Reklama

Reklama

Jimmy Markum a Sean Devine se jako kluci stali svědky únosu kamaráda Davea Boylea, kterého za bílého dne unesla dvojice pedofilů, vydávající se za policisty. Chlapci se tehdy podařilo po čtyřech dnech útrap a znásilňování uprchnout, prožité trauma ho však poznamenalo na celý život. Dnes žije s manželkou Celeste a synkem Michaelem, o něhož se láskyplně stará. Stále se přátelí se Seanem, detektivem v oddělení vražd, i Jimmym, který si odseděl dva roky za loupež a nyní vede malý obchod. Jedné noci se Dave vrátí domů rozrušený a zakrvácený a tvrdí, že byl přepaden. Další den upozorní chlapecký hlas policii na podezřelé auto, v jehož blízkosti je nalezena zavražděná Katie, Jimmyho devatenáctiletá dcera z prvního manželství. Přísahá, že vraha najde dřív než policie a pomstí se. Zatímco Sean a jeho parťák Whitey Powers zahájí vyšetřování, Jimmy pátrá s pomocí přátel z podsvětí. Zjistí, že se dívka chystala utéci s přítelem Brendanem a že mezi rodinami vládla nevraživost. Jedním z hlavních podezřelých se překvapivě stává také Dave. Zdá se, že podivínský muž skutečně něco tají, policisté však nemají dostatek důkazů. Nemá je ani Jimmy. I když je nalezena vražedná zbraň a pátrání nabere jasný směr, tragédii, která osudově zasáhne do přátelství Seana, Jimmyho a Davea, už zřejmě nic nezabrání. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (858)

Hild 

všechny recenze uživatele

Další skvělý film Clinta Eastwooda, výborně natočené drama se skvělou atmosférou. Úžasné herecké výkony Seana Penna a Tima Robbinse, nicméně celý film mi přišel strašně moc čitelný. Clint se snaží zmást diváka, ale tady mu na to nemůže skočit snad nikdo. Skutečný vrah mě napadl hned jak se objevil, po chvíli asi v půlce přišla scéna, která mě v tom už úplně utvrdila. Celé rozuzlení mě tak absolutně vůbec nepřekvapilo, přitom toto je přesně ten druh filmu, který stojí na závěrečném rozuzlení a momentu překvapení, tady se však nekonalo. To je největší mínus filmu a zároveň strašná škoda. 4* dát ale musím, protože se i přesto jedná o výborné krimi se skvělými herci a skvělou režii Clinta Eastwooda. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

První půl hodina je naprosto výborná. Je to zajímavé a dobře natočené. Ale pak film naprosto ztratí tempo, vyšetřovatelé (skvělý Laurence Fishburne) se dohrabávají k faktům, která již divákovi byla prozrazena a je tu moc psychologických scén, které mě do sebe nevtáhly. Herci dobří, závěr taky, ale zkažený dojem už to nenapraví. Škoda. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Starosvětský výborně obsazený krimi thriller, který přesně sedí k Eastwoodovu stylu. Dříve se tyto kousky točily častěji, i proto, že jich je dnes nedostatek pořád tak výborně fungují a ačkoliv je Tajemná řeka spíše pomalejší co se týče tempa, svým rozuzlením nakonec člověka odmění. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Krome celkem zbytecnejch poslednich 10 minut to bylo vyborne drsne krimi se suprovym zaverem. Ani jeden ze tri hlavnich predstavitelu + L. Fishburne nemeli chybu, ale nejvic me zaujal vykon Seana Penna, ktery je v roli otce zabite divky opravdu uzasny. Klidne bych dal i 5*, ale na druhou stranu na tomhle filmu neni nic moc originalniho krome pout z detstvi. Kdyz tak nad tim premyslim, tak me nejvic zaujala prave uvodni 10 minutova scena, kdy jsou vsichni tri jeste jako kluci. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood mě už o svých režisérských kvalitách přesvědčil dávno. A i přesto mě Tajemná řeka přímo ochromila. Špičkové herecké představení té nejvyšší kvality činí z tohoto filmu nezapomenutelnou podívanou. Když se příběh pomalu rozjíždí, jsou nám představovány jednotlivé charaktery a jejich vzájemné vztahy. Po onom nešťastném incidentu se však děj otočí o sto a osmdesát stupňů a já byl svědkem napínavé hry na kočku a myš. Nálada snímku klesla někam pod bod mrazu a jak se pomalu začne stahovat smyčka kolem jedné z postav, přestával jsem dýchat a s pěstmi zaťatými jsem sledoval, zda se zbytek děje odehraje podle Hollywoodských pravidel a nebo mě tentokrát happyend nečeká. I přes znalost Eastwoodových režijních počinů jsem byl překvapen komplexností a funkčností Tajemné řeky jako celku. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Scéna na začátku filmu je založena na incidentu z dětství autora knižní předlohy Dennise Lehana, kdy ho jeho matka potrestala za to, že nasedl do auta s muži, kteří tvrdili, že jsou policisté v civilu. (HappySmile)

Související novinky

DiCaprio a král současného thrilleru

DiCaprio a král současného thrilleru

24.05.2013

Dennis Lehane je jeden z mála spisovatelů, kteří se nemůžou stěžovat na filmové adaptace svých knih. Filmy jako Sbohem, baby, Tajemná řeka nebo Prokletý ostrov byly úspěšné komerčně i u kritiků.… (více)

Affleck vytasí prohibici a samopaly

Affleck vytasí prohibici a samopaly

13.01.2013

Sice nebyl nominován na Oscara za režii, ale nemusí smutnit, my stejně víme, že za kamerou je na svém místě. Jaký bude jeho další projekt? Po nedávném odstoupení z hlavní role v krimi-romanci Focus … (více)

Leo a Marty si obstarali ostrov

Leo a Marty si obstarali ostrov

25.10.2007

Předevčírem jsme psali o honbě Hollywoodu za dalšími komiksy Stevea Nilese, odpovědného za předlohu pro víkendovou americkou jedničku 30 dní dlouhá noc. Něco podobného se strhlo i kolem kriminálky… (více)

Reklama

Reklama