Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Časosběrný osmidílný dokumentární cyklus je sondou za kulisy nahrávání hudby, která nás obklopuje původně z gramofonových desek, pak z rádia, televize, z magnetofonových kazet, z walkmanů, potom z kompaktních disků, z formátu MP3 a brzy nato z internetu. Postupně přiblíží roli producenta, vysvětlí základní rytmus nebo se podívá na to, jakou roli sehrál pro vývoj hudby vynález elektřiny. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přínosné pro mě bylo vidět kolik času jednotlivé kapely pilování alba věnují, aby bylo kvalitní a také technický vývoj hudby, i když nikdo v dokumentu pořádně nevysvětlil, jak hudební technika funguje. To je vlastně příčinou tak velké hudební nadprodukce v současné době. Každý si může doma na počítači složit písničku a prodávat jí automatem na síti o jednom dolaru za stažení. Takto začínalo pár současných mladých hvězdných zpěvaček, které už nemají rockové začátky zpívání po barech jako jejich předchůdkyně. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

(Po prvním dílu): Pokud populární hudbu nejen rádi posloucháte, ale rádi o ní i debatujete a hlavně se o ní chcete dozvědět víc, než jen co zas za nový skandál ten a ten hudebník ztropil, je tahle dokumentární série přímo pro vás. To si jen tak sedíte a se zatajeným dechem visíte na rtech (nejen) George Martinovi, který popisuje, jak vznikala třeba taková Yesterday (která v začátcích zněla krapet jinak). Ale takových příběhů, kterak se formovala muzika, je tu hafo moc. A já už vím, že nechci být ani Johnem Lennonem, ani Mickem Jaggerem, já chci být George Martinem. Nebo aspoň Rickem Rubinem. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

První dva díly vynikající, poté kvalita a zajímavost témat lehce klesá, aby se pak vrátila k 5 hvězdám v posledních 3 epizodách ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná studnice legendárních hudebních "fláků" a toho, jakým způsobem ovlivnily vývoj hudební branže a populární hudby vůbec. Opravdu skvěle zpracované. Pokud se chcete dozvědět možné i nemožné o hudebním průmyslu, pak tohle je ta pravá dokumentární minisérie. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Díly: 1) Producent versus umělec, 2) Zvukomalba, 3) Lidský nástroj, 4) V zajetí elektřiny, 5) Základní rytmus, 6) Svět patří vám, 7) Zvuk a obraz, 8) Moje jedinečná muzika. --------  Výborně, názvy dílů doplněny, pochvala udělena 5. 10. 2023. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Dost geniální překlad názvu anglického originálu. Rick Rubin je naprostej bůh. Všichni furt žvaněj o novým neotřelým originálním zvuku bla bla bla, superlativů jak nasráno, ale stejně jsou to borci i když jenbom přetalvili zvuk někoho jinýho. Sám Quinci Jones říká o Majklu Jaksonovi jakej to byl makiavelistickej zloděj a že Beatles byli strašný muzikanti. Ale o to nejde, jde o to zda se vám ta muzika líbí, zbytek ať si vyřešej muzikanti, producenti a právníci mezi sebou. Tvořit hudbu je těžký a snažit se o originalitu ježtě těžší. Originálem se totiž narodíte a ostatní se vás akorát snažej okopírovat. Pak už jde jen o to kdo s tém má dřív úspěch. Pak už vás kopíruje celej svět neoriginálních umělců co uměj hrát a zpívat 1000x líp než vy. V ten moment poznáte, že jste faákt dobrej ;) http://www.vulture.com/2018/02/quincy-jones-in-conversation.html ()

Reklama

Reklama