvinovi si ihneď všimnete, že je inteligentný, s mimoriadnou schopnosťou prežiť, proste desne odolný. Znepokojivá atmosféra, dokonale technicky zvládnutý vesmír, skurvený Kalvin, výborné obsadenie, zákerný záver. V rámci žánru výborný matroš. Spokojnosť. ()

Ewík 

všechny recenze uživatele

14.05.2022: Příjemný akčňák na sobotní večer. Kromě výběru herců mě zaujaly vybudované napětí a vymazlenost vizuální stránky (detailní záběry hlavně na začátku). Hodně mě potěšilo, jak posádka jednala profesionálně (narozdíl od posádky vesmírné lodi Nostromo) a že tvůrci měli odvahu na takový konec... smekám. ()

Toshio 

všechny recenze uživatele

Jakožto profesor exobiologie na jednotřídce v Horních Zálezlech bych chtěl říci, že tady něco nesedí. Tělo té odporné chobotnice mělo být, tak jako život na Zemi, založen na uhlíku (pro pitomce, značka uhlíku je U...teda C). Pokud byla tedy chobotnička založena na uhlíku, tak jak je možné, že tak rychle rostla? Z několika gramů glukózy? Těžko. Dále se mi nezdá odolnost této chobotnice. Ryan Reynolds po ní pálí z plamenometu a chobotničce to vůbec nevadí? Taky těžko. ()

incognito 

všechny recenze uživatele

Docela dobře zvládnutá variance na mého milovaného Vetřelce a Gravitaci. Uzavřený prostor, který tentokrát představuje stanice ISS. Vzorky z Marsu, které se zvrhnou. To je všem jasný.  Musím uznat, že vizuál je dost dobrý. CGI nikde vyloženě netrčí a vše vypadá dobře. To vše by bylo za mě na 3*. Ale ten konec!!!! To je jasná 4*! ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní a uvěřitelný "Alien" film. Paráda. Super atmosféra, skvělá potvora, perfektní herecké obsazení, dostatek napětí, dostatek deprese. Kritika ala klišé zde naprosto zbytečná. Tohle je novodobý "vetřelec" se vším všudy a dvojku bych si klidně nechal líbit 8-) ()

Vrbik 

všechny recenze uživatele

dobrý, ale mohli mu aspoň trochu pomuchlat krovky, vždyť si je vyndal jako nic... už se těším na dvojku "LIFE - Pomsta z hlubin" a chci samopaly s ukazatelem munice jako ve vetřelci! ()

mar11 

všechny recenze uživatele

Vrtá mi hlavou, proč byl ten film vůbec natočen. Chtěli nám tvůrci ukazát, že na vesmírných stanicích pracují jen tupí a iracionálně se chovající lidé? Když vidím, že se mimozemšťana nepodařilo Reynoldsovi spálit, co udělám? Pokusim se ho spálit taky, protože teď už to určitě vyjde? A takových wtf momentů je tam spousta, ale na druhou stranu se jedná o vizuálně povedené dílko, které si slabší 3* zaslouží. ()

Chudák 

všechny recenze uživatele

Já mám rád tolik ty hvězdičky:-) jsem rád za délku filmu, jsem rád za netradiční konec a jsem rád, že jsem byl přikovaný k sedačce po celou dobu filmu, ikdyž ne pořád s příjemnými pocity. ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu tak nízké hodnocení. Skvělé herecké obsazení a s tím spojené skvělé herecké výkony, jeden z nejlepších soundtracků za poslední dobu, dobrý scénář a vynikající konec filmu. Pro mě osobně nejlepší sci-fi vyvražďovačka od dob Vetřelců, 90% ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Já bych hvězdičkami šetřil. NIc originálního film nepředvádí. Napětí vcelku soludní, ale po hodině už jsem jednom přemýšlel a čekal, jak se vesmírné potvry zbaví. Jedna * za komec. ()

ervina 

všechny recenze uživatele

Po předchozích sci-fi filmech jsem měla strach, co mě čeká. Ale dobrý. Při klidných filozofických debatách se mi zavíraly oči, ale když se do toho Calvin pustil, tak to stálo za to. A skvělý konec zvýšil moje hodnocení o jednu hvězdu. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Zivot posoby ako nie priliš vydareny klon Votrelca.Zivot občas vytvara logicke lapsusy ,ide podla presne zabehanej šablony-posatku začne postupne likvidovat mimozemsky "bubak" ,nič nove pod slnkom.Vysledok je bečkovy film ktory chcel byt vačši ako skutočne je. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Parta nezodpovědných amerických astronautů ohrožuje Zemi tím, že si hrají s organismem nalezeným na Marsu. Místy to bylo sice nudné a táhlo se ro, ale jinak velmi zdařilý film. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama