Reklama

Reklama

Nový Zéland

(seriál)
  • Německo Neuseeland von oben - Ein Paradies auf Erden (více)
Nový Zéland / Německo / Austrálie, 2012, 3 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Velkolepé království hor a divoké přírody na Jižním ostrově. Nový Zéland byl jednou z posledních zemí, kterou lidé osídlili. Díky jeho izolaci se tu vyvinula řada jedinečných rostlinných a živočišných druhů. Ostrov byl osídlen nadvakrát. Nejdříve Polynésany, kteří připluli z Pacifiku kolem roku 950, a pak také Evropany. V roce 1642 připlul nizozemský mořeplavec Abel Tasman a poté roku 1769 Brit James Cook. Nový Zéland je dodnes nezávislou, multikulturní zemí. Souostroví měří na délku patnáct set kilometrů, od mírného pásu na jihu země až po tropický na severu. Jeho mnohotvárná krajina je výsledkem především vulkanické činnosti, kterou způsobuje tření dvou litosférických desek. Kdybychom Nový Zéland promítli na mapu Evropy, rozprostíral by se od Sahary až ke Stuttgartu. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Prekrásne zábery z vtáčej perspektívy, k tomu pestré informácie plus príbehy ľudí a ich profesií. Pre milovníka dokumentov dokonalá lahoda. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Když se řekne Nový Zéland, nejspíše mě napadne Pán prstenů. Již dávno jsem si totiž všiml, že když se kdesi na počátku rozdávala krása, tak na těchto dvou ostrovech opravdu nijak tajemností nešetřilo. Je to nádherný svět, a přirozeným chodem věcí i báječný dokument. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vďaka za tieto dokumenty. V dnešnej dobe má človek konečne možnosť vidieť všetky krajiny bez toho, aby pohol riťou. Krásne zábery od začiatku do konca, navyše tam boli nakoniec naozaj len zábery zo zeme, z lode, rozhovory s ľuďmi, tie tam nemuseli byť, stačil len vyprávač. ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry této překrásné země.Je to natočené vše z výšky a vše přehledné a dobře popsané, ač o této zemi už vím hodně, je zde plno zajímavých informací. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

V rámci dokumentů se zde klade důraz na krásy přírody (což je samozřejmě nejzásadnější stránkou NZ), kterým dominují skutečně velmi kvalitní záběry "shora". Přesto mě osobně by zajímaly i další věci o NZ, nejenom týkající se např. aglomerace větších měst nebo outdoorového vyžití. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Tato země nikdy nepatřila k těm které by mě přitahovaly, je fascinující, svým způsobem magická, ale za srdce mě nebere, mám z ní pocit ztracenosti odlehlosti. Ani dokument to nenapravil... ()

Demonn 

všechny recenze uživatele

Nový Zéland je nádherný stejně tak jako tento dokument. Letecké záběry jsou krásné a perfektně vykreslují reozmanitost této země. Nicméně na dokumenty od BBC to stále ještě nemá. 89% ()

Reklama

Reklama