Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 079)

buchannon 

všechny recenze uživatele

Jak říkala členka posádky na ISS: "Cítím čistou smrtelnou zlou nenávist." A přesně to samé jsem ke Calvinovi cítil i já (navíc i trochu strach). Vždy, když film ve mně dokáže vzbudit silné emoce, ať už pozitivní, či negativní, tak vždy je to pecka a sledování filmu nebyla ztráta času, vím, že za něco stál!!! ...narozdíl od ********** Solarisu (1972). Jak říkal ten exobiolog: "Calvin Klein k nám necítí nenávist, chce jen přežít." Je to v podstatě to samé, jako když lidi zabíjejí krávy jako na běžícím páse, taky jen aby přežili. No každopádně tento film je naprosto perfektní, ještě větší sci-fi pecka než Pasažéři (2016). Dokonalá hudba od Jona Ekstranda graduje až k velkolepému finále. Jeden z nejlepších sci-fi snímků všech dob, téměř srovnatelný se sérií vetřelců, i navzdory všem těm, kteří dali 3* a méně, což tedy vůbec nechápu... ...jó vlastně chápu, jakmile to není artová a pozérská, bezdějová, superoduševnělá slátanina s "hlubokým poselstvím" :))), kde se pořád jen bezduše žvaní o... ...ehm o ničem (viz. Solaris), tak si to zřejmě nezaslouží vyšší rejtink. Naprosto souhlasím s verbalem, taky bych nejradši napsal něco stejně výživného, ale jednoduše na to nemám koule. Zajímavé komentáře: buchannon, verbal ()

BigBrother 

všechny recenze uživatele

Potenciál by byl, ale zůstal nevyužitý. Je zklamáním, že film vlastně nepřináší nic nového, jen rekombinaci již mnohokrát viděného. ()

Carnosaurus 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je v modrým? Jako fakt? Jste se posrali? Je to nejúchylnější, nejděsivější a nejtemnější kosmickej horor od Horizontu události. Absolutní beznaděj, hnus a temnota. ()

rotator 

všechny recenze uživatele

Neviem, či to bol horor, ale napätie tam bolo, aj keď sa dej filmu dal predpokladať ako bude pokračovať, ale divák sa pri ňom až tak nenudí. ()

Martynes 

všechny recenze uživatele

Proč ne? Pořádný eRkový sci-fi se super herci, kde sice logika a chování postav často hapruje, ale vynahrazuje to povedená režie a skvělý konec. 6,5/10 ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Nejdřív se těším na herce, pak na děj a jako třešňičku na záběry vesmíru. Jako bonus dostanu superinteligentního zabijáka. ALE, tak dementní bezpečnostní opatření a chování vycvičených kosmonautů na lodi je zarážející. Plus, chemie mezi hlavními herci mizí jak vzduch z prasklého potrubí. ()

Stan Borowitz

všechny recenze uživatele

Viděno 49 minut. Nesmysl, nelogičnost, trapnost, nudnost, otravnost, debilita, hňupina, trapárna, dementnost atd. Scény v tomto filmu se střídají zhruba podle výše uvedeného vzorce a nezachrání to ani herecké obsazení. Z Jakea Gyllenhaala je blábolající prosťáček, vědecký přínos Rebeccy Ferguson spočívá v tom, že umí v různých situacích opakovat jeden a ten samý výraz (Guys?), a Soumrak zapomněl kodači doma. Víte, co by udělala Ripley v situaci, kdy by s nepřátelskou chobotničkou omotanou kolem nohy byla vně lodi. Zamávala by kolegům a odrazila by se do volného vesmíru. A ještě než by zemřela s dobrým pocitem, že zachránila parťáky i lidstvo, stihla by do námrazy na hledí svého skafandru prstem napsat "verbal je inteligent". :-) ()

bmx6 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi vůbec nelíbil.Něříkám,že je špatný,protože je kvalitně natočený,ale příběh ve vesmíru mě opravdu vůbec nezaujal.Postavy mi přišli absolutně bez emocí nebo jsem jim to prostě nedokázal uvěřit.Jsou daleko lepší filmy na podobné téma.Závěr ani nijak nepřekvapil,to se dalo čekat.Takže žádný zázrak toto. ()

Crejdl 

všechny recenze uživatele

Super komentář od verbala, jako vždy. Negativním rádobykritikům poradím, počkejte si na další stupidní marvelovku a můžete se u ní navzájem vyhonit. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Šestičlenná posádka mezinárodní vesmírné stanice objeví ve vzorcích z povrchu Marsu živý organismus. Ten je však inteligentnější a nebezpečnější, než by si jen mohli představit... Přestože nám Daniel Espinosa nenabízí ve svém filmu nic, co bychom už někdy neviděli, ba naopak - sledujeme profláklé příběhové schéma s mimozemskou potvorou na palubě vesmírné lodi, mne těch sto minut uteklo jako voda, ani chvilku jsem se nenudil a příjemně jsem si užíval hvězdné herce (nejvíc Rebeccu Ferguson). A o to přece jde. 75 %. ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Hmmm. Zase raz hladim na ostatne komentare (resp. recenzie) a tradicne krutim nechapavo hlavou. Vyslovene dobrych sci-fi je tak ci onak ako safranu, takze netusim co maju divaci za problem. V tomto pripade mame tu cest so snimkou, ktora ma skvelu atmosferu, herecke obsadenie, napatie, viac nez solidne zabery i hudbu. Okrem toho, nas mily votrelec ma z hladiska vzhladu, i kozmickeho povodu, vsetky predpoklady na to, aby si ho zamiloval (ehm?) kazdy priaznivec majstra Lovecrafta. Cthulhu fhtagn! 80%. ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Mix Gravitace a Alienka. V trochu horším hábitu, ale já jsem si to užil. Taktéž tísnivá atmosféra, docela skvostný inteligentní mimozemský tvor. dobrý herecký ansámbl a pro mě nečekaný konec. Taková třešnička na dortu. ()

Hannah1971 

všechny recenze uživatele

A pak že se nedá natočit znovu vetřelec! Ano Ridley Scott byl první, tomu nikdo nevezme, ale ne poslední kdo se s vetřelcem popasoval jako se slušnou akční a napínavou filmařinou. Mě se to líbilo a bavilo mě to! A ten konec, to byla pecka. ()

Veber 

všechny recenze uživatele

Tak sice to těží ze všech filmů v žánru, co jste mohli vidět. Ale když se tím necháte jen unášet, tak vám ten společně strávený čas uteče a ani nevíte jak. Závěr potěšil. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Veselá partička kozmonautov na ISS zachytí sondu z Marsu v jej vzorkách objaví život. Ten im však začne robiť starosti a kozmonauti už nie sú bezstarostní a stále viac ich je mŕtvych. Takže hra na votrelca môže začať. Produkcia je výborná, takže technicky všetko šliape a atmosféra hustne. Herci svoje charaktery hrajú výborne. Filmu však podráža nohy scenár, ktorý kvôli napätiu často obetuje logiku a núti hercov konať si svojím konaním odporujú. Takže napríklad Miranda zabezpečujúca bezpečnosť hoci sa s pilotom Davidom rozhodnú Calvina vyhodiť zo stanice bez ohľadu na ľudské straty, nakoniec nechce pustiť Shoa, ktorého sa Calvin drží. O logické skratky nie je núdza, veď Calvin sa dusí hoci na začiatku filmu si to rozdával s veliteľkou v otvorenom vesmíre. Nehovoriac o tom, že na začiatku potreboval špeciálnu atmosféru. Kto čaká šťastný koniec, ten sa mýli a záver je otvorenou bránou pre ďalšie pokračovanie. 70% ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to dost neoriginální, navíc nemám ráda tyhle typy filmů o tom, jak nějaká "hmota" je vysoce inteligentní a přitom zabíjí na co přijde. A jsem zřejmě nějaká nedůvtipná, protože ten konec, co tu tolik komentářů chválí, jsem nepochopila :-) ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

niektoré komentáre to vystihli a pridám sa k nim, že ZIVOT je kombináciou gravitácie a votrelca. Uroven votrelca vsak nemá sancu dosiahnut. Stret z mimozemskym zivotom je dobre spracovaný a poukazuje na riziká prvého kontaktu. Na druhej strane zas astronauti urobili tolko zjavných, predvídatelných a miestami zbytocných chýb ze to ani inak nemohlo dopadnut. Film má svoje huluché miesta ale scény s priamym kontaktom sú podarené. Je to také priemerné scifi s dobrým nápadom. Tento rok však kategóriu dark scifi určite vyhrá votrelec. ()

nMarek 

všechny recenze uživatele

Tak tech lepsich 7/10. Obcas mi prisly nektere ciny uplne stupidni, ale pokud se na to NASA podiva, alespon se muzou pripravit :) Doufam ze to ale nebude mit pokracovani. Sci-fi mam tad, takze dam 4* ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama