Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 079)

Achilleus1 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších sci-fi poslednej doby. Má to napätie, spád, fantastickú hudbu a nie je to klišé. Ten záver je proste pecka a prekvapivý. Absolútne nechápem tak slabemu hodnoteniu. Za mňa rozhodne 5* ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Do dvou třetin docela fajn - všechno funguje jak má - závěr ale celej film spolehlivě pošle do hlubin zapomnění. Gyllenhaal opět přesvědčuje, že může hrát zamilovanýho kovboje, ale ne kosmonauta v hororu. Všichni zúčastnění se pak chovají dokonale nelogicky a řada věcí vůbec nemá smysl. Škoda, bylo našlápnuto. ()

Pohodex odpad!

všechny recenze uživatele

Varoval mě již trailer, ve kterém je všechno prozrazeno. Při jednom delším večeru se mi však tento kousek dostal do rukou a já se rozhodl, že mu dám šanci. CHYBA! Prvních dvacet minut je bohužel nejlepší část filmu, vizuál je zpracován na jedničku a záběry vesmíru se po vzoru Gravitace povedly. Uvítal bych větší přiblížení jednotlivých postav. Vše je samozřejmě politicky korektní, takže v šestičlenné posádce najdeme: Američan - vtipálek, Američan - černoch POZOR navíc hendikepovaný (na vozíčku), Japonec - nerd, Britka - frigida, Ruska - no prostě Ruska. Po zhlédnutí traileru však divák jen čeká na nevyhnutelné. Po dvaceti minutách přichází krutá série nelogičností a výsostná tupost posádky, která tomu celému dává korunu. Organismus si pěstují, i když je už velký jako stodola. Nikdo neposlouchá rozkazy a každý si dělá co chce. Posádka tak působí jako banda retardovaných trolů, která svojí naprostou tupostí dá příležitost Calvinovi (ten emzák) uniknout *SPOILER* a vlastně i všechny pozabíjet. Ruku v ruce k tomu jde série nelogičností, kde jsem jen kroutil hlavou a snažil se sám sobě vysvětlit, proč by tohle mohlo fungovat. NEMOHLO. Jen tak namátkou - ve vakuu se zvuk line jako by se nechumelilo. Ač je to "jednobuněčný" organismus, kde každá buňka je stejná, Calvin má oči, pusu, chapadla? Kardinální ptákovina nastane, když Calvin spolkne sledovací zařízení - to má jako žaludek? Trávicí soustavu? Takže jedna scéna popírá předchozí, stejně jako když se posádka snaží celý film Calvinovi odepřít kyslík, ale tomu je to vlastně úplně jedno a ve vakuu se pohybuje břitem zmutovaného šimpanze i několik desítek minut. Sérii nelogičností uzavírá scéna se Sojuzem, kde jsem vlastně vůbec nepochopil co se stalo (podle některých komentářů nejsem jediný). Následuje scéna, kde již jen dva přeživší odevzdaně čekají na smrt v chladném vesmíru a přemítají o živote, pak si však vzpomenou "cha, jsou tu dva záchranné moduly" (mimochodem dva záchranné moduly? Na stanici pro šestičlennou posádku? Doba Titanicu se vrátila. Ne, pardon, zapomněl jsem, jen dva přeživší, dva moduly stačí). Konec filmu jen podtrhuje jeho tragikomičnost. Režisér stále oddaluje pohled do záchranného modulu a myslí si, jak nás všechny napálí. ANI H*VNO. Kdo totiž viděl alespoň jeden film, musí mu být jasné, co se v modulu, který to dotáhl až na Zem skrývá. Takže v momentu velkého odhalení je režisér jen za hlupáka. Tento film opravdu nikomu nepřeju. Snad jen lidem, kteří ujíždí na snímcích z vesmíru. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

K zemi míří posádka, které veze sebou vzorek mimozemského života na Marsu. Ale Calvin se nakonec začne "překvapivě" měnit a znamená velkou hrozbu. Rozhodnutí je nakonec jasné...... Celkem sympatický film, trochu říznutý Gravitací, trochu Vetřelcem. Snad mi jen trochu vadily některé nelogické body, jak to například Calvin zvládal venku bez kyslíku, ale to jen na okraj. ()

freedom3112 

všechny recenze uživatele

Impozantní záležitost !!! Jsem jedním slovem ,, unešená " ! Kde se v člověku, tváří v tvář smrti, bere tolik hrdinství ? Tento film nechť povinně zhlédnou všichni ,,vítači " ! ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Přiměřeně napínavá vesmírná mezidruhová vyvražďovačka - lidé versus Vetřelcův hezčí bratranec... Je chytrý jako opice, stisk má jak bullteriér, hladový je jako vlk, rychlý jako gepard a přítulný jak Ovčáček....a lidi si dává ke svačině, prevít! A přitom taková hezká buňka roztomilá to původně byla, co? Těším se na případnou dvojku. To bude teprve genocidka, ha! ()

Ocelotr 

všechny recenze uživatele

Slušný. Postavy jsou nezajímavé, narozdíl od jiných vesmírných sci-fi, kde posádku ohrožuje cizí entita, tady nikdo nezešílí, nepanikaří, všechny postavy jednají v podstatě tak, jak bychom si asi přáli aby v dané situaci astronauté jednali. Svoji smrt přijímají brzy, v klidu až nelidsky a jednají naprosto racionálně.. O to je ovšem zajímavější místní ALIEN, a kdyby k němu bylo nějaký BIO rád bych si ho přečetl, jelikož do poslední minuty filmu nepřestane překvapovat a na konci, no... slušný. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Tak je zpátky! Jen o 40 let mladší, o něco silnější a o dost chytřejší. I přes absenci originality je to celkem slušná podívaná, obzvláště pak konec (i když poněkud předvídatelný), je tak zoufale krutý, že z toho skoro až mrazí. 75%. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Výborný, hutný, přímočarý, bez okecávání. Graduje to postupně ale jistě, drží vás to v napětí, dobrá hudba, atmosféra že by se dala krájet... A ten konec, kurva to jsem fakt nečekal.. To si říká o sequel! ()

Maniax 

všechny recenze uživatele

Ucházející sci-fi béčko (v dobrém slova smyslu). Paradoxně to mohlo bejt ještě o chlup kratší, ale nenudil jsem se. Originální to není, je v tom cejtit esence skoro všech filmů tohohle žánru, ale jednou za čas to neuškodí, obzvlášť v době, kdy takovej Scott je schopnej natočit něco jako Covenant. Tfuj. Původně jsem si tou trojkou nebyl jistej, ale závěr mě přesvědčil. I když se to dalo čekat, stejně jsem uznale kývl hlavou, páč takhle to prostě má být. ()

Sasulka3 

všechny recenze uživatele

Z filmu mam hodne smisene pocity. Na jednu stranu velmi zajimava pointu, a na druhou stranu je to hrozna blbost. Jednu hvezdu davam hercum, za skvely herecky vykon a druhou hvezdu davam za zaver, ktery byl absolutne neocekavanym :) ()

Stranger77 

všechny recenze uživatele

Poměrně milé sci-fi překvápko, tedy pro někoho, kdo od filmu moc nečekal. Žánrová jednohubka, která má spád i atmosféru. Jasně, že tu nehrajeme na nějakou šílenou originalitu, ale to je možná i dobře, když si uvědomím, co v rámci sci-fi hororů aktuálně provádí kolega R. Scott. Osobně mi tento kousek vizuálně, obsazením i spádem velmi sedl. ()

Heyyy 

všechny recenze uživatele

SPOILER - Pane bože, i já, jakožto člověk, kterej se sci-fi vyhýbá, musím říct, že celý film byl hrozně clichovitý a předvídatelný... Po cca 20 min. řádění "vzorku" člověk ztrácí zájem, jak se to bude s posádkou vyvíjet dál, protože je to prostě obehraná klasika, která nepřekvapí. Nechybí rádoby dojemný řečičky, když už všichni tuší, že maj na kahánku a ten předvídatelnej konec, kterej každýho napadne, ale nikdo nedoufá, že to tak trapně opravdu skončí... to snad nemysleli vážně :D ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Nic překvapivého ani neobvyklého se zde nekoná, prostě klasika už od dob prvního Vetřelce. Postavy uvěřitelné (až na emzáka) a herecké výkony v pohodě. Záběry z vesmíru pěkné. Prostě průměr. Hodnocení: 54/100. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Nudné, po polhodine som vypol a čekol akurát koniec ktorý je vraj zlý, ale bars som ho samozrejme nepochopil. ale napriek tomu pokus o votrelca nevyšiel. Update: po druhom pozretí si dávam facku a dávam 4*, chyba bola vo mne nebol som naladený na scifíčko. tentokrát som si ho silne užil avšak záver stále nepoberám(ale palec hore že to režisér pretlačil lebo od USA filmov to len ťažko čakať) ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama