Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 079)

Elie. 

všechny recenze uživatele

(Možný spoiler) Bohové, tohle bylo blbý, až to bolí! Mimozemská forma života nám začne dělat na stanici bugr, takže se rozhodneme porušit všechny možné i nemožné předpisy a nařízení, u toho zabít všechny svoje spolubeztížáky a nakonec to stejně celý podrbeme do hlavy a milá Země může šoupat třebas nohama, kdyby nějaký měla. Zajímavější zážitek mám i u čtení obalu šamponu. ()

blatouchm 

všechny recenze uživatele

Už jen hláška: "Já se nechci vrátit k těm miliardám blbečků." je za plný počet.  Jo a Calvin si dává Vetřelce k snídani :) ()

solver 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak slabej několikrát převařenej čajovej pytlík, že jsem zapomněl i to, že už jsem ho viděl. Pokud by vás snad verbalův komentář nabádal zvýšit hodnocení, doporučuji si přečíst hodnocení lidí s odpadem. Ačkoli s verbalem většinou souhlasím (a asi sem přidal *), tak tady mají odpaďáci pravdu a i takový Prometheus mě bavil víc :) ()

Lesazrk 

všechny recenze uživatele

Mimozemšťanko sa ešte na Zemi dosmeje keď zistí, že tam kde pristál, žerú podobné stvorenia zaživa a ešte to aj zapíjajú sójovou omáčkou. ()

90125 

všechny recenze uživatele

Alien anno 2017. Life je ale bohužial len slabý recyklát s málo nápaditou zápletkou, tak ako to býva v dnešnom hollywoode zvykom. Z počítačového Calvina nešiel ani zdaleka taký rešpekt, ako onehdy z  neviditeľného Votrelca. Potencial v prvej tretine filmu nebol beznádejný, ale nakoniec sa tento príbeh ukázal ako málo science, málo smart a málo prekvapivý. A ak viaznu nápady, žiadne vymakané vizuály nepomôžu. Argument, že čo by som stále chcel niečo nové, ja neberiem. Napriek tomu, že požadovaný pocit strachu, klaustrofóbie a ohrozenia na mňa v tomto filme moc nefungoval, dám aj tretiu hviezdu za podtitulkový Spirit in the Sky. 66% ()

tinss_18 

všechny recenze uživatele

dej plynie dosť pomaly, niekedy je to nuda, vedela by som si predstaviť dlžku len hodinu, to by bolo tak akurát. záver však top ()

Annaroz 

všechny recenze uživatele

Dobrý film. Má spád, není zdlouhavý, ale není originální. Je to mix Vetřelce a Gravitace. Proto jen tři hvězdy. ()

Flashheart 

všechny recenze uživatele

Dalšímu Vetřelci musim srazit jednu hvězdu už jenom za ten dementní název. Jednak je dementní sám o sobě, jednak si hraje na to, že to není Vetřelec 9036. Vtipnou perličkou budiž, že kult retardovaných českých překladatelů potlačil svůj mocný pud kreativity vymýšlet si názvy úplně jiné a pokud možno ke zgrcání vypatlané, a zrovna tady výjimečně ctil originál na 100%. Líbil se mi záporák, byl fakt dobrej. Z posádky mi byli ukradený všichni, slabota. Je to jakože blíž realitě, narozdíl od Ripley, ale to bychom se taky mohli šťourat v jedný scéně po druhý, o tom to tady asi není, že jo. Líbil se mi konec, ale nelíbilo se mi, že cesta k němu nedávala ale lautr žádnej smysl (nebo jako jak se to stalo s tim jejim modulem?). Řemeslně dobrý, a nejen to, jako zábava to neztrácelo dech, mělo to spád, mělo to napětí, nenudil jsem se. Do kina asi pecka. Ale i tak tomu na 4* něco chybělo. Jakože... Za dvacet let po tom sotva štěkne pes, a to by po 4* měl. ()

leafroller 

všechny recenze uživatele

Navzdory spoustě poněkud legračních mechanismů a myšlenek, kterými film přímo překypuje, to slušně frčelo a i když jsem se několikrát praštil do čela, na ovladač jsem nepomyslel ani jednou. Dobré obsazení, pár slušných nápadů, a hlavně velmi sexy monstrum. To je koktejl, který si nejspíš dopřeji ještě minimálně jednou. A ty dveře do druhého dílu byly vskutku nepřehlédnutelné. Vetřelec vstoupil do nového tisíciletí! ()

Btmn.99 

všechny recenze uživatele

OBSADENIE: 8/10 HUDBA: 9/10 EFEKTY:10/10 AKCIA: 8/10 DOJEM: 8/10 II Asi ako všetkým tu mi pri sledovaní napadol kultový Votrelec, teda hovorím si, snáď to bude aspoň trochu také ako on. Celým dejom sa tiahne napínavá, miestami až mrazivá atmosféra a bezvýchodiskovú situáciu hlavných hrdinov bolo cítiť na vlastnej koži. Life veľmi milo prekvapil a len veľmi málo chýba k čistým piatim *. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Když pominu logické chyby (k těm se ještě dostanu) tak docela koukatelné sci-fi inspirované Vetřelcem. Skupina astronautů (černoch co vypadá jak Will I Am z Black Eyed Peas asiat ženská atd) z Iss zachrání z jakési lodi vzorky mimozemského života. První si myslí, že je to mrtvé pak to ožije a postupně je to zabíjí. Nedořešené věci co mě zde osobně vadí 1. Velikost toho organizmu první je malý na buněčné úrovni postupně je velký asi tak jako člověk a jeho velikost se neustále mění zde to není vysvětleno kdyby třeba řekly, že tím, že se krmí se zvětšuje budiž, ale tady to neřeší vůbec 2. Na lodi pro 6 lidí jsou záchranné moduly jen pro 2 lidi co to je za blbost to by si jako střihly kámen nůžky papír kdo přežije nebo jak 3. Mají podepsanou smlouvu, že než, aby se něco zlého dostalo na Zemi tak umřou už tohle samo o sobě mě příjde jako blbost, ale dejme tomu, že by jim to nevadilo. Ale i tak by to snad vadilo jejim rodinám ne zvláště, když ten asiat tam například má ženu a dítě. 4. Když snížím teplotu půjde ten tvor do komatu. Proč teda ten černoch nesnížil teplotu, když to měl přisáté na ruce a místo toho nedělal nic a nechal si zlomit ruku. 5. Když už objevím mimozemský organizmus proč ho pojmenovávat (připomnělo mě to scéno z animáku Za Plotem) a když už teda tak bych ho pojmenoval po někom slavném třeba z Nasa nebo tak a ne po nějaké podělané škole. 6. Postavy jsou neskutečně ploché jediné co se o nich dozvíme je to, že jedna je Ruska Jeden, že má na Zemi ženu a dítě Jeden, že je odborník na opravy a umí spravit i sprchu Jedna, že je doktorka a jeden, že byl doktor a byl v Sýrii a prožil bombardování a od té doby si myslí, že všichni lidi jsou svině a proto je ve vesmíru přes 400 dní . P.s. nevěřte kecům Spáčilové, že se jedná o přerostlou Adélu z Adéla Ještě Nevečeřela je to spíš tvor chobotnicového typu ()

IAMAD 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by dopadl první díl Vetřelce, kdyby se nepovedl natočit na 100%. Život by byl za dvě *, třetí dávám za nádherný záběry ISS a vesmíru. ()

sportx 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně tak hrozné. Prostě taková jednorázovka s příslibem na dalších deset dílů. A hudba suprová. Nestvůrka taky. ()

artudytu 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Podle mě z toho šlo vytřískat daleko víc. Napětí lze prožít jen u jedné scény, zhruba 30 sekund. Místo na osobní příběhy astronautů bych se zaměřil výhradně na onu "věc". Víc se zaměřit na její strukturu, schopnosti, motivaci, elementární schopnosti a tak dále. Hororové scény působí spíše béčkově a nedotaženě. Vizuálně film vypadá docela fajn, ale často kamera ve stavu beztíže působí nepřehledně a chaoticky. Herecké výkony zde nečekejte, zde se nehraje, ale jen plave. Lehkou výjimkou je snad jen Rebecca Ferguson. Třetí hvězdu dávám jen za krásné prostředí ISS, a za super konec. Nic moc od toho filmu nečekejte. ()

Dan147258369 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem šel s jasnou otázkou, kterou si pokládá snad každý: Bude to nový vetřelec? Začal bych tím, co se mi líbilo. Rychlý spád děje, herecké výkony, a pak především nová potvora, kterou je opravdu těžké zabít. Na druhou stranu ale filmu zcela chybělo tajemno, které na Vetřelci tolik obdivuji. Přeci jen velká loď s děsivými interiéry je lepší než stísněná vesmírná stanice bez tajemných zákoutí. Pokud by Life byl jen dalším sci-fi filmem, byl bych spokojený, ale není. Měl to být remake klasiky a tvůrci odvedli dobrou práci. Na 5* to ale nestačí. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama