Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 079)

ragtime 

všechny recenze uživatele

Takto som sa u filmu už dávno nebál. A to som toho videl už celkom dosť. Kde začať? Vedel som, aj napriek tomu, že som o tom čítal v Cineme prednedávnom, že sa príbeh odohráva vo vesmíre. A to je asi tak všetko. A potom si to pustím a nasleduje toto. Objavné to určite nebolo, ale bolo to natočené s obrovskou úctou ku klasikám (samozrejme prvý Alien). Skvelý casting, pevnou rukou vedená réžia, atmosféra, výborná kamera, efekty. A ten záver!!! Calvin, ty ma budeš strašiť ešte dlhú dobu. ()

Habansz 

všechny recenze uživatele

Mix Veřelce a Apolla 18, který ale nedosahuje kvalit ani jednoho ze snímků. U Apolla o to hůř, že je to lowbudget FF snímek, který LIFE hravě strčí do kapsy ve všech ohledech. Jestli jsem se něco naučil u tohoto filmu tak to, že když chcete umřít zbytečně, nejlepší na to je vesmír. Protože tady se planeta Země zachraňuje tím, že nechám mimozemšťana, aby me utopil v chladící kapalině skafandru uprostřed ničeho a namísto odražení se i s ním do nikam, se raději budu do poslední chvíle držet stanice, aby mel milostpán dost času na to, aby se zase dostal tam, odkud přišel. Stručně shrnuto chování všech učastníku je od prvního napadení organismem tak debilní, že to hlava nebere. Klidně to mohl být 30 minutový kraťas a věřím, že by to bylo lepší, než výsledný mišmaš idiotismu, nelogičnosti a pro jistotu ještě jednou idiotismu. ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Zajimavé scifi, napětí nechybělo. Kupa dobrých herců se tady taky našla. Zprvu to ylo hodně zajímavý a uvěřitelný, ale pak se to dostalo více do scifi a tím to dostalo i více obrátek. Celkem 4,2* ()

Thug_Leo 

všechny recenze uživatele

Kdyby posádka zavírala za sebou dveře a dodržovaly protokoly, přežilo by jich více. Pěkný, ale mohlo být mnohem lepší. Ovšem oproti Paradoxu skvělé. ()

Zrzka82 

všechny recenze uživatele

Film by měl za mě dostat 4,5 hvězdy, protože námět asi nepřekvapí a film bojuje s několika logickými chybami, které by se v áčkovém filmu stávat neměly. Leč filmu se nedá upřít napětí, kterým zabijete jeden příjemný filmový večer na gauči. A právě kvůli tomu konci, který prostě je vším, jenom ne "americkým happyendem", na mne film hodil deku ve stylu "kdo ví co, nám NASA tají". :D Prostě apokalypsa se blíží. :D Jenom doufám, že otevřený konec nechali otevřený, aby měl divák prostor rozjímat nad vlastním scénářem a do dvojky se NIKDY nepustí. Nerada bych viděla další blbinu "lovíme mimozemské zvířátko". ()

Vodomilec 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra a slušné herecké výkony. Mám rád tyhle reálně vypadající sci-fi. Alien:Covenant se krčí v koutě. ()

defith 

všechny recenze uživatele

Mám nakoukáno už hodně. Vetřelce beru jako klasiku sci-fi hororu. Ale po x-téma shlédnutí už nás na něm toho moc nepřekvapí. Ale tohle byla laskomina, u který jsem byl jako fakt dost napnutej. Hezkej vizuál, originální potvora, dobrá skvadra a za konec, kterej jsem sice trochu čekal, ale dali ho tam, maj u mě chlapci plusový body. Jo, já si pochutnal. 4,5 a okrouhlim to nahoru. Zaslouží si to. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Když jsem film zapínal, nacházel jsem se ve stavu, kdy to bylo tak 50 na 50, jestli usnu, nebo ne. Ale Život ve mně probudil život, zbystřil smysly, dokonale mě probral a udržel moji pozornost až do konce, který mě navíc mile potěšil. Tak proč jen průměr? Zůstává ve mně pocit, že tenhle film byl takové "akcí nadupané nic". Dojem tentokrát nepozvedl ani můj oblíbenec Gyllenhall. ()

Peter.Guba 

všechny recenze uživatele

Juj....tento film je len dokazom, ze vsetky napady tu uz boli a len sa inovuju. Ako moze niekto toto nazvat kvalitnym sci fi? Je to obycajny priemer s katastrofalnym obsadenim. Prisera roztomila,asi nemusela absolvovat casting. Zaver ako z pera nejakeho desatrocneho ziacika pomocnej skoly. 3 hviezdicky len za priserku, inac bieda. Hawk ()

PeDe 

všechny recenze uživatele

Ono v podstate, Calvin robi to iste co ludia robia na Zemi, akurat na Zemi clovek je boss, a na vesmirnej stanici Calvin je boss. Co sa obsadenia tyka, dobre to bolo, hudba dobra, kamera dobra.. obcas som sa stratila v deji pri tych stalych plan A, pkan B a naloniec aj tak plan XY, ltory aj tak nevysiel. Aspon drzim Calvinovi na dovolenke vo Vietname palce :D ()

Ajfist 

všechny recenze uživatele

Docela dobře natočený sci-fi horor.Vetřelce si vypěstovali v Petriho misce sami a taky na to dojeli.Ten konec byl hodně dobrý.A vůbec jsem se u tohoto filmu nenudil,protože děj měl spád. ()

I.ball 

všechny recenze uživatele

Má to spád, akci, výborné obsazení a úžasné efekty. Tak proč mě to nepohltilo jako "áčkové" filmy vzpomínané některými místními pseudo-kritiky? Jakoby jste otevřeli vánoční dárek, který jste náhodou našli mamce ve skříni týden před Vánoci - všechno kouzlo je pryč a zbyla jen efektní hračka. A přesně takový je Espinosův film - nedovoluje divákovi dostatečně se seznámit s postavami a vcítit se do jejich rolí charakterních ruských velitelů mezinárodní vesmírné stanice, vědců honících se za spasením světa nebo pragmatických mechaniků kovbojů, kteří mají pro strach uděláno. Nedává vám čas nezbytný pro vystupňování napětí a pocitu stísněnosti, který bych u takového snímku čekal a který dokonale zvládnul třeba pan Scott. Jednu věc však tušíte už dlouho dopředu, a tou je konec. 65%. ()

SantaCruz 

všechny recenze uživatele

3 hvězdy by si to asi zasloužilo, ale ten promarnenej potenciál má na víc. Srovnávat s Alienem tady vůbec nemá smysl. ()

Viler 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení a když už se tu srovnává , tak bych se zeptal, chcete plno keců? Tak bude Gravity to pravé pro Vás. Chcete akci? Tak zkoukněte Life. Závěr potěšil. ()

starydivak 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co se tady řeší za pikoviny a jak místní hodnotí tenhle biják. Kdo hodnotí jako béčko, tak asi nikdy žádné neviděl. Tohle je áčkovej film počínaje režisérem , přes 2. řidiče Jakea Gyllenhaala, konče 1. supervizorem třetího stíniče hlasvního osvětlovače.. Hojivá náplast na filozofující poslední dva Vetřelce (Prom.+Cov.). ()

chlemtilka 

všechny recenze uživatele

Trošku mě dráždily vypjatější scény, které byly zbytečně zkratkovitě a nepřehledně sestříhány, po čekání na nějaké akčnější chvilky by si člověk zasloužil lepší pokoukání. Za konec zvedám o hvězdu nahoru, jinak není důvod se k filmu vracet. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý si väčšinu svojho deja a podstaty vypožičiava od iných podobných filmov, obzvlášť z Votrelca. Len dvojmetrovú príšeru zmenil na kondóm, ktorý sa postupne zmení na chobotničku. Atmosféru to má slušnú, aj niektoré napínavé scény, lenže celé to má béčkový nádych, ktorého sa nejde zbaviť. A to aj napriek skvelému hereckému obsadeniu, ktoré tu tak trochu zabíja svoj potenciál. Espinosa je totiž dosť priemerný režisér. Záverečné faux pas poteší aj znepokojí, ale je predvídateľné. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama