Reklama

Reklama

Wynonna Earp

(seriál)
Trailer
USA / Kanada, (2016–2021), 34 h 42 min (Minutáž: 42–43 min)

Tvůrci:

Emily Andras

Předloha:

Beau Smith (komiks)

Hrají:

Melanie Scrofano, Tim Rozon, Shamier Anderson, Katherine Barrell, Siobhan Williams, Greg Lawson, Kate Drummond, David LeReaney, Charles Andrew Payne (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(49)

Obsahy(1)

Wynonna (Melanie Scrofano) je drsňačka, která má vždy po ruce skleničku whiskey a na nohách pouze kovbojské boty. Hrdinka je pravnučkou slavného Wyatta Earpa. Bojuje proti démonům a dalším nadpřirozeným tvorům, k čemuž využívá své jedinečné schopnosti a dysfunkční skupinu spojenců, kteří ji pomáhají dosáhnout paranormální spravedlnosti. (Zdroj: http://www.serialzone.cz/) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

hazaba 

všechny recenze uživatele

První řada byla skvělá, měla logicky vystavěný příběh, který postupně gradoval. Druhá řada byla mnohem horší a nelogická, jakoby scénáristům docházel dech. Přesto musím celému seriálu přiznat návykovost... vzdáleně to připomíná Supernatural. Uvidíme, co přinese řada třetí... ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Hranice (ne)možného se nemilosrdně posouvá. Když Abraham Lincoln může lovit upíry, proč by slavný Wyatt Earp nemohl zabíjet démony? Machos stupídos. Žánrová nadsázka pro teenagery, venkovácké buranství, stupidita a nízký rozpočet přímo prýští z obrazovky. Je tam pěkná holka s kvérem. Dále otřesní, převážně mužští, démoni. Pak se objeví tmavooký hezoun z neexistující vládní supertajné agentury. Ta je zaměřena na odhalování nevysvětlitelných jevů (o kterých se pravdu dočtete pouze v místním bulváru). Hlavní hrdince je reálně 33. Ale chová se, jako když právě zplnoletněný teenager dostane řidičák (a kladivem do hlavy). K ní dají roztomilou mladší sestřičku s copánkem. Ta má jisté detektivní nadání, rychleji střílí z brokovnice, než přemýšlí a je to takový diblík rozumbrada. Hlavně se jí ale právě zapalují lýtka, což dává scénáristům nekonečnou plochu k... ehm, no nic... Herci démonů vyhrabaní z ochotnických divadel celých států především vrčí (takhle: "vrrr, grrr, uáááá!!!". Načež někoho obvykle zmasakrují. Např. mu utrhnou ruku. Jiné hraní ani nepřestírají. Sory, ostatní cast nebudu rozebírat. Verdikt: Odpustím v rámci nadsázky a cílové skupiny nelogičnosti a nesmyslné chování postav. A chápu, že tvůrci na svůj projekt nejspíš vybírali na ulicích do klobouku. Ale muselo by mi být tak dvanáct nebo bych na to musel koukat naprosto sjetej, aby mě to bavilo. Po třetí epizodě do toho hážu vidle. ()

M__ 

všechny recenze uživatele

Tohle mě příjemně překvapilo, asi jsem nečekala, že mě to pohltí až tak moc, prvních pár epizod sice trochu pokulhává, ale to vynahrazují každou sérií, ba dokonce každým dílem. Proto je dobré neodsoudit to hned po prvních čtyřech dílech, ale počkat si na další sérii, která nabízí nové postavy a celkově zajímavější příběh, s tím, že následující dvě série to ještě gradují. I proto se Wynonna Earp stává snadno návykovou. Skvělé obsazení, podpořené geniální kamerou a barevností scén. Hudba, to pak celé ještě posouvá na vyšší úroveň. Neotřelý scénář, který vnese i do vážné scény kus humoru a naopak, obzvlášť postava Wynonny (Melanie Scrofano), která sarkasmem nikdy nešetří. Za mě velmi povedené. 95 % ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

První série (53%) byla celkem fajn, mělo to nějakou myšlenku a děj... Druhá série (31%) se nějak divně změnila a spousta věcí přestala dávat smysl. Začalo to být nezajímavé a druhou jsem se dodíval už s tím, že zbytek mě vlastně už nezajímá... ()

Echoes 

všechny recenze uživatele

Nemít ti Winchestrovi prsa, tak nemá smysl se na to dívat. Ale takhle… První díl 3* a uvidíme, kam jestli to půjdou jen ve stopách jiných, nebo si ty dvě najdou svou vlastní cestu. ()

Scodelario 

všechny recenze uživatele

Přijde mi to. jakoby vzali Jessicu Jones, její whisky a jejího nezničitelného kámoše a dali je do děje Lost girl (samozřejmě s rádoby westernovým nádechem), které se to docela podobá i humorem, což je jeden z faktorů, proč to sleduju..po desátém dílu stačí napsat: WWW!!! :) ()

Majuar 

všechny recenze uživatele

Pokud přežijete první dvě epizody, může seriál docela příjemně překvapit. Od té třetí jsem se i ponořila do děje, a přestože závěrečné dvě epizody opět nejsou nic extra, mně se to líbilo. Jednoduše mi to přišlo jako méně roztahané Supernatural, v němž se pánové bratři neustále jeden druhému omlouvají a chovají se jako drama queen, přičemž já se raději podívám na pěknou ženskou s láhví whisky a ostrým jazykem, jež se zahazuje se sympatickým kovbojem, který by mohl být jejím pradědečkem. Tim Rozon a Michael Eklund celý seriál táhnou, a pokud budete na Wynonnu Earp kvůli někomu koukat, bude to nejspíše jeden z nich, byť Melanie Scrofrano taky není špatná. Humor mi vyhovoval, příběh ušel, jsem spokojená, byť se nedá říct, že se na případnou druhou řadu nezřízeně těším... ()

vika.evil 

všechny recenze uživatele

Pro mne super. Sice to občas místy vázne, ale jinak paráda. Humor hlavní postavy k nezaplacení a její sestra s tak roztomilým obličejem, který už jsem dlouho neviděla. Snad bych jen ocenila dabing do češtiny, ať nemusím koukat na titulky. ()

VideoTuti 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou je herecké obsazení amerických filmů a seriálů následující: Jedna ze dvou hlavních rolí je černoch, musí tam být minimálně dva teplouši nebo dvě lesby a je jedno jestli se to tam hodí, hlavně že je to genderově vyvážené. ()

nagual2 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci seriál. Na to že hrajú nie najznámejší herci, tak výborné herecké výkony. Presne vybraný herci na konkrétne postavy. Skvelá hudba. Pekne vybraný príbeh pokračovaním legendárneho Wyatta Earpa. Žiadne nudné, alebo prázdne pasáže. Veká spokojnosť z mojej strany. ()

Reklama

Reklama