Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 078)

Zavin 

všechny recenze uživatele

Život má trocha štěstí, že crossů sci-fi a hororu je jako šafránu. Jakožto fanda obého trochu nekriticky dávám 4 hvězdy, ale zasloužil by tři. Ne, že bych byl nějak výrazně zklamán, ale nadšení ze mě taky úplně neprýští. Celé to klouže tak jakoby po povrchu a nedokáže vás nijak zvlášť zasáhnout. Technicky zpracováno dobře, řemeslně v daném žánru slaboučké. IMHO největší faul celého filmu je, že tvůrci přiřadili nepřátelské mimozemské formě života obyčejné lidské civilní jméno. Jedna dvě Calvin si jde pro Tebe. Tři čtyři už je u přechodové komory. Pět šest nepřežije ani myš. Sedm osm, vzájemně se posolte. Devět deset roste jako z vody. ()

Dr.S 

všechny recenze uživatele

Řekl bych vetřelec v jiném příběhu ale pointa v podstatě stejná. Tvor z jiné planety likviduje vesmírnou posádku ()

BStone 

všechny recenze uživatele

Film Život nabízí vše, co mám na žánru sci-fi rád, přesto má trochu slabší tah na branku. Vůbec mi nevadí, že scénář není originální, ani některé zbytečné filozofické chvilky. Zpracování je velice dobré, úvod parádní. Hudba fajn, ale je jí zbytečně moc. Postupná likvidace posádky mimozemšťanem jde, jak má... Co mi chybí, je větší vtažení do příběhu a pořádná hororová atmosféra. Ale film se mi líbil a podobných žánrovek je jak šafránu. 70% ()

Nightslider 

všechny recenze uživatele

To se sejde Alien a Gravitace a řeknou si, že mají málo peněz, tak natočí béčko, pustí k tomu hudbu z audiobank a pošlou to do kin. Něco z toho určitě trhnou. A přidají tam chobotničku, všeobecně totiž platí, že čím víc chapadel, tím větší emzák! Dost utahanej začátek, posádka které "to nevěříš", pár dobrejch nechuťáren a "nečekanej" závěr k tomu. Jako výplň čekání na nového aliena super, ale musíš u toho vypnout mozek   ()

randalll 

všechny recenze uživatele

Ano souhlasím s předešlými komentáři o podobnosti k dílům Gravitace a Vetřelec ! Z počátku děje celkem nuda což se ale postupně rozjelo, ale v pohodě tak to přece chodí. Celkově bych ale scénář filmu nejraději ohodnotil na ODPAD. Dám však tři hvězdičky za snahu a také za efekty, které byly v celku slušné. K již zmíněné pofobě k Vetřelci a Gravitaci bych snad ještě mohl přidat Chobotnici z druhého patra - tímto zdravím Calvina ... :-) ()

d-nao 

všechny recenze uživatele

Minimálne 5 kultových sci-fi klasík rebootovaných a vtlačených do 104 minút jedného blbého filmu, ktorý som skoro nedokázal dopozerať do konca! A ten koniec radšej ani nekomentujem. ()

Virus_3000 

všechny recenze uživatele

Paráda. Sem tam chybička, kterou jsem jako ostřílený pařan hry Kerbal Space Program odhalil, ale naprostá bomba. Zajímavé, pár zvratů, super obsazení. Dost dobrej masakr. Sci-fi fandům a fandům kosmonautiky doporučuju. ()

trango 

všechny recenze uživatele

Väčšinou sa na CSFD stáva, že film je z môjho pohľadu podhodnotený. Tento je nadhodnotená výnimka - nudná vykrádačka skvelej Gravitácie a všetkých Votrelcov. Zrejme tí, čo to tu dávajú 4 hviezdičky nevideli spomínané filmy, tak im to prišlo originálne. ()

Robinex 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze kazdy scifi fanousek v tom najde to sve. Zpracovani efektu uplne na vybornou, herci skveli, kazdy mi tam sedel. A neznama kreatura menici se v Buh vi co? Perfektni... konec jsem malinko cekal ale o to vic jsem si ho uzil... moc povedeny film s napetim i akci! ()

Mrliš 

všechny recenze uživatele

Life je velice povedený snímek. Od začátku do konce pěkně odsýpá. Efekty na vysoké úrovni. Závěr je pěkný. Třeba se dočkáme Life2 :) Sice je očividné, že čerpá ze starších filmů, ale nijak to nevadí. Naopak mi přijde že se jedná o takový balíček, který v sobě nese to dobré z jiných. ()

Zuzina 

všechny recenze uživatele

Rozhodně žádná pecka. Kdo vymýšlel scénář, moc práce si nedal. Ochrnutý kosmonaut ve vesmíru, práce s neznámým organismem jen v gumových rukavicích..... k smíchu. Sice relativně dobré obsazení, ale jinak podprůměrný film. Vzhledem ke konci, kde se "vetřelec" dostane na Zemi, obávám se, aby někoho nenapadlo natočit Život 2. ()

Mishi 

všechny recenze uživatele

Film už upúta zo samotného traileru a neskutočného množstva zaujímavých hereckých postáv, ktoré sa stretli na 1 uzavretom mieste , v podstate všetci zaujali vo svojich predchádzajúcich snímkoch , preto som si povedala, že tento film nemôže byť zlý a naozaj zaujal :) Je to síce vesmírne " klišé" , ale nápadom zaujal a záverom Vás úplne dostane :) ()

pheeleepee odpad!

všechny recenze uživatele

Upozornění: Text obsahuje "spoilery" Předvídatelná hollywodská slátanina, která se snaží dohnat slabý "příběh" filmovými efekty. Film sleduje zavedené postupy současné americké kinematografie. Ničím nepřekvapí, nudí od prvního do posledního záběru. Ve výsledku zcela selhává v dramatičnosti. Poslední záběr už vyznívá spíše jako komedie a podtrhuje prvoplánovitost tohoto "filmového díla". Příběh v kostce: Z Marsu přiletí vzorky. Ze vzorku vyroste inteligentní krvelačný igelitový sáček. Hrdinský čin. Černoch umře jako druhý. Hrdinský čin. Asiat umře jako čtvrtý. Hrdinský čin. Snaha o zmatení díváka (jak to teda asi skončí? :D) Neee neotvírejte ty dveře. Konec (samozřejmě otevřený, dvojka a pár miliónů dolarů navíc bodne). Snaha producentů vyzdvihnout film jako poctu "Vetřelci" snad nemůže být ani myšlena vážně. Kdybych se mohl vrátit v čase a vybrat si mezi tímto filmem a měsíčním pobytem v pekle, tak jednoznačně volím peklo. A klidně se u toho budu nepřetržite dívat na Sharknado 3. ()

Mat.t 

všechny recenze uživatele

áno, je to kombinácia gravitácie a votrelca, ale bohužiaľ si z nich neberie práve to dobré. áno, postavy sa skutočne občas chovajú nepochopiteľne, ale ako by sme sa vtedy chovali my? ok, lenže oni by mali byť v rámci výcviku a tréningov a predpokladov niekde inde a to nie sú. áno, sú tam technické chyby a nemuseli by byť. áno, záver je super, ale bohužiaľ neprekvapí, lebo nedokáže pred tým odviesť pozornosť, aby to človeka prekvapilo a tak to aj kvôli kamere a možno nedostatočným, alebo nesprávnym strihom, je presne to očakávané. takže potenciál, áno, ale výsledok, priemer a veľmi rozporuplné. ()

Fragonar 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že zdejší relativně nízké procentuální hodnocení tohoto filmu mě překvapuje. Možná jsem v posledních měsících zakusil až příliš hořko-kyselých kinozážitků, nicméně domnívám se, že Život nabízí divákům rozhodně víc než jen řemeslně zvládnutou hodinu a půl, jak se zde dočítám. Především tedy se mi líbí velmi vhodně zvolená kombinace ingrediencí, ze kterých je toto hororové dílko ukuchtěno. Realistická vesmírná hrůza, která spolehlivě funguje prostě proto, že představa studené, tiché, mrtvé kosmické nekonečnosti je pro lidského ducha nesnesitelná. Do toho pak vyzkoušená zápletka s neznámým tvorem, který brzy přeroste jemu laboratorně vymezené akvárko a z místa, které má být pro člověka jediným, útulným útočištěm před okolní vesmírnou prázdnotou, v mžiku učiní smrtonosnou past, kde nepomáhá ani střídavé upouštění a napouštění kyslíku. Od začátku zajímavé, svižné, bez zbytečných promlk a rádoby chytrých dialogů. Bez sentimentu (dětská knížka letí velmi záhy vznášet se někam do kouta). Trvale děsivé, atmosférické, podbarvené velmi přiléhavou hudbou. A za ten konec také prst nahoru. Takže u mě dobrý. Velmi. 80% ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli se to zdálo jeom mě, ale jako by se tady někdo snažil o The Think :-) Problém je, že už tohle zpracoval velký Ridley Scott a to asi před cca 30ti lety. Navíc ten konec.... WTF??? Co to jako mělo znamenat??? Ten Rejža zřejmě ty dvě kapsle nelogicky prohodil :-D .... Myslel jsem, že dám 4* ale tím rejžovým "supertahem na bránu" to budou tři a ještě s odřenýma ušima.... SAKRA !!! Když už konečně vyjde ten Avatar 2??? Já chci jít zase po nějaký době DO KINA !!! :-) ()

Dodge-I 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na něco nového - a zbytečně... Copak by takto vypadal reálný výzkum? A bezpečnostní opatření? Triky jsou na úrovni toho, co už tu bylo - tak třeba příště, ve dvojce ;-) ()

mpl75 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do kina poučen zdejšími komentáři i dalšími vesměs kritizujícími recenzemi z internetu. Všem vadí napodobování Vetřelce a nelogické chování postav. Jo, viděl jsem to stejně, vrátil se z kina a dal tři hvězdy. Jenže už druhý den jsemto opravil na čtyři hvězdy. A po pár dnech mám skoro nutkání změnit na pět. Protože je to podle mého názoru vlastně lepší, než původní Vetřelec! V něm se postavy chovají strašně, naprosto ignorantsky, žádná opatrnost… Leč je to tradiční film, tak to všichni hodnotíme jako úžasnou věc. Přitom scénář je opravdu slabší… To Život je mnohem realističtější. Takže, nenechte se odradit a určitě na to koukněte. Napínavé je to až do konce. Doufám, že bude dvojka. ()

mykey77 odpad!

všechny recenze uživatele

Totalna hovadina. Vo chvili ked som videl Calvina prvykrat, vedel som ako to bude pokracovat a ako to skonci. Herci stoja za hovno a film je nudny a zbytocny. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama