Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 079)

Spilif 

všechny recenze uživatele

No kudyma do toho, nápad za mě 5/5, obsazení 5/5, vizualizace(pro tento film) 5/5, ale nějakým způsobem to prostě drhlo a proto jen 3 hvězdy, vražedný mimozemský život skvělí to jsem nečekal. U tohohle filmu jsem vůbec nevěděl do čeho jdu ano čekal sem možná něco jako Gravitace, ale určitě ne zařazení horor proto mě to překvapilo a v některých a to více případech vážně hodně mile. Takže jsem vlastně dostal to co jsem potřeboval jen bohužel pro mne byl hrozně moc průhlednej ten závěr. A to tomu ubírá asi to celkové hodnocení.. Ti co od toho čekají Gravitaci nebo nějaký horor ala Vetřelec tak se na to vyprdněte a nekoukejte budete zklamáni a ti co chtějí jen něco trochu jinak tak do toho... příjemnou podívanou přeju. ()

Logarto 

všechny recenze uživatele

Vetřelec bez H. R. Gigera, sterilní a tuctový. Pár solidních scén, příjemný závěr, a zajímavý příšerák, celkově slušně řemeslně zvládnuto. Na druhou stranu nezajímavé postavy, šablonovitý scénář a absence nějakého osobního kouzla. Průměrné sci-fi, neurazí, nenadchne. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Podarený space survival film, ktorý nie je nijak originálny, ale neurazí, ponúkne pár fajn momentov a v tomto prípade i dosť cool skončí. Obsadenie je vyslovene mňamózne, Gyllenhaal, Ferguson a Reynolds v jednom filme sú pre mňa už vcelku slušná zostavička, pri čom je fajn vidieť ich i v takomto projekte. Ja som sa bavila, film tempo nijak zvlásť netratil, atmosféra fungovala, postavy sympaticky padali jedna za druhou a celkovo ten vedeckejší prístup k votrelcovskej látke sadol. Divácky zážitok z filmu nie je bez pripomienok, ale ako béčko je film slušným počinom. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Ano cosi mezi Vetřelcem a Gravitací. Pár zajímavých momentů se najde a závěr, byť malinko (spíš hodně) předvídatelný, tak byl celkem cool. Určitě slušně zpracovaná žánrová jednohubka. Pro mě osobně lepší sci-fi než nový Vetřelec. Snad jen monstrum za moc nestálo, respektive bylo celkem roztomilé spíš než děsivé a ke konci když byla na lodi fakt zima, tak mě při zahřívání připomnělo spíš štěňátko než monstrum z Marsu. 65 % ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Na začátku dlouhý záběr jak ve filmu Gravitace. Trochu mě zarazil náraz dvou lodí do sebe - ten moc realistický asi nebyl a potom? Na mezinárodní stanici vyroste malá legrační chobotnička z Marsu, která umí pracovat s ostrými předměty a terorizuje posádku. Ne, není to parodie. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Takto to s ľudstvom dopadne keď sa donekonečna zahráva s testovaním neznámych zvieratok... a keď má firewally na starosti ženská :)) Ja som veľa nečakal a tak som bol spokojný. Film bol dynamický a mrtvolky utešene pribúdali. Atmosféra bola budovaná veľmi slušne a tak najväčšie výhrady mám k trikovému zobrazeniu Aliena Kevina a sterilným postavám. 76% ()

madam.art 

všechny recenze uživatele

Inspirace Vetřelcem je patrná až příliš. V ty pravé okamžiky přichází hysterie, hrdinství, osudové chyby a moudrá slova. Málem jsem nedokoukala. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Variace na vetřelce. Malý alien je nejdřív jednobuněčná řasa a vypadá naprosto neškodně, ale to je samozřejmě jenom zdání. U té jedné buňky dlouho nezůstane a u neškodnosti už teprve ne. Slušné. ()

K1NGSLAYER 

všechny recenze uživatele

Celkově nějak nemám rád filmy z vesmírného prostředí. No nedá se říct, že by to pro mě byl totální propadák, ale že by se to mohlo rovnat něčemu, co by mě bavilo, to opravdu ne. Tohle je žánr Thriller? Při tomhle jsem měl byt v napětí? To fakt ne. Ta přihlouplá chobotnice byla sice pěkně odporná, ale zato tam nebyly žádné hororové prvky. Že by mě to nějak nudilo, to zase ne, ale opravdu dost předvídatelný film a to u "hororů" opravdu nesnáším. Finální scéna pro mě byla docela WOW. ()

chrustie 

všechny recenze uživatele

Tlupa dementů se dostane na palubu vesmírné lodi a hodinu a půl v kuse mě sere. To, že se chovají nelogicky, bych ještě mohl přičítat špatnému výcviku a výběru astronautů (dejme tomu, i když jsou strašně blbí). To, že tam jsou logické chyby, mi ale vadí mnohem víc. A přitom to tak dobře začalo. Konec ve stylu: všechno na co sáhneme se posere už byl totální trapárna. Tohle mělo navíc a určitě to není přírovnáváním k Vetřelci, nebo čemukoliv jinému (to je mi úplně ukradené). Skvělý vizuál, parádní záporák Calvin. Pro mě to celé zabily extrémně špatné (a hloupé) postavy. ()

yazik 

všechny recenze uživatele

Opět nechápu zdejší hodnocení, ale na to už bych si taky mohl za nějaký ten pátek zvyknout. Dle mého skvěle natočený film, nemám nic, co bych mu mohl vytknout. A že se v něm mísí myšlenky a prvky jiných filmů? Těžko natočíte sci-fi, aniž by se v něm neobjevil nějaký prvek nebo myšlenka odjinud. Dost chabý argument pro tak nízká hodnocení, ale budiž. Za mě maximální spokojenost. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

No dobra, tech nekolik nelogickych veci se pri takove kvalite filmu pominout (napr. zjisteni ochrnuteho lekare, ze Organismus potrebujue k zivotu dusik aha tak mu ho trochu dame co to udela) nebo zjisteni k zaveru filmu, aha tenhle Organismus potrebuje k tomu aby zil teplo, svetlo, vodu a zradlo.. no tvl, takze posadka studovana vybrana z 8 mi miliard lidi ma vcelku velmi pomale reakce.., vazne to neslo natocit trochu jinak? Minus jedna hvezda za to, ze jsem byl asi az trochu vetsi rejpal. ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený sci-fi horůrek,nebylo to zbytečně dlouhé,napínavé,potvora byla taky slušná,herci výborní,víceméně nemám,co bych vytknul!!Ale plnej počet asi přece jenom ne,to už bych musel čučet s otevřenou hubou a přestávat dejchat!!! ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Proste úžasné. Od prvej minúty ma film zaujal a bavil a to sa do konca nezmenilo. Film mal úžasný vyzuál, či už CGI alebo zábery na vsemír ktoré boli úžasné, prostredie bolo perfektne natočené a spracované, herecké obsadenie bolo na jednotku a vyzuál Calvina bol pre mňa úžasný. Film mal aj silnú atmosféru za ktorú môže izolácia v akej sme sa ocitli aj v Alienovi, úprimne tento druh stiesnenej atmoaféry vo vesmíre milujem a aj preto som si tento film po atmosfére užil tak ako Aliena. Do toho tu boli super napísané charaktery, ktoré herci zahrali na perfektnú. Dej filmu bol super a rýchlo ubiehla vďaka super atmoške takže pre mňa vo filme nebolo žiadne nudné miesto. Jednoznačne som si užil aj Calvina a jeho kills ktoré boli super a nápadité. A najväčšia rana bol pre mňa záver ktorý pridal filmu ešte väčšie grády. Za mňa úžasný sci-fi horor ktorý som si užil na 1000%. ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

"Dokonalý organismus!" Xenomorph má pauzu u které filozofuje. Což je pro fandy starého Vetřelce celkem pruda. Naštěstí si mezery na trhu všiml Espinosa. Zhostil se zpracování s chutí. Vlastně jsem byl sám překvapen, jak dobře jsem se bavil. Chybí mi scifi horor. Život se naštěstí nesnaží o dosažení intelektuální filozofický roviny. Sází na starou a dobrou vyvražďovačku ve vesmíru. Ať už je reálné stvoření takové potvory nebo ne, tak to prostě baví. Překvapivě dobré herecké obsazení (co sakra dělá Gyllenhaal a Reynolds v takovým scifi?) hraje spíše kulisu pro scénář. Ten je sepsaný na papíře dobře. Mohli bychom namítat, že má spoustu mezer (dělením se stvoří ultramacho zabiják?), tak se místo toho pokusme vypnout. Budete se totiž bavit. ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Docela nuda. Vydržel jsem u toho jen kvuli Rebecce. ======================= Mají tam hodně prostoru. No Enterprise to není. Tvl, tende buzerant. To bude sračka. Sexy doktorka, aspon něco. Doufám, že zas nepřežije nejšerednější člen posádky jako posledních Vetřelcích. A má britskej přízvuk. Čím je starší, tím je lepší. Its beautiful. Tj mentál. Co, utrhne mu to prst? Prej rachlej rozjezd. To jo. to zas někdo kecal. Po něm leze nějakej sliz z Marzu, a on se směje. to je vylízaný. To nemá logiku. Co to je za zasraný hipíky, zase… jesli to je britská produkce, tak to chápu. Sunshine se jim ale povedl. Negr dělá sceny. Tak to bylo přátelské potřesení rukou na uvítanou. Si docela věří ten parazit. Máš, co jsi chtěl. Připomíná mi to Dead Space. Ohnivzdorný? To nasere. Zkus to zmrazit. Je to větší – aspon se do toho líp trefíte. Takže mu pomohli ven. Ted idioti eště spadnou z oběžný dráhy. Ten negr to všechno posere. Doufám, že ho povezou na pohotovost. Jak se tam dostal? Tvl proč to má hlavu? Musí všechno připomínat člověka – a jeho demony? Koukám, že jste si vyměnili role. Ted jste v karanténě sami. Aha, tam je další! They can contain what they expel. To tam nikdo nemá kudlu? Proč došlo k protržení trupu? Rebecca je tady obzvlášt krásná. Jak se tam klepou – proč si neoblíknou skafandry? Tomu zmrdovi je taky zima? To je ruský, celý. Proč ho tam nenechali zmrznout? Náký dinvý celý! ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama