Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 078)

Turner33 

všechny recenze uživatele

Vesmírná patlanina s alienem v hlavní roli. Vizuálně líbivé, ale jinak ne moc zajímavé. Charaktery jsou nudné, nevytvoříte si k nim žádný vztah. Dialogy jsou někdy až pitomé... A alien? Ultra odolný badass s ultra velkým IQ i když se někdy chová jako retard.... A konec? Byl tak čitelný až hamba... ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Od Jake Gyllenhaala jsem čekal trošku víc než béčkový sci-fy. Dobrý nápad, ale nevyužitý potenciál. Mám pocit, že režisér nevěděl zda točí filozofické drama nebo béčkový horor. No tak třeba příště=) ()

DjLibnei 

všechny recenze uživatele

Takový Marťan ve vetřeleckém podání... Bavilo mě to, navíc vesmírnou tématiku fakt můžu. Kvalitní film a věřím v další povedené pokračování. 80% ()

FEAR99 

všechny recenze uživatele

Velice slušné a v rámci žánru téměř čtyřhvězdičkové (3,5* tomu sluší nejvíc). Většina stížností od kritiků a zdejších uživatelů přichází na to, že film neví, čím chce být. To mě nevadilo! A ruku na srdce - ani jsem po celou dobu sledování neměl pocit, že by tvůrci nevěděli, co točí a nemohli se rozhodnout, jakým směrem se mají vydat. Jasně, Život ze začátku nabízí asi ambicióznější film než který se ve finále koná a ano, možná je škoda, že po skvělé první půl hodince přepne Život do módu "vyvražďovačka se zlou chobotnicí", ale což - tvůrci asi chtěli survival horor/thriller, tak vlastně proč ne. Důležitější pro mě ve fázi sledování bylo, že Život je filmem technicky téměř dokonalým včetně přehledné kamery, kvalitních triků (chobotnice opravdu vypadá jako zlá, ošklivá a slizká chobotnice) a slušného tempa. Jsou zde správné ingredience kvalitního survival hororu jako napětí, hnusné vyvražďování a vše, co k tomu patří. Navíc s tvářemi, které člověk vždy rád vidí (kromě jako vždy unylého Reynoldse) - mimojiné je až s podivem, že i v takovém druhu filmu, který nemá jednoznačného hrdinu v pravém slova smyslu, si Gyllenhaal krade téměř všechny scény pro sebe. K tomu skvělá instrumentální hudba, kterou jsem při sledování opravdu vnímal a která má na svědomí, že některé scény (zejména v úvodu při seznamování s Calvinem) jsou opravdu velmi působivé. Nesmí se ani zapomenout na poměrně surový konec, který (musím se opakovat) je působivý a má takovou krásnou tečku na závěr. Daniel Espinosa umí (už jeho Safe house se mi dost líbil) a i přes fakt, že Život měl asi papírově na víc, je to slušně odvedená práce, která neurazí a po celou dobu baví. 7/10 ()

MadyDollar 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd, až jsem se bál, že to i vypnu. Avšak jak začne napětí, už vás nepustí. "I don't wanna go back down to eight billion of those motherfckers." Za mě určitě doporučení. .) ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Nový scifáč, čo vždy poteší. Vzdialene pripominajúci votrelca, no len vzdialene a až ku koncu. Interiér ISS mi prišiel realistický, na rozdiel od hight-tech future sci-fi spaceships. Pozitívne. Rovnako scénár, krízové postupy posádky a celkovo priebeh deja. Minimálny kontakt so zemou urobil film nekomernčým artiklom, čo je na jednej strane dobré, na strane druhej sa dostane zrejme len do povedomia fandov scifáčov. Vyčítať sa snáď dá len málo vesmírnych záberov, ala Gravity ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Na oběžné dráze Země začíná zkoumání živé buňky, kterou přinesla sonda z Marsu. A po chvilce buňka chce vyrůst a sežrat všechno živé. Film je působivý, atmosférický a podněcující naši zvědavost. Začátek je super, ke konci je to bohužel trochu obyčejnější a horší. (2D dabing) Rozpočet: $ 58 miliónů, Tržby: $ 100,541 miliónů. ()

Z0ltar 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá řemeslná práce po všech stránkách, až na to, že se filmu nedaří vybudovat napětí, potom tenhle žánr nemůže fungovat a pořádně bavit. Oba místní pozérci, POMO i Verbal, opět melou kraviny, protože konec by mohl být "fajný" jedině kdyby nebyl kompletně nelogický a hodnocení 68% není "zkurvené", ale výrazně kladné. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Life - Opět skvělý film z vesmíru, ačkoliv filmy tohoto druhu nemusím. Prostě žeru filmy jak se lidstvo dokáže samo nevědomky zničit a ani mu nemusí pomáhat matka příroda. Možností konce světa na zemi je spoustu ať už srážka s vesmírným objektem, Vyhubení lidské rasy umělou inteligencí, vyhubení jinou formou života (kterou si ironicky sami dotáhneme na zemi naší nenažraností po vědomostech), Vyhubení sebe sama přelidněním, náboženským fanatismem, atd. Je to smutné vidět, ale je to tak, sám Hawking řekl: "Lidstvo do 100 let vyhyne" a já tomu věřím. Tento film dokonale vystihuje jednu z možností našeho konce :-) Jinak herecké role se mi líbily, nebyly zbytečné, nudné, ani přeplácané scény a přesto měl film kvalitu. 70% ()

trickmaster 

všechny recenze uživatele

Naprosta bomba! Jsem mile prekvapen. Sice jsem necekal, ze Affleck umre jako prvni, ale co. Zacatek pozvolna stoupa, film graduje a konec je brilantni! Zatim asi nejlepsi scifi tenhle rok!!! ()

st4nford 

všechny recenze uživatele

Kombinace Alien (1979), Europa Report (2013) a Gravitation (2013), částečně možná i The Thing z hlediska napadání oběti monstrem a její vývin. Asi jsem těchhle sci-fi horůrků viděl už mnoho, protože tohle mě až na pár scén moc nenadchlo. Nejvíce za to může tempo a to, že filmu nedominuje žádný žánr. Nic proti kombinacím žánrů, ale nějak aby se neustále střídal krvavý horor s filozofickým scif-fi není v pořádku. Není to problém jen tohoto filmu, ale i filmů Prometheus a Alien: Covenant. Věřím, že to tvůrci dělali s nejlepšími úmysly, ale chtělo by to trochu víc originality. Některé obrazy byly až příliš tuctové. Hold béčko s áčkovým obsazením. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Jako samostatnej film to je super. Ale....... Už po prvním odporu "života" se vám chtě nechtě pod kůži a do hlavy vměstná jedna myšlenka. ALIEN JINAK. A od tý doby se to s váma táhne po zbytek filmu. I plno scén je dějově stejných a to tomu nepřidá. V globálu je to jako samostatnej film hodně fajn, jak vizuálně, tak obsazením, ale musíte umět vypnout poronávání s Alienem, jinak vás to stáhne s požitkem dolu. Za mě opatrný 3* a DOPORUČUJU ()

jojto 

všechny recenze uživatele

Z neoriginálneho námetu sa vykľubala solídna scifi pecka. Cítil som sa akoby som prvýkrát videl Votrelca 1. Atmosféra by sa dala krájať, kozmonauti rýchlo ubúdajú a finále žiadna klišoidná sračka. Doslova z hovna sa podarilo upliesť bič. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Posadka lodi Nostr... pardon vesmirne stanice ISS :_) Dalsi vykradacka nametu Vetrelce s ponekud nablblou posadkou, misty nudnejsim dejem a mirne odvaznym koncem, ktery to u mne zvedl alespon ze dvou na tri hvezdicky... ale film, bez ktereho rozhdone dokazete zit... ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Slušný vesmírny horor. Hlavne prvá polovica je veľmi kvalitná, len keď začne klasická vyvražďovačka logika ide bokom a hlavne nechápem rušivé strihy v niektorých scénach. Poteší aj kvalitný záver aj keď predvídateľný. Áčkoví herci sú presvedčiví. 70%. ()

Calypso 

všechny recenze uživatele

Hurá. Aliena jsem prakticky celého prospala a konečně vím, co mu tak chybělo - prvky ze Života. Ne že by Xenomorphové nebyli strašidelní, ale tahle maličká buňka, která je postupně schopná zničit všechno kolem sebe, je taky docela poděs. Co se týče zpracování, může se jít Ridley Scott opravdu zahrabat, protože tohle, tohle bylo ono. Ne, nemluvím o CGI, opravdu, rok 2017 a 1979 se v tomhle nedá srovnávat, ale... Jeho příšery jsou možná ikoničtější, ale tohle mě aspoň udrželo vzhůru. Konec je opravdu nečekaný. Pět hvězdiček za film, šestá za obsazení. :) ()

Hlemist 

všechny recenze uživatele

Náhodou dobrý. Kdo dal méně jak tři hvězdy, tak ať si vezme do ruky alespoň mobil a ukáže co v něm je...když si hraje na takovýho kritika.... ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Opět to samé a musím řici, že opět napínavé k nevydržení... V zásadě však není co hodnotit, protože se opravdu jedná o typ mnohokrát viděného snímku, který sází "pouze" na mistrovsky zvládnuté řemeslo a skvěle dávkované tempo hrůzy, a to včetně docela překvapivého závěru. ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Jak říkala členka posádky na ISS: "Cítím čistou smrtelnou zlou nenávist." A přesně to samé jsem ke Calvinovi cítil i já (navíc i trochu strach). Vždy, když film ve mně dokáže vzbudit silné emoce, ať už pozitivní, či negativní, tak vždy je to pecka a sledování filmu nebyla ztráta času, vím, že za něco stál!!! ...narozdíl od ********** Solarisu (1972). Jak říkal ten exobiolog: "Calvin Klein k nám necítí nenávist, chce jen přežít." Je to v podstatě to samé, jako když lidi zabíjejí krávy jako na běžícím páse, taky jen aby přežili. No každopádně tento film je naprosto perfektní, ještě větší sci-fi pecka než Pasažéři (2016). Dokonalá hudba od Jona Ekstranda graduje až k velkolepému finále. Jeden z nejlepších sci-fi snímků všech dob, téměř srovnatelný se sérií vetřelců, i navzdory všem těm, kteří dali 3* a méně, což tedy vůbec nechápu... ...jó vlastně chápu, jakmile to není artová a pozérská, bezdějová, superoduševnělá slátanina s "hlubokým poselstvím" :))), kde se pořád jen bezduše žvaní o... ...ehm o ničem (viz. Solaris), tak si to zřejmě nezaslouží vyšší rejtink. Naprosto souhlasím s verbalem, taky bych nejradši napsal něco stejně výživného, ale jednoduše na to nemám koule. Zajímavé komentáře: buchannon, verbal ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama