Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 078)

pichta 

všechny recenze uživatele

Príšerka útočí a je nemilosrdná, hladná a chce prežiť...pýta sa druhý diel...Nechápem, ako môže tá potvora prežiť...trochu mi tu chýbala logika. Povedali, že bez kyslíka neprežije a ako hravo si lietala vo vesmíre... Gradácia bola akási slabá, nedošlo to do bodu nejakeho napätia,kde sa dej láme na jednu alebo druhú stranu, no stále je to na úrovni,kedy pobaví. Dávam 70%, ale 3 hviezdy ()

Michalsafr 

všechny recenze uživatele

Luxusní vizuál, tentacle porn inspirace jasná, za mě 4. A alespoň se to nesnaží najít důvod pro to, proč jsme tady, protože točit výplachy za židácký peníze ten důvod fakt není, viď Ridley. ()

sebulba1981 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený biják.Mimozemštan byl dobře udělaný.Zajímavý herci.Určitě je film lepší než poslední vetřelec.A spolu s Pasažéry další chytré scifi.Trochu to připomínalo Gravitaci.A ten konec byl výbornej. ()

kotrlak 

všechny recenze uživatele

Sice je to takovej zredukovanej Alien, ale nabízí zajímavou myšlenku - co když něco podobnýho bude skutečně ten dlouho očekávanej, vysněnej a vymodlenej ET život, o kterým furt pindaj jak se na něj těšej a s kterým se lidská civilizace jednou možná setká? To by ani Číňani nevymysleli... ()

Yeah(c) 

všechny recenze uživatele

Klišovitý, obyčejný, ale velmi čistý. Obecně pěkná podívaná, žádné hluboké myšlenky, fungující "strojařina" a to velmi dobře fungující. Nevidím důvod proč tomu filmu shazovat hodnocení jen proto, že se kolem toho před vydáním udělal jakýsi hype a recenzenti očekávali něco co nedostali. Asi protože vznešený název evokující cosi... ()

doogiemus 

všechny recenze uživatele

Super. Musím skonštatovať, že je to lepšie ako Votrelec: Covenant. Pútavo natočené, napätie vrcholí až do konca, predvídať sa dá možno ten koniec - to je to mínus. Akurát je na zamyslenie, že prečo zrazu takáto háveď nespadne na USA, ale zrazu kdesi do Ázie. Každopádne dúfam, že to bude mať pokračovanie. Odporúčam. ()

MartinSTFC 

všechny recenze uživatele

Špatné to nebylo, ale že bych si z toho sedl na zadek, to se také zrovna říci nedá... Inspirace filmem Vetřelec je zde natolik silná, až to kazí dojem z celého filmu. Možná se tvůrci filmu měli zaměřit spíše na originalitu. Každopádně konec filmu byl velmi dobře vymyšlený a možná by to stálo i za sequel. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Film zabíjí kombinace pseudoreality současné stanice ISS a naprosto neprofesionálního chování postav. Po zajímavém rozjezdu se monstrum vylíhne a začne vyvražďovačka ala vetřelec, jenže místo profesionálního chování kosmonautů je tu chování bandy amerických turistů. Risk, neprofesionalita, nedomyšlenost nebo naprosté šílenství (Ariyon Bakare jako Hugh Derry). Škoda - nevadily by chyby v panice, ale tohle je prostě špatně napsaný scénář, který z kosmonautů dělá tlupu pitomců. S trochu přijatelnějším chováním postav to mohl být zajímavý SF horor, i když inteligence monstra byla také značně přehnaná. Ale co my víme - je to SF. Zato bodovaly klaustrofobní kulisy vesmírné stanice a zajímavě navržené monstrum. Výkony herců nebyly špatné a v případě Jakea Gyllenhaala a Rebeccy Ferguson vyloženě nadprůměrné - dobrá volba. ()

Warapeidza 

všechny recenze uživatele

Zřetelná inspirace Vetřelcem, Gravitací a dalšími filmy není na škodu. Demence hlavních postav (= scénáristova práce) bohužel ano. Začínám na to být poslední dobou ve sci-fi filmech už alergický, opravdu se musí elitní vědci chovat vždy jako malé děti kteří nedodržují nic z logických bezpečnostních postupů? Vadilo mi neustálé přepínání vážných a akčních scén, naopak mě potěšil konec. Po uvážení tři hvězdy, není to něco, co bych chtěl v budoucnu vidět znovu. ()

johnny_vasku 

všechny recenze uživatele

Další exemplář z kategorie vesmírných mimozemských klonů, tentokrát s Kelvinem Kleinem, vesmírným hvězdicomedůzoplodem, který však nevzbuzuje žádné emoce kromě lhostejnosti. Espinosa je sice ambiciozní režisér, bohužel se snaží do filmu zakomponovat vše, co mu přijde na mysl. Naneštěstí pro něj kvůli tomu snímek pokulhává, některé scény na sebe poněkud podivně navazují (nejspíš se tu opět stříhalo ostošest), filozofická rovina filmu je povrchní a naprosto nekompaktní s rovinou béčkovou (avšak v áčkovém provedení). Závěrečný "wow!" zvrat už je pouze poslední snahou o to, udělat ze Života chytřejší dílo, než jakým skutečně je – scénář vší snahou křičí: "To jsem vás ale převezl, co?", zatímco divákovi v radostném opojení z blížících se závěrečných titulků už je to naprosto jedno. Příště prosím čisté béčko, které si na nic nehraje. 50 %. ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobré, i když pominu některé nelogičnosti, na příběhu to neubírá. Občas jsem nechápal, proč tu sračku prostě nepustí z laboratoře ven do vesmíru, a jestli tam nějakou výpusť neměli, tak proč to zase nezmrazili. Ale tu atmosféru to prostě má, takže snižovat kvůli těmto věcem hodnocení nebudu. Plný počet nedám jen proto, že jsem něco takového už dávno viděl. No jasně, vetřelce! ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Takový nepovedený maglajz Vetřelce a velký výcuc ze seriálu Stargate. Žádné velké napětí, žádný tah na bránu. Takový divný průměr. ()

Yamatosan 

všechny recenze uživatele

Pro mě opravdu velké zklamání. Scénář je katastrofa - posádka stanice je tvořena bez výjimky dementy! Prostě to přes všechny áčkové herce a triky působí jak levné béčko. Jediná hvězda za brutální konec. ()

Martinko991 

všechny recenze uživatele

Akcia filmu nechýba a ani sa pri ňom nebudete nudiť ako píše miestny kripel verbal, avšak chýbajúca originalita či predvídavosť určitých scén film zrážajú len do priemeru. Na votrelca či už original jednotku alebo jeho nové pokračovanie sa rozhodne nechytá aj keď je ním do určitej miery inšpirovaný. ()

bodo1 

všechny recenze uživatele

No malí gumový medvídek, sa zmenil na nenažranú kurvu a postupne ich odjebal a nakoniec s nimi aj vydrbal. Veľmi dobre natočené a nemusel som sa ani ožrať a pozrel som to na prvý šup. Skvelé interiéry aj herci solídny. Nič nové v tejto sekcii, ale čo by sme očakávali od vesmírnej hororovky, iba tak nejakého prefilozofovaného kokotklingona a robotického čuráka s mechanickým kundohľadom v uchu, zacementované s kokotánom Pičárdom a jeho nevkusnou a imbecilnou loďou Entrprísom. Ale to už odbáčam. Skvelé a koniec som nečakal taký skvelý, ale happy. No čo už, na niečo musí zem zakapať a gummiBear z Marsu to možno v pokračovaní zvládne. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama