Reklama

Reklama

KAMU ve Vietnamu

(pořad)
Česko, 2015, 6x26 min

Režie:

Radek Karko

Kamera:

Mike Straka

Účinkují:

Kamila Rundusová
(další profese)

Obsahy(1)

V originální cestovatelské cooking show uznávané kuchařky a food blogerky Kamily Rundusové alias Kamu diváci procestují centrální Vietnam, poznají místní kulturu a zákulisí restaurací, trhů, pouličních stánků, farem a dalších rozmanitých forem vietnamského stravování. V každém dílu představí Kamu místní zvyky, tradice, chutě a charakter Vietnamců a přiblíží divákům vietnamskou kulturu v Česku, kdy navštíví místní rodiny, restaurace a trhy a uvaří v našich podmínkách tradiční vietnamské pokrmy. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

tompaulman 

všechny recenze uživatele

O Vietnam se už dlouho zajímám a sám jsem si udělal v minulosti dva výlety, při kterých mě bavilo objevovat stále nová roztodivná jídla. Takže tématikou je mi pořad blízký a můžu říct, že z mnoha dokumentů, pořadů i článků v tisku je toto jeden z nejlepších a nejvěrohodnějších počinů o Vietnamu a jeho kuchyni. Oceňuji, že se pořad zaměřuje na opravdu autentické vietnamské stravování, snaží se vcelku úspěšně rozebírat jednotlivá jídla a způsoby přípravy a neomezuje se na stokrát probírané pokrmy jako phở nebo bún chả. Přesto je co vytknout. Komentátor, který na nás mluví jako na pětileté dítě, sráží stravitelnost celého pořadu o level dolů. A nemusel by tak zveličovat a přehánět - tím narážím na poslední díl, který se točí v obyčejném street bistru v Đà Nẵngu, které je v komentáři označeno za "nejvyhlášenější restauraci ve městě". LOL. Od pohledu je to bistro jako každé jiné (což by ale neznělo v televizi tak přitažlivě), navíc po minutě googlování zjistíte, že nemá ani moc dobré recenze :D Jak mi řekla kamarádka z Đà Nẵngu, toto bistro sice zná, ale vyhlášené jsou spíš zdejší seafood restaurace a bistra připravující místní speciality jako nudle mỳ quảng. No nic, kromě komentátora je mi osobně nesympatická i samotná slečna Kamu, ale aspoň tam neříká žádné nesmysly :) Myslím, že šest dílů je málo a osobně jako milovník extrémů postrádám zmínky o nějakých netradičních jídlech - vždyť ve Vietamu se konzumuje i hmyz, ptačí embria, krysy, hadi, psi, nebo i stravitelnější věci jako třeba exotické ovoce, krabi či bohatá škála mořských plodů, které nemají ani český název. Může to znít nechutně, ale podle mě by to pořadu přidalo na zajímavosti :)) Komentátor by příště mohl projevit aspoň minimální snahu o správnou výslovnost názvů jídel, protože většinu z nich ošklivě zprznil a ve Vietnamu by mu asi nerozuměli. ()

Matamoroz 

všechny recenze uživatele

Mám celkem rád Vietnamce. Jsou to sice masochisté, stejně jako ostatní asiati, kteří dokáží trávit v práci 16 hodin denně, ale tím pádem neparazitují na systému, ani neterorizují okolí, jako dementní čmoudi z Arábie se svým hnusným alláhem. Celkově jsme na nich jako imigrantech neprodělali :-). A mají dobrý čaj za pětinu ceny jako vydřiduši v Oxalisu. No, k dokumentu. Je takovy napůl amatérský. Trošku jako video z dovolené. Ale Kamu je sympatická, i když neprofesionální a k vidění je toho dost... ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Tak přesně kvůli tomuhle žrádlu se Luťanský kdysi nevrátil z Vietnamu zpět do své vlasti. Nechtěl hrávat v pohádkách, už tehdy toužil po účinkování v cooking show. Reinkarnoval se do KAMU neboli Kamily Rundhnusové, ohyzdné a potetované piči, co šlichtu, kterou by nepozřel ani podvraťák z ulice, vychvaluje nadšenými slovy typu "pecka". Ano, na pecku je zralá leda tak ona. Pokud chcete hodit kvalitní kosu, máte jedinečnou možnost. Takže kyblík k telce, já vám to odstartuji...3...2...1...blijemeeeee!!! 0% ()

Heero 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí si tu stěžuje na komentář. Je pravda, že ten nebyl jeden z nejpovedenějších, ale mně osobně to všechno vynahrazovala samotná Kamu, která se nechovala jako nějaká profesionální cestovatelka, moderátorka atp., ale naopak se chová lidsky a úplně normálně, což mně prostě vyhovuje. Co se týče jídla, vyhovuje mi víc, když mi někdo řekne, že něco chutná jako česká sekaná, než když to okecává na tisíc způsobů. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

K. Rundusová je v prvé řadě kuchařka (možná taky i blogerka), nicméně není moderátorka něbo něco takovýho. Znalá situace je, jídlo, věřím, umí udělat taky dobrý (ostatně i přes její věk už má nemálo zkušeností s vařením, to by někteří mohli i závidět), ale do TV s vlastním pořadem to není. Lokace jsou zajímavý, jídla taky, ona je ta Asie taková pěkně pestrá, hned bych to ochutnal, ale tento pořad je bohužel šíleně amatérskej. Určitě není na škodu, že se ČT snaží zapojit mladší a neokoukaný ksichty, nicméně to musí mít nějakou kvalitu, kterou tenhle pořad prostě nemá. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama