Reklama

Reklama

Souvislosti Jana Pokorného

(pořad)
Publicistický / Talk-show
Česko, 2016, 55 min

Režie:

Pavel Hejnal

Účinkují:

Jan Pokorný

Obsahy(1)

Velká společenská témata nahlížená z nejrůznějších úhlů pohledu, odborní hosté z řad vědců a intelektuálů, kontext a souvislosti těch nejzajímavějších fenoménů současnosti. To vše živě a pod taktovkou moderátora Jana Pokorného. (Česká televize)

Recenze (11)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Moderátor - z italského slova moderato - má mírnit a korigovat diskuzi, aby se držela daného tématu, nevybočovala nebo snad nesklouzla v nějakou frašku. Když si tady přečtu, že jde o pořad "pod taktovkou moderátora", tak jsem se díval asi na úplně něco jinýho. Moderátor tady takřka neřídí vůbec nic, mluví minimálně, dává málo podnětů, otázek, tzn. nemoderuje. Pořad je to zajímavej (většinou mám tyhle diskuze poměrně rád), nicméně to celý působí strašně zastarale (zlatý Otázky Václava Moravce, DVTV a další publicistika). Hosté sedí v křesílkách, mají před sebou vodu/víno a celkově to prostě působí jako pořad cca 10-15 let starej. O to větší je to škoda. Ale tak byl to první díl, třeba se to zlepší (hlavně teda ten "moderátor"). ()

Maxusz odpad!

všechny recenze uživatele

Dnes (15. 2. 2017) jsem si tento pořad po necelém roce pustil, neb mě zajímalo, zda se pan Pokorný někam posunul. Stále sedí, kývá hlavou jak nemocný oslík, občas zkontroluje tablet, jestli mu dupou králíci ve Farmville. Kamera zabírá jeho zádumčivý výraz ve tváři. Najednou se vzchopí na čtyři slova! Všiml jsem si, že má snubní prsten. Musí to být ideální manža. Žena řekne: "Kup čtyři rohlíky." Honza využije svůj moderátorský um: "Takže pečivo!" a dál mlčí a kývá hlavou... ()

Reklama

ForGump 

všechny recenze uživatele

Pořad především pro intelektuály, kteří nikdy nespí (ti obyčejní mají, vzhledem času vysílání, velký problém, ale často i samotní hosté). Každopádně vždycky se najde někdo, kdo dokáže debatu polidštit a rozvířit, samozřejmě si každý host vede tu svou pravdu a ironicky se usmívá, když mluví někdo jiný, ale budiž, stará pravda říká - Co člověk to názor, tak ať si každý říká, co chce. Nicméně volba moderátora Jana Pokorného není úplně vhodná, protože nevede debatu dobře, neusměrňuje ji a jednoduše řečeno, když má pořad v názvu jeho jméno, předpokládá se, že prokáže určitou míru dominance nad pořadem. 50% ()

tatopulos 

všechny recenze uživatele

Asi nejkvalitnější diskusní pořad v čt. Politika, psychologická a vědecká tématika,kreativní myšlenky, těším se na každý díl tohoto pořadu. (Mrzí mě, že hydepark byl degradován na žurnalistické divadlo, kde byly marginalizované a ztenčený čas na dotazy diváků a stala se z toho prázdná žvanírna, kde zanikají důležité věci ) Jan Pokorný je profesionál, má pěkný hlas a rozprava má inteligentní úroveň (na rozdíl od Máte slovo) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Skvěle pojatý diskuzní pořad v konzervativním až staromilském duchu, což v záplavě modernosti a posedlosti novými formáty oceňuji. Fenomén ,,nekonečné diskuze", která sice nic neřeší (a je odrazem liberálně-demokratické formy správy světa), ale umožňuje třídit si myšlenky, tříbit názory, formulovat stanoviska a v neposlední řadě predikovat budoucí a nahlédnout na možný vývoj v jednotlivých (diskutovaných) oblastech... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama