Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 079)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekal něco jiného, víc sci-fi. V takovém chytře vědecko fantastickém duchu jako byl začátek filmu. Ale vyklubal se z toho horor jako sviňa. Bohužel nic moc objevný, vykradených pár kultovních thrilerů a horůrků. Škoda, že se nedostavilo více originality, místy to bylo fajnové. Lehce nadprůměrné, tři hvězdy určitě, čtyři se sebezapřením a 70%. Narozdíl od marťanského života, předpovídám tomuto filmu život jepičí. Na hranici sedmdesáti procent maximálně. Nejlépe uděláte, když se nepodíváte na trailer a nebudete číst recenze, kde každý druhý přirovnává film k jednomu kultovnímu sci-fi, což mnoho prozradí. Ale asi už je pozdě, že?! ;-) (1×kino-předpremiéra ČSFD) ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Vetřelec potkává Gravitaci a v tomhle realistickém kabátku mu to sakra sluší. Příjemná stopáž pak zaručuje, že se nebudete ani okamžik nudit. Nevím jak vysoké měl tenhle projekt ambice, asi se mu je nepodaří úplně naplnit, nicméně já osobně jsem spokojen. Propracovaný vizuál, hudba i výborní herci, žádné výrazné logické díry v ději, nebo chování postav, kdyby aspoň takhle dopadl blížící se Alien: Covenant, tak si můžeme všichni pogratulovat. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Posádka vesmírné lodi narazí na organismus, který se vymkne kontrole a začíná boj o přežití. Je nesmysl brát tuto sci-fi jako kopírku Vetřelce, neboť každá výprava do vesmíru, s monstrem na palubě bude vždy srovnávána s průkopníkem tohoto žánru. Posádka je obsazena skvělými herci, kteří se snaží, byť jim to scénář úplně nedovoluje. V těch nejvypjatějších momentech, které hrdinové prožívají, to úplně s emocemi nezabírá, jak by si tvůrci představovali. Samotné monstrum, jeho vývoj mě osobně nevadil a musím za sebe říci, že se povedlo i po vizuálně stránce, tak jako samotné prostředí základny, akčních scén. Budování hutné atmosféry se daří na jedničku, až po výborný závěr. Nedostal jsem sice další vizionářskou sci-fi, ale jako napínavá akční monster žánrovka patří k tomu nejlepšímu za poslední dubu.......7/10 ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Espinosa nezklamal, je to pěkně natočeno, odsýpá to, herci hrají, jak mají, Hirojuki Sanadu vidím buď v kosmu nebo s katanou :-) a závěr je velmi sladkou tečkou na Životě. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to becko v tom zmysle, ze neprinasa ziadne hlbsie myslienky, ale jeho cielom je divaka zabavit. Podobne ako napriklad legendarny Alien, ktorym sa film evidentne inspiroval a neraz ho cituje, ale nikdy ho doslovne nevykrada a zakazdym pride s niecim novym. Na tom nevidim absolutne nic zle. Z produkcneho hladiska a po technickej stranke to je prvotriedne ačko so spickovymi trikmi. Proste je to klasicky film o prisere, ktora na vesmirnej stanici vyvrazduje posadku a technicka stranka je na spickovej realistickej urovni ako v nedavnom hite Gravity. Hlavnym plusom je perfektne obsadena posadka, ktora si hned ziskala moje sympatie a prakticky cely film sa spravala logicky. Film velmi zabavne pracuje s klise. Zakazdym načne nejaku otrepanu situaciu a vyustenie je vzdy napadite a necakane. Jednotlive umrtia su zase dostatocne rôznorode a zaroven stavnato brutalne, takze som si ich vychutnaval. Neraz nie je nudza ani na napätie, ktore by sa dalo krajat. Co podtrhuje aj skvely hudobny motiv. Dizajn prisery je tiez zaujimavy. Slabsi mi pripadal len pomalsi zaciatok a ironicky zaver, ktory ma sice rozosmial ale klasicky happyend by som prijal viac. To by ale k stylu beckovych hororov, ku ktorym sa film evidentne hlasi, nepasovalo. Takze celkovo som, po tych negatívnych ohlasoch, velmi prijemne prekvapeny a film rozhodne odporucam kazdemu fanusikovi priamociarych R-kovo stavnatych hororov. Popravde ma to bavilo viac ako prvy Alien. Aj po druhom pozretí ma to bavilo. 8/10. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

napínavá sci-fi z prostředí vesmírné stanice, které sluší inspirace Vetřelcem a jejíž pár nelogičností se dá hravě překousnout, pokud se naladíte na správnou vlnu.. a lahůdkový závěr je třešnička na dortu.. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

To, že sa v myšlienkach neprepočuteľne hlási Vetřelec (1979) určite nie je zlé znamenie. Len dôkaz, ako veľmi zásadne táto kultovka zasiahla filmový svet. Ďalej sa samozrejme ruka v ruke hlási Gravitace (2013) a určite aj Vetřelec ³. Život nedosahuje v žiadnom ohľade kvalitu najsilnejších stránok prvých dvoch spomínaných filmov, ale vyzobal mix, ktorý pôsobí nadpriemerne. Skvelo vyzerajúca sci-fi vyvražďovačka, ktorá prináša dosť napínavých momentov a vydarené monštrum, takže sa určite nedajte odradiť modrými percentami. Podľa mňa film so skvelým záverom a zároveň film roka 2017. ()

Ouwen odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá sračka, kde figuruje banda uvěřitelných kreténů a nějaká rybí kytka. Rozběh byl ještě fajn, zlom právě nastal jakmile jeden člen posádky dráždil aliena. V tu chvíli se nasral a já se mu nedivim. Takže jsem spíš fandil té potvoře, než těm idiotům. Opět se zde reflektuje typická hloupost lidí: najdeme mimozemský život, dáme mu dementní jméno, nebudeme k němu chovat žádnej respekt a budeme ho prostě držet v kleci a dráždit ho. Žádná opatření nejsou zapotřebí. Mohla to bejt tedy zábava, jenže jsem se nudil, protože se tam toho moc nedělo. Někdo občas umřel no. Trošku mě šokuje, že zde někdo vychvaluje logiku postav. SPOILER: Reynolds přijde o palivo v plamenometu, potvora uteče a on dvě minuty čumí na skleničky. Tleskám. Stupidní, sobecká, nesmyslná kokotina. Jestliže takhle bude vypadat setkání s prvním alienem, je mi ho líto. Asi jsem z jiné planety, holt... ()

kepiash 

všechny recenze uživatele

Existuje Murphyho zákon, který říká: "Může-li se něco pokazit ze čtyř různých příčin a podaří-li se nakrásně všechny čtyři odstranit, vzápětí se objeví pátá". Pro tuhle posádku ISS to platí beze zbytku. Líbí se mi, že na rozdíl od různých jiných filmů, včetně Vetřelce (srovnání s ním se člověk prostě neubrání), zde se hlavní hrdinové nedopustili žádných, či jen minimálních chyb. Ačkoliv dodržovali přísné zásady opatrnosti, dělali rychlá a správná rozhodnutí, Calvin je prostě spolu s obrovskou dávkou štěstí/smůly přechytračil. Není to žádný megafilm, určitě má své mouchy, ale já jsem spokojen. Calvin mě bavil. ()

OndwaK 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Ryan nevydržel o trošku déle... Film má velmi hustou a specifickou, skoro až tragickou atmosféru, ale přitom nepůsobí jako in-your-face horor, což je pro mě hodně neotřelé a dokáže zabavit. Tohle téma (inteligentní, rychle se adaptující mrňous bojuje o přežití proti o něco méně inteligentním lidem) mi vážně sedlo a v oblíbeném srovnání s Vetřelcem působí hlavní hrdina ještě o něco rafinovaněji a nebezpečněji. Rozhodně se ho ale divák víc nebojí, což je škoda. Ve svém žánru fajn a jsem rád, že jsem alespoň chvíli po odchodu z kina přemýšlel, co se asi po závěru dělo dál! Jinak ale původní nadšení rychle opadlo a je to takový normální, příjemný sci-fi film. 66% ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale většina těchto počítačových monster na mě v poslední době působí, jako bych sledoval nějaký lepší televizní film. Vím, že je to levnější než vytvořit loutku, ale takové bytosti pak na mě prostě působí strašně "neživotně". Ale film jako takový byl jinak docela slušné béčko. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Béčkový scénář, který dostal áčkový vizuál a kvalitní herce. Ale jo, ono to funguje a osobně mě tyhle survival variace na všechny ty Vetřelce a Věci jen tak neomrzí. Jen škoda, že to finále je předvídatelné až hanba a chybí tomu nějaký opravdu dechberoucí moment. Nicméně i tak velmi dobré a zábavné řemeslo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Medzi Scottovými (pred)pokračovaniami jeho vlastného vesmírneho teroristu, sa vtlačil aj tento priemerný sci-fi horor, ktorý ale prišiel dosť neskoro ( dva mesiace pred COVENANTOM ), ale čo je najdôležitejšie, s premárnenými kartami v rukáve. Herecká zostava a vizuálne poňatie by samo osebe stačilo, ale scenár a réžia sa nejako nepretrhli. Dokonca som v určitých momentoch kládol otázky typu, čo tento televízne vyzerajúci snímok robí v kinách. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Sci-fi horror na klaustrofobní vesmírné stanici, na které velice nebezpečná a inteligentní mimozemská forma postupně likviduje místní lidské astronauty. Že vám to něco připomíná? No nene! Nenechte se ale odradit, Life je vcelku slušně natočený snímek, jehož první půlka přetéká naprosto parádní atmoškou, mysteriózním duchem a celkem slušným hereckým obsazením. Bohužel od druhé půlky nastává celkem klišé a stereotyp klasických vyvražďovaček, jenž onu atmošku pěkně topí. Velká škoda. Navíc by i mnohem víc fungovalo, kdyby onen zlý emzák ke konci nevypadal tak nestvůrně, představa toho, že mě chce zabít téměř nehmotná směsice buněk je mnohem víc děsivější. Škoda té druhé půlky, jinak by se jednalo o opravdu skvělý horrůrek. Lepší 3* ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Ve vesmíru se probudil k životu Life distribuovaný Marsem a začala mela, která vyprskla krevní obrazec do stavu beztíže. Herecké obsazení je nadmíru hvězdné, splývajíc s galaktickou oblohou a občasně vykukujíc jak Deadpool kuchtící v laboratoři při zručném flambování svalnatého pokrmu. Film sice nemá sílu jak Alien z režisérského pera Ridleyho Scotta, ale rozhodně mohu za sebe říct, že špatné to nikterak není a dá se u toho zvednout palec vzhůry a s radostí očekávat životem probuzené pokračování. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Ale jo, pěkná podívaná na potvůrku, která je pěkně udělaná a nezničitelná. Obsazení mi sedlo a herci to zahráli pěkně. Atmosféra filmu celkem ušla, i když by se z toho dalo vytěžit mnohem víc. Je to taková slabší variace Vetřelce. Efekty hodně povedené. Za mě 80% :) ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Tohle byl pro mě hodně očekávaný film, i když nic převratého se vlastně čekat nedalo. Nicméně snímek je řemeslně precizní, efekty, práce s kamerou a zvukem jsou top. A co hlavně, dost zajímavě a překvapivě se tu pracuje s napětím, takže si nevzpomínám kdy naposledy jsem byl v kině takhle vystreslej. Určitě se dá namítat, že scénář má trhliny a děj je plochý či předvídatelný, monstrum všelijaké - ono po Vetřelcích přijít s něčím ohavnějším je dost kumšt, ale já jsem byl fakt spoko + závěrečná wtf scéna to celé podtrhuje. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama