Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přímý přenos udílení 25. výročních hudebních cen Akademie populární hudby z pražského Hudebního divadla Karlín. Hudební počiny loňského roku v podobě vydaných alb českých interpretů zmapuje jubilejní 25. udílení cen Akademie populární hudby – Ceny Anděl 2015. Prestižní sošku Anděla si odnesou jen ti nejúspěšnější interpreti, a to v rámci devíti kategorií. Slavnostní ceremoniál proběhne v sobotu 9. dubna 2016 v přímém televizním přenosu na ČT1 od 20.00 hodin. Hlasování je opět dvoukolové a proběhne elektronicky během měsíce března. Výsledky hlasování budou zveřejněny v rámci slavnostního ceremoniálu. Jak konkrétně hlasovali jednotliví akademici, bude zveřejněno do 48 hodin po vyhlášení cen na webu www.cenyandel.cz. Letošní udílení se bude konat v honosných prostorách Hudebního divadla Karlín v Praze. Pro jednotlivá vystoupení se plánuje už nyní individuální scénografie. O design projektu se postará architekt Hynek Dřízhal. Hudební skladba programu reflektuje 25. výročí udílení cen a svou účast přislíbili zpěváci Aneta Langerová, Lenka Dusilová, Bára Poláková, Dan Bárta a skupiny Kryštof a Slza. Role hlavního průvodce pořadem se letos ujme Libor Bouček, který je také spoluautorem scénáře. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

castor 

všechny recenze uživatele

Kryštof, Dan Bárta, Klára Vytisková, David Koller, Jan P. Muchow, Aneta Langerová.. dle mého výborná společnost a hudební divadlo Karlín nemohlo hostit atraktivnější seskupení, které prostě k té populární vlně jednoznačně patří. Večer celkově nevybočil z té usedlé série ceremoniálů, bylo to ovšem naštěstí věcné a krátké (žádné okecávání), Bouček tak může příště uvádět třeba cenu Speleolog roku. Vyjde to nastejno!! ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Obyčejné, prostoduché předávání hudebních cen. Politické narážky v přímém přenosu potěšili! :-) | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 50% (2*) | ()

Pink.Panther odpad!

všechny recenze uživatele

Tak ještě k highlight letošního čísla: všechny mentály si Lenka Dusilová získala už dávno touto myšlenkou: „Nepotkala jsem na školách autority, které by mě nějak dokázaly přesvědčit, že získávání vzdělání není jen buzerace.“ Svým hlubokomyslným prohlášením na udílení hudebních cen dostala nás ostatní._____Odhlédněme od faktu že (zahraniční) politika je poněkud složitější a komplexnější záležitost, kteroužto nemá smysl tu nějak rozebírat. Odhlédneme-li i od skutečnosti, že politické mínění je silně manipulováno médii a na ně navázaným kapitálem s různými politickými i ekonomickými zájmy, je krajně nekorektní předem na generálce nazkoušenou dramaturgii tv hudebního pořadu, živě atakovat politickými agitkami._____ No ale my co Lenku obdivujeme pro její pronikavý intelekt, my co jsme ji fandili už při jejím studiu na základní škole, dalo to ale zabrat, my kteří jsme ji tolik přáli jejích 5 minut politické slávy, my kteří jsme ji drželi palečky, aby hezky „od srdce“ přečetla co měla na papírku napsáno, my jí prostě fandíme. A Leni zas nám někdy přečti svůj pečlivě připravený projev._____A nebo na dalších Andělech když tě potká politizující pokus o myšlenku, zkus mluvit spatra – nemyslím jako u prezidenta republiky hodinový politický projev – u tebe bude stačit zas jedna souvislá věta, tentokrát bez velké přípravy, budeme rádi. Á propos: třídní boj je boj těch co mají méně tříd proti těm co mají více tříd. ()

Herzeleid 

všechny recenze uživatele

Pozitivně lze snad jen ohodnotit projevy nespokojenosti se současným stavem české politiky, za to palec nahoru. Zbytek je pouze fraška, která nemá žádnou vypovídající hodnotu. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Ale jistě - názory některých umělců na Lukoilem obsazený Hrad jsou velice správné a zdravé a tak bod navíc Jinak nevím nevím - koukat na opakovaně otřesného Boučka je opravdu tristní zážitek... ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Další z (pro naši malou loužičku celkem zbytečných) anket......když natočí desku Kryštof dostane Anděla Kryštof, když Dusilová tak Dusilová, když Bárta tak Bárta. Návrat z "dvojky" zpět do mainstreamu lehce zazdil Libor Bouček, který jenom potvrdil, že už toho má tolik, že je problém se na vše kvalitně připravit a ztrapnivší se rebelové bez příčiny (David "zapomněl jsem, že sem tam hraji pro Kellnera" Koller a Lenka "ze srdce čtu z papírku" Dusilová). Jinak vystoupení jako tradičně ucházející (i když by to chtělo přidat více "čerstvé krve").......ostatně stejně tak jako celý přímý přenos. Teď už jde pouze o to, zda slovo "ucházející" je hondě, málo a nebo stačí pro udílení výročních hudebních cen. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Je opravdu směšné sledovat jak ten samý Bouček s tím samým vybavením (zlatý mikrofon, blbý kecy) uvádí dnes na ČT1 Anděly a ještě v listopadu se kroutil a trapčil na Slavících na Nově. Jeho narážky typu intelektuál Leoš z loňska Dvojce a dělání si z diváků blbce (nevíte co je to Youtube?) jsou level zvláštní škola. Opravdu ''formát''. Vloni s Leošem daleko lepší švanda. Ten zbytek to naštěstí dostatečně kompenzuje. Lenka Dusilová se toho nebála a v přímém přenosu veřejnoprávní (ale vlastně prý protihradní) televize projevila neskonalou troufalost, že řekla, co si myslí o tom, jak náš drahý prezident patolízalsky odevzdává naší zemi do rukou šikmookých kurev a boří naší demokracii. Klobouk dolů a zasloužený dlouhý aplaus od celého sálu. Asi tady se teprve sešla ona Ovčáčkova pražská kavárna, kterou hledá tak věrně jako peroutkův článek. Vše zdobí hudební vystoupení, kterým vládne Kryštof a Aneta Langerová, ale vůbec celkově neuvěřitelně poskládaný hudební ansábl. Navíc i ceny jsou velmi dobře a pestře odevzdané. Kryštof, Bára Poláková, ale hlavně mě potěšilo ocenění Kláry Výtiskové, jejíž album Home má své kouzlo a světové parametry. Takže show docela dobrá, kdyby si pořadatelé nechali nadstavbu v podobě ocenění pětadvacetiletí. To už bylo přes. 60% ()

Reklama

Reklama