Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (1 079)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

U sci-fi hororu mám problém především v případech, kdy mě neosloví atmosféra (není to hutný, není to osobitý, nemá to schopnost udržet pozornost) a nijak nesoucítím s postavami (trochu dementi, trochu o ničem). Koncept mimozemského záporáka je navzdory neoriginalitě funkční, závěr jako jediný opravdu potěšil a vyšší rozpočet zajistil kvalitní triky i herce, nicméně za rok nebude o tomhle filmu vědět skoro nikdo. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ostanem tu vo vesmíre, ľudia sú zkurvysyni..." Abslútne nechápem ako je možné, že toto výborne sci-fi svieti v modrých farbách a hodnotenie nepreskočilo ani 70%! Pravdepodobne mnohých nasrala výrazná podobnosť s filmom Votrelec, mne to však nevadilo vôbec. Na filme sú vidieť peniaze , atmosféra je úplne perfektná a v podstate som za celý film nenašiel nejaký hluchý alebo nudný moment. Dokonca i scény, v ktorých sa nič zásadné nedeje iba sa napr. spomína na život na zemi, sú podané a prezentované zaujímavo. V niektorých momentoch zaznie veľmi dobrá hudba , ktorá mi občas pripomínala Vangelisa. Soundtrack celkovo chválim, pretože i depresívna hudba bombasticky funguje! a poháňa dej. Ďalším tromfom je nepredvídateľnosť. Tipoval som , kto ostane na žive a tip mi vlastne i vyšiel, dokonca i spôsob smrti, ale úplný záver to všetko obrátil hore nohami. Samotný záver si dovoľujem označiť za úplne bombový! Takto má končiť horor a takto kľudne môže končiť i sci-fi. U mňa jedno z najlepších sci-fi za posledné roky spolu s Interstellarom a Gravitáciou. K dokonalosti chýba pár minút navyše, v pohode by som ich zvládol i s radosťou prijal. Možno časom nejaká rozšírená edícia na blueray, ktovie... 90%. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nudná a přeceňovaná Gravitace se může jít klouzat, je tady nový ŽIVOT. Už jsem ani příliš nedoufal, že někdo natočí takto vynikající sci-fi horor, ale pro mě doposud neznámý Daniel Espinosa to dokázal a hlasitě se přihlásil o místo na výsluní. Posádka vesmírné stanice, má co dočinění s mimozemským organismem, jehož vysoké inteligenci se vyrovná pouze jeho agresivita. Líbí se mi, jak zprvu neškodný tvor, jedná účelně a systematicky a vše, co dělá, dává smysl. Není to typická vyvražďovačka, jde o velice chytrý snímek, se sympatickou posádkou a napětím od začátku, až do skvělého závěru (takhle nějak měl původně končit první Alien). Doporučuji, takhle zdařilých filmů s tématikou vesmírných zabijáků, už dnes moc není. Ne takhle kvalitních a výborně natočených. Scottův Vetřelec - Covenant, se mi moc líbil, ale Life je ještě lepší, to je skutečně svěží, čerstvý vítr na poli science fiction. Jen tak dál, pane Espinosa. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ta příšera opravdu mohla být děsivější, jako samozřejmě být tam na té lodi já, tak se i z tohohle platýze strachy poseru, ale jako divák, co už viděl hororů tisíce, bych ocenila něco no... děsivějšího. Parádní herci, hodně se mi líbil Gyllenhaal a Ferguson a SPOILER sympatické, že Reynoldse celkem nečekaně odpravili hned za začátku, zato nedík, že můj oblíbenec Hirojuki Sanada to nepřekvapivě nepřežil KONEC SPOILERU. A ten konec je fakt hodně dobrej, Děsivý to moc není, ale napínavý je to hodně. Kdo má chuť na děsivější sci-fi, nechť zkusí třeba Symptom Pandorum. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Životu chybí... život. Sice má velmi pěknou tekutou první scénu a velmi ambiciózní výtvarnou stránku, dokonce prý ten macarát, co zmutuje v chobotnici z druhého patra, odpodívá vědeckému poznání. Vědeckému poznání ale rozhodně neodpovídá rytmus filmu, který se rozjíždí jako začátečník v autoškole. Střídání úmorných a toporných dialogů a akčních scén opravdu nepokládám za rytmus, kterému se u podobného thrilleru chci oddávat, Obzvlášť, když motivace k akci je každou minutou vycucanější z prstu. Ta béčkovost by nevadila. Kdyby nebyla překrytá zbytečným nátěrem pokusů o hloubavé áčko a kdyby Espinosa nerežíroval s pravítkem v zadku, mohla to být aspoň taková legranda jako v prvních scénách. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Prvý film produkovaný spoločnosťou Skydance Media, ktorý vznikol mimo spolupráce so štúdiom Paramount. Tento projekt totiž produkčne zastrešilo štúdio Columbia Pictures. Zároveň prvý Skydance Media film klasifikovaný známkou R, a teda mládeži do 17 rokov prístupný iba s dospelým doprovodom. (beso74)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. března 2017 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama