Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 077)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Vetřelcem, Prometheem a Gravitací? :) Inu, proč ne, tenhle snímek dle mého funguje velice dobře po celou dobu, zejména pak od chvíle, kdy se "ta věc" začne chovat nad očekávání inteligentněji. Jsou tu scény, kterým nechybí napětí, což je velké plus. Závěr mě sice spíše zklamal, ale na výsledném čtyř hvězdičkovém dojmu to již nic nezměnilo. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Už jste si někdy pustili trailer ve slow motionu? Zkuste na tento fim a nemusíte na snímek vůbec chodit. Bylo to až příliš nenáročné, dost jsem se nudil. Nevím jestli se snažili, aby film připomínal dějem Vetřelce, v pozdější fázi mimozemský tvor trošku Vetřelce začíná připomínat, ale dějem to bylo bez žádného vyvolání strachu nebo emocí. A asi zatím největší zklamání tohoto roku, protože to vypadalo, že to může být celkem zajímavý snímek z prostředí, které mám rád : 50%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Hned při prvních screenů a traileru jsem se na Život těšil. Vypadalo to velmi slušně, takže očekávání byla veliká a docela jsem se na to těšil. Výsledek byl velice uspokojivý. Potěšilo mě obsazení, které je zde naprosto super. Atmosféra a vše okolo bylo prostě super a opět jsem dostal záporáka, který se v několika aspektech vyrovná s velikány jako s Predátorem či Vetřelcem a možná je i v něčem předčí. Určitě bych uvítal pokračování, ale netuším jak by se s tím vypořádali na Zemi. :-) Možná bych poupravil název, aby záporáček dostal nějakou tvář. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Tento Život mi připomíná kombinaci Gravitace, Věci a Vetřelce. Ale přesto je tolik, aby šlo o kopírování. Trio Rebecca Ferguson, Jake Gyllenhaal a Ryan Reynolds (dle mého měl hrát Kanaďana), jak je na plakátu, filmu dominuje. To však neznamená, že by ostatní nehráli dobře. Film mě dokázal zaujmout a dostatečně vtáhnout do děje, že jsem ho i v pozdních nočních (pro někoho brzkých ranních) hodinách zkouknout celý najednou. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Keby sa snímka nebrala tak vážne, tak by to uľahčila sebe aj nám. Snímke sa celkom darí baviť, ale nie zanechať skutočný dojem. Koniec ako taký mohol prekvapiť a potešiť, ale je bohužiaľ spracovaný takým spôsobom, že už ho odhadnete, zvlášť keď sa rozoznie dramatická hudba. Hoci hlavné postavy sú zaujímavé a sympatické, ale ich osudy a pohnútky sú len zbežne načrtnuté. Predsa len je ich dosť a potrebovali by sme viac času a snahy tvorcov k vytvoreniu hlbšieho vzťahu. Ich myšlienky sú niekedy zaujímavé, inokedy z nich zase vypadne nič-nehovoriace klišé. Vzhľadom k hereckému obsadeniu je to trochu premrhaný potenciál. Tvári sa, že nám chce povedať niečo viac, ale myšlienka sa niekde stratila. Je to pomerne dobre pozerateľný film, ale bohužiaľ neprináša nič, čo ste ešte nevideli inde. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Som rád za takéto krvavé a napínavé sci-fi s vesmíru s príšerou na štýl prvého Aliena. Je to dobre obsadene, viac ako dobre, ma to fajn potvoru, fajn výpravu, efekty, záver filmu, slušný béčkový príbeh za to s výbornou atmosférou a napätím, ale prvý Alien je kult aj vďaka tomu, že ma lepšie napísané postavy, inteligentnejšie a to nie sú ani vedci. To je asi najväčšie mínus celého filmu, ale inak je to hodne fajn a krvavá sci-fi hororová naháňačka, kde si nemôžete byť istý tým, kto prežije. 80% - 4* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dvě věci nikdy nepochopím. Zaprvý proč má kačer Donald po sprchování kolem pasu ručník, když nikdy nenosí kalhoty a zadruhý, proč když někdo udělá vynikající film vy ho zadupete, protože tu před čtyřiceti lety byl Vetřelec... To je argument jak od Hurvínka. Taky si občas vzpomenu na první lásku, ale asi kvůli tomu nebudu do konce života frigidní, že jo. Za mě je Život jeden z nejvyspělejších filmů letících Vesmírem. Hutná atmosféra, Calvin jako od Kleina a zvukovej podkres rezonující až v patě. Věčně se ve všem šťourat, co je a co není blbost, nedostal bych se nikdy přes pokladnu. Takhle zařezanej v sedačce jsem byl naposledy když jsme doma odváželi do šrotu naší stodvacítku, která měla místo pásů režnou nit. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Moc fešná kamera evokující práci s prostorem alá Lubezki a příjemné tempo, které ale ruku v ruce s matným vyprofilováním postav a nevýrazným zjevem vesmírné potvory dělá ze Života řemeslně povedený výplod béčkové sci-fi fantazie. Napětí tu je, ale v porovnání s klaustrofobickým Scottovým Vetřelcem je to prostě miniaturní odvar hodný zapomnění... ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Již dva komentáře zmiňují, že abyste si film užili, musíte "vypnout mozek". A mají pravdu. Tedy, u některých snímků se zadaří v tom, že film strhne a divák pak nad nesmysly nezačne přemýšlet, ale tady se to nepovedlo. S vyzrazením zápletky v trailerech je začátek filmu jen natahované čekání na nevyhnutelné. (A zde si zaslouží velkou pochvalu Pasažéři, kteří se s tím v traileru moc neprozradit poprali lépe.) Jak je na první pohled patrná inspirace Vetřelcem, ve druhém plánu je inspirace Prometheem, kde podobně se postavy, které mají být špičky ve svých oborech, chovají nesmyslně. Navíc, kromě občasného "proč ne/udělali tohle" je jedna scéna (Sojuz), kde jsem nějakou dobu vůbec nechápal, co se na plátně dělo. A soudě podle reakcí okolí, nebyl jsem jediný. P.S. se stopáží 1:45 se nejedná ani o svižnou devadesátiminutovku, bohužel. 50 % ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je to tak týden nazpátek před premiérou filmu kdy se objevila teorie,že jde o prequel k Spider-Manovi a pojednává o slavném černém slizu Venomovi. Nic z toho ve filmu není ale by to asi zajímavější než cokoliv v tomhle filmu. Abych to upřesnil ten film není nezajímavý. Ale hrozně máte ukázkami. Ukázky slibovali inteligentnější a více přemýšlející sci-fi. A při tom film se snaží tvářit jako něco víc ale není nic víc než klasická vyvražďovačka. Prvních 15 minut je fajn kde se postupně setkáváme s posádkou, zjišťujeme jaké k k sobě mají vztahy, jak snášejí život mimo Zemi a tak. Avšak po 15 minutách začne akce která.............. hrozně skřípe a ani není moc živá. A posledních pár minut před koncem je už vyloženě neprožívající a občas i únavné. Najdou se však i světlé momenty jako obsazení, pracování s posádkou a příjemný zvratový konec po kterém byste si dali Život 2. Ale musel by se v několika případech zlepšit od svého předchůdce. PS: Ryan Reynolds je na plakátě ale jeho rozsah rozhodně není tak velký a celkově je to zrovna on kdo drží film nad vodou když se objeví. Ale je to opravdu spíše cameo. PS 2: Hned na začátku finálních titulků začne hrát skladba Spirit in the Sky která vůbec nesedí k tónu filmu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou občas žasnu, jak se v hodnocení sem tam názorově dost rozcházím se svými ,,oblíbenými'' :-). No tak alespon gogo76 nezklamal! Udělat pořádnou sci-fi je dnes těžké. Leckteré mechanismy ,,vyžral'' Alien a jeho pokračování a tak když někoho drží emzák za nohu, vždy se nám vybaví rozleptaný Bishop... Každý další astronaut to má pak těžké. A tak je to podobně i s dalšími věcmi. Já od života nic neočekával a už ten úvod, včetně nasazená plejáda herců mi skvěle sednul. Když pak na Petriho misce začne tvorba mycélia, vážně jsem ani nedutal. Osobně bych na to nesahal ani v ocelové rukavici a jakoukoliv živou věc z jiné planety bych si domů rozhodně netahal. Máme tu zatím lecjaké přemnožené havěti dost a dost a to té své pozemské, tak nač si dělat vrásky s něčím čemu třebas oheň či radiace podpoří růst? Jenže vědci jsou vědci a když se jim něco co se nehýbalo začne pod pipetou hýbat jsou blahem bez sebe a rádi by si to nakřížili. Ti hodnější pro lékařské účely, třebas se to bude hodit... Ti armádní jako součást nějaké nové zbraně, páč i jim se to může třebas jednou hodit... A tak tu máme orbitální vesmírnou mezinárdní stanici na dohled od Země s teamem astronautů a zviřátkem, které je drženo v laboratoři za nerozbitným sklem... Dál nebudu spoilerovat. Dodám jen, že první polovina mne bavila více než ta druhá, která zase byla akčnější. Konec dopadl kupodivu nečekeně za což přidávám tu poslední hvězdu. Za mně velká spokojenost, už dlouho jsem neviděl takhle napínavý sci-fi film. Mimochodem teď už chápu, kde se vzala Zelená a Modrej z Chobotniček z druhého patra na tom mořském dně :-) ! Dávám za 5 elektrických impulzů. * * * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nie je tu v podstate nič, čo by vykukovalo nad šeď priemeru, ani čo sa týka dizajnu, ani vizuálu, hudby, či hereckých výkonov, nieto už vôbec príbehom, ktorý je otrepaný a predvídateľný od prvej do poslednej minúty. 5/10 ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Gravity meets Alien :) Poměrně slušný "Xenomorf" s krásnými výhledy do vesmíru a suprově vypadajícím alienem. [MKUH] ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Byl jsem rozhodnutý pro 3*, ale závěr tomu dal na prdel. Kelvina bych rozhodně nechtěl potkat, pořádná potvora .. 7/10 = 70% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Calvin bol poriadny sviniar a miestami som mal z neho naozaj strach. Smrť prvého z astronautov bola efektná a podobne ako postava Rebeccy Ferguson som k marťanskej chobotničke postupom času začal cítiť nenávisť. Záver nebol síce ničím prekvapivý, ale mne sadol. Presne v to, čo sa stalo, som aj dúfal. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Na začátek nutno napsat, že se jedná čistě o sci-fi thriller, protože pár krvavějších scén se v dnešní době přece nedá považovat za horor. Moc normálních filmů o mimozemských formách života se v poslední době ale netočí, takže bez debaty jedno velké plus. Další plus za vcelku originální nápad, který se i podařilo v rámci možností využít - navíc, když se celý film odehrává jen v několika malých prostorách a kolem stanice. Ve výsledku je to ale takové bez chuti a táhnou to rutinním způsobem známé tváře. Musím ovšem uznat, že chtít od takového filmu víc ani není třeba. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

ANO, ANO, ANO! Je mi fuk, že je to mix "Sunshine", "Vetřelce", "Gravitace" a "Evoluce" (to bylo ostatně vidět už v traileru), ale konečně měl někdo koule na... sakra, nemůžu vlastně říct na co, protože mega spoiler. No, nevadí... Ironií ale je, že to, co na filmu kamarádka nejvíc sepsula, se mně naopak líbilo. Tak například nikde není přesně řečeno, kdy se "Life" odehrává, nicméně podle několika hintů (David vyprávějící o tom, jak jako kluk se třídou sledoval výbuch Challengeru apod.) je jasné, že se jedná o velmi blízkou budoucnost. Proto mi nepřijde nikterak zvláštní, že ve filmu (krom pár futurističtějších vychytávek) vidíme vesměs technologie, které dnes běžně používáme. Dále oceňuji provedení lodi, kvalitní "poletující" záběry a logické chování všech zúčastněných; OK, všech kromě černocha.xD Hudební doprovod fantastický (nemůžu se dočkat, až si poslechnu celý soundtrack:-)), Marťan ukázkově odporný a co se závěru týče, měla jsem co dělat, abych nevyskočila a nezačala tleskat. A to jsem panu režisérovi vůbec nevěřila.;-) Doufám, že "Life" na druhé zhlédnutí neztratí šmrnc, protože v tuhle chvíli mé filmové srdíčko opravdu upřímně plesá. 4,5*. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Direct-to-DVD béčko které omylem zabloudilo do kin. Bavil jsem se, relativně, protože mám pro podobné filmy slabost, ale je to prostě průměrná šmíra u které bohatě stačí vidět trailer a jeho dva těsné předobrazy, tedy Vetřelce a Gravity. 6/10 ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama