Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 079)

adamix 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott už by mohol konečne pochovať svojich votrelcov, aby si fanúšikovia tohto subžánru mohli konečne užiť niečo iné, čo je založené podľa Scottovho konceptu. Áno, ten námet sme už niekde videli ale čo na tom, že to teraz nie je hlboko vo vesmíre a že namiesto ohyzdnej jašterice tu máme nezničiteľného ľudožrúta v tvare malej chobotnice. Partia hercov príjemná, nejaký ten nelogický kiks, ktorý sa stáva už akýmsi posvätným pravidlom, sa tu nájde ale od dojmu si nič neodhrýzne a jeho atmosféru si vychutná každý, kto nie je rozmaznaný ufrflanec s nutkaním automaticky hodnotiť film zle. Ja som si LIFE užil plným dúškom a ten ZÁVER ma skutočne vykoľajil. Konečne sci-fi, na ktoré sa dá pozerať aj po opakovanom pozretí. Za mňa 80%. ()

Daertelon 

všechny recenze uživatele

Kupodivu víceméně nadšený. Je to béčko, co si budem, ale napínavé, zajímavé, dobře obsazené. Husí kůži to udělalo, co víc od toho chcete... ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodinku jsme odzívali, abychom posléze zhlédli tuctovou “vetřelovskou” vyvražďovačku. Naštěstí to ale má dostatečnou porci klaustrofobického napětí, Jakea (který film utáhl na svých bedrech) a decentně překvapivý závěrečný twist (Skeleton Key by se měl učit :). 65% ()

Rooseman 

všechny recenze uživatele

Na první pohled relativně zajímavý scifíčko. Parádní herecký obsazení v rukou kvalitního režiséra, atraktivní emzák, kterej plánuje vendetu všemu, co se neholí a vesmírná hitparáda na ISS. No, mohlo bejt líp. Od první chvíle tušíte, že malej Karel zmasakruje všechno, co mu přijde do cesty. Zabránit se mu v tom snaží plochý dialogy i uvědomělej Jake the snake. Většina žánrovek dojede na plytkou koncovku, tady naopak patří k tomu nejlepšímu. Ale jinak tenhle mix moc nefunguje, hlavně proto, že se nesnaží nějak inovovat, jenom škrábe do pánve to, co už průměrně arbitrární divák viděl padesátkrát, a vaří z toho rádoby načančanou omeletu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film byl inspirován snímkem Vetřelec (1979). A v jednu chvíli se spekulovalo o tom, že sci-fi Life je prequel Venoma. Právě tyhle dvě informace mě přiměly k hodnocení tří hvězd. Během sledování jsme si totiž s přítelkyní řekli, že je to podobné v lecčems Vetřelci. A při závěrečných titulcích jsem jí říkal, že by to taky mohl být začátek Venoma. A pak si přečtu tohle v zajímavostech. Film sám o sobě vlastně nic nového nepřináší. Lidé objeví mimozemský život a hned mají potřebu ho umístit do klece a střílet do něj elektrickými šoky. A potom se strašně diví, když se ten život brání a dělá jim prakticky to, co oni dělají jemu. Jenže dále už to probíhá ve známých kolejích. Postupně je zabíjena jedna postava za druhou a přežije jen jeden. Ačkoli...konec je snad to jediné, co diváka skutečně překvapí. Samozřejmě, že technický vizuál vypadá dobře, o tom žádná, ale Life snad má jen ten přínos, že opět poukazuje na lidskou pýchu a schopnost jít přes mrtvoly jen proto, abychom věděli víc... Kdyby to ale takhle dělal i Darwin, jak by asi dnes vypadaly Galapágy. ()

Dejvecd 

všechny recenze uživatele

Napätím sa to Alienovi nemôže rovnať, predvídateľnosťou to len prekypuje, niekedy to vyzerá trošičku obyčajne (menej zaujímavo) a celkovo tomu nejde odobrať nejakú tú trošku béčkového pocitu, ktorý sprevádza celý film , avšak mimo toho sa jedná o veľmi príjemné, celkom napínavé hororové sci-fi so skvelým obsadením (hlavne teda Ferguson a Gyllenhaal), ktoré ma vôbec nenudilo a ako taká novodobá verzia kultového votrelca to vlastne funguje dobre. Nie je to nič, čo zarezonuje dlho v pamäti, pretože sa samozrejme ani nejedná o nijak inovátorský a významný film, ale to neuberá na tom, že vďaka veľmi fajn spracovaniu, to dokáže zabaviť veľkú časť publika.7/10 ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Základný námet je zúfalo neoriginálny, a v podstate ide len o akýsi mix filmov typu Votrelec a Gravitácia. Našťastie však s touto látkou film pracuje celkom na úrovni a hlavne druhá polovica filmu ponúka zaujímavé a napínavé scény. Nevyhneme sa síce občasným logickým lapsusom, ale to už tak nejak k podobným filmom patrí. S atmosférou a napätím film pracuje výborne, nechýbajú ani nejaké nečakané "ľakačky", ale so žánrovým zaradením "horor" to tvorcovia troch prehnali. Film má skôr béčkový feeling, ale účasť zväčša áčkových hercov dokáže dej rozhodne pozdvihnúť. 60%. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Skupina astronautov prinesie na vesmírnu stanicu vzorku mikroorganizmu z Marsu. Ten ožije , začne rásť a vraždiť posádku. Napriek tuctovému námetu, film baví, má veľa napínavých scén a výborný cast. Páčilo sa mi ako mimozemšťana pomenovali a jeho dizajn chobotničky. Šokujúci záver je skvelá bodka. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

7.5/10. Doopravdy povedený sci-fi horůrek s překvapivě kvalitním obsazením. Má to tu správnou atmosféru a i ten emzák je hodně zajímavý. A ten konec je třešnička na velmi chutném dortu. ()

Joya.ma.hlad 

všechny recenze uživatele

Vypadá to hezky a pokud máte náladu na klasický scifi/horor Béčkový film, tak se na to i hezky kouká. Jinak ale zklamání. Moc nepomáhá ani logika zabit nejzajímavější postavu hned na začátku. Další postavy už mě vůbec nezajímaly a dá se říct, že mi splývaly dohromady (například obě dvě ženské postavy) ()

Zoltar78 

všechny recenze uživatele

Rozjezd filmu byl hodně vlažný a pro mě ničím moc zajímavý. V momentě kdy ke slovu přišla ona neznámá forma života, tak se to zlepšilo a s každou další ubíhající minutou byl můj pocit z filmu lepší a lepší (byť nelogičností tam bylo víc než dost). Přesto jsem si závěr náležitě užil a nejlepší třešničkou na dortu je úplně poslední minuta filmu, ve které tvůrci ukázali, že mají koule. Spokojenost. ()

RobinPM100 

všechny recenze uživatele

LEPŠÍ NEŽ VETŘELEC. Fantastický film od začátku do konce, brutální momenty střídají okamžiky napětí, kdy máte chuť zařvat "tak kurva, zavři už ty dveře". Toto je přesně druh filmu, který bude jedna strana vynášet do nebe a jiní ho zas budou hejtovat jako průměrnou vetřelčí napodobeninu. Svojí pravdu ať si každý najde sám. Vetřelec je rozhodně kultovní film, nicméně osobně mám mnohem radši Vetřelce 2ku, tedy Aliens a jedničku považuju za solidní lekačku, ovšem s mnoha nudnými pasážemi. Tady máme drama od začátku do konce. Jako jedinou kritiku bych zmínil to, že jsem očekával pestřejší vizuál a začátek na Marsu - jelikož se jedná o Marťanskou buněčnou strukturu, bylo by logické ukázat alespoň v prvních 15 minutách také něco z té úspěšné Marťanské mise a trocha Marťanské krajiny. Zde je střih a začínáme rovnou laboratorně emzácký matroš testovat na Mezinárodní kosmické stanici na orbitu planety Země, což je z mého pohledu příliš rychlý nástup. To byla snad jediná kritika. Jo a pak taky, proč proboha potřebuje Marťanské stvoření kyslík, když na Marsu kyslík nikdy nebyl, nicméně dá se to vysvětlil náznakem ve filmu, že když ho organismus nemá, tak hybernuje - a tedy, že v minulosti na Marsu kyslík byl a tedy i život. Jinak konec je bombastickej, to jsem fakt nečekal, mazec :-D ()

DExUS 

všechny recenze uživatele

Je to na rozhrani odpad a 1* , hodnotím 2/10. Predpokladatelné a nezábavné, otrasná kamera počas celého filmu a prvých par minút bolo neznesiteľných. Ak by film pokračoval s "kamerou bez tiaže" tak by som opustil kino... otrasné. Postavy nezaujímavé a unrelatable, nezaujal ma osud nikoho z nich. Mal som dojem že pozerám pilotný film k nejakému netflix seriálu. [SPOILER ALERT] Pokus vsunúť trocha emócií narodením malého japončíka bol naozaj chabý. No a poslat pri problémoch s karanténou na stanicu ďalších ľudí namiesto odpálenia nejakou výbušninou mi prišlo extrémne hlúpe. 1* len z dôvodu konca, ak by to skončilo inak , tak automatický odpad. ()

luciekout 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem přemýšlela nad 4*, ale ne, fakt mě to bavilo. Od takového filmu očekávám přesně to, co jsem dostala. Filozofické přesahy si nechám na jiné kousky. Velice příjemná žánrová lekačka. Nepotřebuju nechutnosti, ale nebylo to ani tak hloupý a ani tak chytrý, prostě fajn podívaná a ráda si to dám znovu ()

gefr 

všechny recenze uživatele

Pořád váhám jestli 4 nebo 5 hvězd. Je to buď hodně solidní béčko nebo slabší áčko. Ale vypadá to spíš na těch 5. Mě se to prostě fakt líbilo a finální "No" scéna s epesním soundtrackem to jen podtrhla. ;) ()

JamesVsalix 

všechny recenze uživatele

Film přináší jedno důležité poselství/ponaučení pro lidstvo do budoucna: Když najdete ve vesmíru něco živého a není to váš kámoš ve skafandru, tak to tam prostě nechte ležet, nesahejte na to, nedávejte tomu jména a nemazlete se s tím, protože ve většině případů vás to chce zabít. ()

maniacxl 

všechny recenze uživatele

Začátek připomínal "Gravitaci",krásnej vizuál s výbornou kamerou,prostě nádherná vesmírná idylka.Asi po třiceti minutách mi začalo docházet,že to nebude vůbec idylka.Film se pomalu ale jistě měnil do "Vetřelce".A byl to docela nářez.Supr scénář,k tomu výběr herců.kteří fakt ví,co se od nich požaduje,takže výsledek se musel dostavit.Délka taky tak akorát,ne žádných 180 minut,jak to běžně u těhle filmů bývá.Určitě překvapení a myslím,že pokračování tu bude,co by dup.80%. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama