Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 079)

MaxPower 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem solidní béčko, ale je to naprostá hrůza.Chobotnice z Marsu vraždí astronauty. Nedá se na to dívat. Moc nechápu, že jsem vydržel až do konce. ()

Matamoroz 

všechny recenze uživatele

Wau. Aspirant na sci-fi roku! Skvělý scénář, výborné herecké výkony. Mrazivé pokoukání, na úrovni kolem 85% Závěr filmu mě překvapil a pozvedl ho na pět hvězdiček. PS: Nechápu, jak někdo může napsat, že tenhle film je béčko. To teda ani omylem. ()

01jimmy10 

všechny recenze uživatele

Kombinácia Votrelca a Gravitácie s áčkovým obsadením, ktorý pri naháňačkách vytvára napätie. Pri pozeraní sa človek určite nenudí a film patrí medzi lepší priemer, kde najviac zaujme koniec filmu. Záver vytvára námet na pokračovanie... ()

Emílio 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, preco taketo filmy dnes este niekto toci. Skoro 40 rokov starym predloham, od ktorych sa kompletne a bez stipky vlastnej invencie opisuje, to nesiaha ani po clenky. Mne nevadi, ze sa tam nefilozofuje a nerozoberaju zahady vsehomira ale to, ze uz som to za tie roky xkrat v roznom prevedeni a natocene s roznym rozpoctom videl. Rad si pozriem scifi z vesmiru, ale uz konecne nieco nove prosim. ()

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Zaciatok neohury ale ani moc nezaujme. Od smrti kapitanky su sceny amaterskejsie. Uz to ako premakane sci-fi neobstoji a po case umieraju nie len clenovia posadky ale aj nadej ze to obstoji ako vyvrazdovacie Bcko. Mne sa prave koniec pozdaval, mozno ako jedina cast filmu. 6/10 ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější sci-fi film ve vesmíru.Je úplně jedno kdo tam hraje,protože nemá co hrát.Tohle vážně nebyl život,ale spíše smrt na diváka.To,že film vykrádá ostatní filmy by nevadilo,ale ono to vůbec jako celek nedokáže souběžně držet pohromadě.On je to vcelku typickej slasher,kde místo lidského hajzla,tam hraje nějaký stopořený Clavin(sry za reklamu),co se přisaje na nějakého chudáka na vesmírný stanici a tím to jako hasne.Nejdřív si dám tebe,pak tebe a až řekne rejža s grafikem dalšího,tak jsem opět na koni a přicucnu se i třeba na slunci.Blbost neskutečná.Tady absolutně nemá film gradaci,nějaký jev vlastně proč,najednou to roste a každý na to čumí jak na orgasmus včely medonosnýt. Rozuzlení je jasný a je vcelku jedno kdo to udělá,protože je Vám to úplně u zadele. Scénář napíše i nekrofil lepší,Reynolds si tam střihne na pětníku svoji roli a nazdáár a ostatní jen plachtí,aby opět někdo nátáhnul brka.Pak opět kecají,letí si a čekají opět na rostliňáka slizského,který mutuje jak Zeman u popelníčku.Chvilková múza existuje a film je snesitelný,ale tenhle nápad to srazil k Marsu parádně.Opět vesmír na černém pozadí bez hvězd,galaxií a všeho toho okolo,jakoby člověk byl někde v hlíně a čuměl do země a to tady někdo i vychvaluje.No to radši až nekouká na dokument o vesmíru,protože by se mu udělal i beďar v rozkroku na jeho Hubbleův teleskopu.Tady rovnou co ten slizák se dostal do stanice,tak měl nakazit posádku a mohlo z toho něco být,prostě jako film The Thing ve vesmíru,ale on hold někdo rád vetřelce.Ty jsi tomu dal vole. ()

Bajislaw 

všechny recenze uživatele

Scény brutálního násilí v beztížném stavu jsou efektivní, ale všechna ta technická bravura nezakryje fakt, že Život je „jen“ vypiplaný žánrový film, béčková vyvražďovačka o tom, jak záludné zlo postupně likviduje skupinu lidí, kteří nemají kam utéct. Obsazení je vynikající, ale snaha o přesah nevychází, protože postavy nemají co zajímavého říct. Holt Vetřelec je jen jeden. ()

simoneo 

všechny recenze uživatele

Podobne zanre zrovna neoblubujem. Vrazdiaci mimozemstan vnutri vesmirnej lode pripominal trochu vymakanejsiu verziu Aliena. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem neco hlubsiho, jsem uz trosku rozmlsanej treba Gravitaci, ale nakonec jsem becko uvital, protoze je to proslapana cesta, na ktere je videt dost, i kdyz mnohokrat videneho. Nakonec ale trosku nudilo, protoze druha pulka neprinesla ani trosku neceho noveho a byla to vzdy uz jen vyckavacka na dalsi uhyn. Az na ten konec, ktery byl velmi dobry. ()

Crytic 

všechny recenze uživatele

Ano, já vím, že podobných filmů je hromada. Ano, já vím, že příběh je zřejmý už od začátku. Ale v porovnání s ostatními vyvražďovačkami ve vesmíru se tomuhle snímu nedá upřít výborná atmosféra, skvělé herecké obsazení a příjemně originálního mimozemského slizáka (možná škoda, že se ještě o trošku víc nenapapal a ještě nepovyrostl). Navíc konec byl prostě super. V rámci žánru zkrátka výborně odvedená práce. ()

McMurphy 

všechny recenze uživatele

Upgradovaný Gravity z 2013 o mimozemský objekt, více známých tváří a jejich krev = větší zábava a podobné napětí. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě žádné vesmírné sci-fi tak jednoznačně nezaujalo. Dobré obsazení, výkony. a víceméně vše. Člověk z toho má fakt celkem strach. Konec masakr, a jak se ukázalo kdo že vlastně přistál v té Číně, málem mě jeblo. Ano, i takhle se dá natočit film o počátku konce života na Zemi. 95%, výborné. ()

dud 

všechny recenze uživatele

Spoiler: Skončí to špatně. Ale tak co mohli čekat, když měli na palubě kapitána Kanedu, že jo. "Kaneda, what can you seeeee?" Ale k věci. Life je nadprůměrné, skvěle obsazené a velmi dobře řemeslně zvládnuté béčko se spoustou napětí a rychle ubíhajícím dějem. Bohužel ho sráží vykradačky všeho, o co šlo ve sci-fi v posledních 40 letech zakopnout, a občasná, za to však řádná idiocie scénáře (závěr-doktorka-karantena-modul). S těžkým srdcem jen 3*, 70 %, ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Profesionálně výborně zvládnutá záležitost s určitým myšlenkovým poselstvím! Efekt beztížného stavu je zvládnut velmi dobře!!Jinak celkový dojem , že je to dost husté, vetřelec byla jen nenažraná opice!?!A ještě poznámka: Nedej bože abychom našli takový "ŽIVOT"!!!!!!! A JEŠTĚ!!Ručičkové analogové měřící přistroje no nevím, nevím!?!?!?!?!Při opakovaném puštěním jsem zjistil , že je to azbuka , no ani rusové nejsou takoví primitivové aby tyto přístroje , které podle vzhledu pamatují rok mého narození(1958) dali na kosmickou loď to je hnusná urážka!!!!!!No ten závěr je tedy pěkná hovadina , sice šokující ale zkurví to celý film to by blbec nevymyslel a zkazil zážitek z celého filmu!!! ()

PeterMC 

všechny recenze uživatele

Pani od Gravitacie zvladli svoju pracu skoro na jednicku ... zato pani od hororu by mali este zapracovat .... nie uplne marne a po dlhej dobe ridzi scifi horor potesi ... ale my predsa vzdy chceme KULT. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Odpúšťam Jakeovi, že mi svojim plánom záchrany v moduloch prezradil záver a odpúšťam aj všetky ostatné vesmírne klišé a dávam tomuto miešanému kokteilu s chuťou Sigourney a arómou Sandry štyri hviezdy bez reptania. Prečo? Pretože mi je milší killerufón ako peacemakerufón. Tieto katastrofy sci-fi kontakty tretieho druhu majú pre mňa oveľa viac akcie a sú zábavnejšie a zaujímavejšie, než hociktoré snahy o ontologické vysvetlenie mimozemskej existencie. Nič proti, ale preto radšej Gravitácia ako Marťan a preto radšej Život ako Kontakt. S Calvinom sa tvorcovia celkom vyhrali a z jednobunkovej črievičky sa vytvorila pekne nechutná octopussy s hlavou Einsteina, silou Ramba, ale (hlavne) zaujímavá bola ako kľúče od Mustangu v mojich rukách. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama