Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Má myslet jako vrah, ale musí jednat jako detektiv... Matt Lee Whitlock je řadu let úspěšným šéfem policie v přístavním městečku Banyan Key na Floridě. Každodenní tvrdou prací se snaží získat trvalý respekt mezi kolegy i obyvateli. A protože má právě před rozvodem se ženou Alexou, tajně si užívá s milenkou, vdanou Ann Merai Harisonovou. Jejich milostné dobrodružství je však brzy nečekaně narušeno zprávou lékaře, že Ann je vážně nemocná a nezbývá jí příliš mnoho dnů dalšího života. Pod dojmem této vážné okolnosti, vždy zásadový Matt udělá několik velkých chyb. O pár dní později pak policie nalezne dům Ann v plamenech. Vše nasvědčuje, že v nich Ann i s manželem nejspíše našli smrt. A také je zřejmé, že nešlo o náhodu. Obyvatelé městečka jsou šokováni dvojnásobnou brutální vraždou, kterou se Matt chystá vyšetřovat. Jeho svět se přitom začne rychle hroutit. Postupně vycházejí na povrch skutečnosti naznačující, že hlavním podezřelým je právě on... Akční kriminální příběh natočil zkušený hollywoodský režisér Carl Franklin. Ten vsadil zejména na přesvědčivost hereckého výkonu Denzela Washingtona, kterému svěřil hlavní roli. (Česká televize)

(více)

Recenze (193)

golfista 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení na klasické téma - "falešně obviněný pátrá po pravém viníkovi". Klasický film na 70% - velmi dobrý, u kterého sice víte, že z vás asi brzy vyprchá, ale užijete si ho. Vcelku lehce předvídatelný děj, ve kterém jsou sem tam chvíle (balancování na hraně "těsně před prozrazením"), kdy musíte Denzelovi "pomáhat" vlastním tělem :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film do pohody. Atraktívne prostredie preslnenej, gíčovo krásnou oblohou lemovanej Floridy, kde ani šéf polície neodloží plážovú košelu. Krásne čokoládové baby, napínavá a prekombinovaná, ale našťastie trochu predvídateľná krimi zápletka. Našťastie preto, lebo nemá ísť o druhých Obvyklých podozrivých, ale o sexy oldschoolovú oddychovku. Ambície naplnené. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Docela svižná detektivka, kde je hlavní hrdina vždy o krok napřed před svými pomalejšími policejními kolegy (musí být pomalejší, když jim vytáhne fax ze zásuvky, ne?), kteří jsou často za větší blbce, než je nezbytně nutné, a taková klišé jako rvačka na balkoně s následným "visím jen na posledním sváru" to po milionté taky skoro uráží. Denzelova manželka i milenka byly sexbomby, s hraním to už bylo horší, ale člověk nemůže chtít všechno výborné. Někdy stačí, když je to dobré. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Námet výborný ale nemá to ten správny spád aby to mohlo viac upútať, herci pôsobia v niektorých rovinách príbehu až seba parodicky a príbeh tak utápajú do miernej zamotanej komédie, s hereckým obsadením na čele s náležito priemerným Denzelom Washingtonom by sa dalo spraviť viac ale keď pozerám na meno režiséra Carl Franklin už sa nečudujem prečo to je takto všetko čudne posadené už pred tým jeden dobre začínajúci snímok (Ťažké časy) tak zamotal až sa z neho ku koncu stala dosť otravná záležitosť ako tento počin. ║Rozpočet $50miliónovTržby USA $41,088,845Tržby Celosvetovo $55,495,563║ ani sa nečudujem že to kinami prefrčalo bez väčšieho povšimnutia ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně jednoduchý a přímočarý snímek, který není ani na minutku komplikovaný. Denzel Waschington se snad narodil pro role policistů a půvabné Evě Mendes to vedle něj sluší. Velmi tradiční a obyčejně laděný film, který v televizi určitě neurazí a rychle uteče. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Skrz na skrz průměrná záležitost, kterou nad vodou drží Denzel Washington. Jemu prostě nelze nefandit. Z velkého potenciálu námětu o policejním vyšetřovateli, který jde sám po sobě a tudíž je o krůček před kolegy, není využito takřka nic. Výjimku tvoří přibližně patnáctiminutový úsek uprostřed stopáže na policejní stanici. A také to v této scéně celé šlape na stodeset procent a napětí by se dalo krájet. Po hříchu takto silná scéna je ve filmu jediná a krom ní nás čeká již pouze spousta solidně zpracovaného klišé. ()

mandes 

všechny recenze uživatele

rozpočet : $50 million tržby celosvetovo : $55,495,563 . velmi slabi pribeh taha akurat perfektne tempo od 30 minuti ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Out of Time Theme [4:10] ,2. Matt's House Boat [1:37] ,3. Main Titles [4:20] ,4. Domestic Violence [1:32] ,5. Banyan Quay [1:31] ,6. One Step Ahead [2:40] ,7. Out of Time Theme Guitar Mix [1:59] ,8. Night Beat - Mika [4:49] ,9. Hot on the Trail [1:49] ,10. Buddies Matt and Chae [1:01] ,11. Conned by Ann Merai [2:16] ,12. Still in Love? Alex and Matt [2:10] ,13. Saying Goodbye - Mika [3:46] ,14. The Fire [1:19] ,15. It's Never Over Till It's Over [1:51] ,16. Out of Time Theme Trumpet Mix [2:07], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Daj si homáre, sú výborné.“ – „Som na ne alergický.“ – „No veď.“ Občas sa stane, že hollywoodsky velikán, berúci desiatky miliónov dolárov za film, sa rozhodne horšie a za svoj ďalší projekt si vyberie snímku so slabším scenárom, nezručným režisérom a produkciou, ktorej či to aj jedno nie je. Stalo sa to aj robustnému Denzelovi Washingtonovi (GLORY, STAV OHROZENIA). Snímka sa nesie v znamení nevydareného scenára, ktorý je svojou snahou prekvapiť diváka čoraz hlúpejší. A menej talentované krásavice (Mendezová, Lathanová) tomu tiež príliš nepomáhajú... hoci sa snažia aspoň dobre vyzerať. Vlastne sa snažia všetci. Len nie dosť. Solídne ale priemerné, priemerné no solídne (fajn výprava, dobrá atmosféra, svižné dialógy, dokonca Dean Cain). Režisér Carl Franklin v minulosti nakrútil rovnako fádny triler (ŤAŽKÝ ZLOČIN s Ashley Juddovou a Morganom Freemanom). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film je od začátku do konce v neuvěřitelně rychlém tempu s silně napjatou atmosférou, která vám nedá ani na chvilku vydechnout a film sledujte od začátku do konce bez toho aby jste se třeba jen malou chvilku nudili. Denzel Washington svým výkonem jen podtrhl výborný film ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film sa rozbehol naozaj veľmi dobre, dobrý príbeh, zauzlenie, dej a línia plná neočakávaných zvratov a bez zbytočných naťahovačiek. Denzel síce tak neexceluje, no tu to naopak zachraňuje scenár, čo sa tak často nestáva. Síce trošku zakomplexovaný, pretiahnutý a ohraný záver, bez ktorého by tento film mal odo mňa plné hodnotenie. Eva Mendes osviežila. A konečne 'Superman' v inej rolli ako ho poznáme. 80%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pohodový film s nezaměnitelnou floridskou atmosférou. Denzel je zase polda a má tentokrát hodně napilno. Opravdu moc příjemně strávená hodinka a půl. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Slušná kriminálka, vizuálně atraktivní, bez jakékoliv přidané hodnoty, či něčeho navíc. Tedy po pár dnech vyšumí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Skutečně překvapení!! Žánrově nevyhraněný (tu kriminální thriller, tam vztahové, psychologické drama) snímek nám představuje šerifa Matta, který si v práci rád přihne a tu a tam obtáhne vdanou bývalou spolužačku. Ta záhy potřebuje k léčbě rakoviny nemalý balík peněz, přičemž city omámený Matt nelení a z policejního sejfu jí půjčí peněžní důkaz. Z klidného fleku v ospalém městečku se však brzy ocitá v solidním průšvihu (s dvěma mrtvými těly), do kterého začnou brzy zapadat další a další otazníky. V hitchcockovském schématu vystavěný thriller nám tak (po rozvleklé expozici) nabízí rafinovanou zápletku, v lecčems připomínající jiné filmové kousky, nicméně vykalkulovaná hra si drží slušné tempo a když uvěříte, že takhle nějak by to mohlo dopadnout, z výsledku se budete docela tetelit blahem. Matt, motajíc se do vlastních lží, musí být stále o krok napřed, vždy musí mít adekvátní výmluvu, omluvu i ten správný papír do faxu. Prozrazení jej ohrožuje ze všech stran (ještěže sousedka má černocha jako černocha), přičemž sám vede dvojí vyšetřování. Dramaturgický model místy skutečně klouže po divákově (ne)věrohodnosti, takže záleží jen na něm, zda-li na otřepanou hru s kočkou a myší přistoupí. Jsme ale přece ve filmu. A ten jednoduchými příklepy přece jen dokáže diváka dostat do sedadel. Matt navíc kmitá na několika frontách, bezvýchodnou situaci mu neusnadňuje ani (už skoro) exmanželka Alex (mimořádně krásná a hlavně snesitelná Eva Mendes), která je k případu povolána. Polda na scestí Denzel Washington, ať je jakoukoli hereckou jistotou, už ale nezachrání matné tvůrčí snažení v závěru s vratkou logikou, kdy už toho bylo vážně přespříliš. Každopádně hutná atmosféra (režisér Carl Franklin si s Washingtonem střihnul mysteriózní drama Devil in a Blue Dress) i dějové hrátky leccos vynahradí.. Slušných 70%. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Veľmi priehľadná a povrchná detektívka, ktorej prvú časť si domyslí každý, kto má IQ nad 49 .... V druhej časti dominujú neskutočne toporné herecké výkony takmer všetkých zúčastnených hercov. - 2,75 * ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Napínavý a příjemný film pro jednu sobotní noc. Inteligence si sice vzala dovolenou, to ale nic nemění na tom, že se dá u tohoto filmu kvalitně pobavit. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejvíce film baví v momentech, když Denzelovi teče už hodně do bot, divák s napětím očekává zda-li se z dané šlamastyky ještě vůbec dokáže nějak dostat. Že to nakonec celé praskne nemusím tajit. Bohužel Out of Time stojí jen na jednom herci. Denzelova milenka by neměla dostávat role ani v komparzu. Jinak příjemná jednohubka. 60% ()

Reklama

Reklama