Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 3

(série)
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2019, 7 h 29 min (Minutáž: 50–78 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Nová láska. Nové obchodní centrum. A vzteklé krysy, které běží za nebezpečím. Prostě léto roku 1985 ve městě Hawkins. I jediné léto ale může změnit úplně všechno. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (337)

Baboonek 

všechny recenze uživatele

Po druhé sérii, kterou obecně shledávám z dané trojky za nejhorší, je to příjemné vylepšení. Ovšem nastolit takové mysteriózní prostředí a příběh, který bere dech jako v první sérii se bohužel nepodařilo. Tudíž je stále obdivuhodné, že obecně to je stále za 4 hvězdy. Ovšem v porovnání s 1.sérií, ať už s napětím a příběhem, je to slabá 3. Příběh má velké mezery a znalost teď již teenagerů z městečka Hawkins je až moc podrobná, vlastně jsem v příběhu ani neviděla že by tam byl nějaký větší zádrhel. Spoiler - evil Russia - příprava na další sérii a Hoper... tak jako né že by nutně musel někdo zemřít, ale mám pocit, že hlavní postavy jsou prostě superhrdinové untouchable - zemře jasně jen ten, kdo se v sérii nuceně zapsal trochu do děje, tak aby to divákovi přece jen bylo trochu líto. Také postavy nějak neupevnili svůj charakter... ale stejně z přehlídky seriálů mě to pořád bavilo a hlavně narážky na staré filmy a scény z Terminátora. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Star Wars. - A New Hope? - A New... what?" Dva roky čekání u konce a bratři Dufferové mi opět dávají narozeninový dárek. Stranger Things u mě opět boduje. Ta atmosféra jakou seriál funguje je prostě naprosto vynikající. 80tá léta na vás dýchají a tentokrát se dočkáme Terminátora, Návratu do Budoucnosti a Nekonečného příběhu. Každý díl si užívám a tak jako předloni a rok předtím jen žasnu jak dobrý tento seriál vlastně je. Herecky je to stále stejně opojné. Navíc se už k tak velkému ansáblu připojila Maya Hawke, která je sexy má mámě a sympatická po tátovi. Do party zapadla jak se patří. Ovšem i toto léto je v Hawkinsu o zábavu postaráno. Temný přízrak se vrací a tentokrát sebou bere živé i mrtvé. Staví armádu a líbí se mi, že třetí řada nekopíruje ty předchozí, ale jde podle jiné šablony. Skupinky hrdinů po dvou, po třech pátrají na vlastní pěst a až na konci se vlastně sejdou. Zápletka mě baví, opět je správně tajemná, slizká a hororová. Navíc samozřejmě i zábavná. Tento rok mám navíc poprvé pocit, že se o svoje hrdiny bojím. A každý z nich může umřít. Nakonec si i s tímto problém Dufferové poradili. Já prostě zase nemám slov. I tentokrát je Stranger Things něco výjimečného a baví mě to každým coulem. Klenot od Netflixu se opět překonal a já se strašně moc těším na čtyřku. Sice po epickém finále nevím, kam to chtějí tvůrci směřovat. Ale mají mojí plnou podporu. Už teď se mi po Lucasovi, Dustinovu, Mikovi, Willovi, Stevovi a Eleven stýská. Šup jsem s další řadou ať dlouho nečekám. Opět seriálová událost roku. (98 %) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherně natočený seriál, krásně si hrají se saturací barev a s každou další sezónou mě (převážně) bratři Dufferové přesvědčují o tom, že to mnohaměsíční čekání stojí za to a opět to bude velká událost. Nikdy jsem si vlastně nevšiml, jak tu hezky kombinují hororové prvky, možná letos řádně přitvrdili, nicméně nám Netflix i napotřetí naservíroval mimořádný seriál s postavami, ke kterým jsme si už před dvěma lety zvládli vybudovat vztah, nadále dření osmdesátkovou nostalgii jak to jen jde a především s každým dalším dílem nabalují mytologii a napínají diváky, že bych opravdu musel jít něco rozflákat, kdybych musel čekat týden na další díl. Nejoblíbenější postavou druhé série byl Steve, zde je to bezpochyby u mě Murray Bauman, jeho nesmrtelné hlášky stojí za to. PS : Příští sezónu hned další rok, jasné? :-D Nejlepší momenty : Sauna, Orel holohlavý, Nekonečný příběh. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vidět a to hlavně na začátku, že tvůrci tak trochu vařili z vody. Chyběl tomu ten originální nápad, myšlenka, provedení něčeho, co prostě vidíte poprvé a nemůžete se toho pořádně nabažit. Což v téhle série vůbec nefunguje a zhruba do pátého dílu jsem vůbec nedoufal, že dám víc, než čtyři. Tohle vše zachránil díky bohu závěr, který funguje skoro na sto procent a díky němuž jsem ochoten (asi neprávem) přihodit ještě jednu hvězdu navíc. Odcházet se má umět v nejlepším, což se Stranger Things plus, mínus povedlo. Jenom po úplném, titulkovém konci absolutně netuším, co se na nás ještě (do budoucna) chystá. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "It's just not how life works. It's moving. Always moving, whether you like it or not. And, yeah, sometimes it's painful. Sometimes it's sad. And sometimes... it's surprising. Happy. So you know what? Keep on growing up, kid. Don't let me stop you. Make mistakes, learn from 'em, and when life hurts you, because it will, remember the hurt. The hurt is good. It means you are out of that cave. But, please, if you don't mind, for the sake of your poor old dad, keep the door open three inches." Víte co? Tohle byla suverénně nejsmutnější řada. A možná právě proto i nejlepší. Dospívání je dost těžký i bez toho, že vám jdou po krku hladoví demogorgoni, o to víc jsem ale rád, že se tvůrci na ty dětské hrdiny nevykašlali a dopřáli jim dost prostoru na to, aby se s tím životem mohli porvat. Od druhé série to pak byl navíc i výrazný posun co se týče zápletky samotné, inspirace desítkama kultovních filmů byla přitom jasná, scénář ale zůstal svědomitej v práci s odkazy, a přitom pořád dost fresh na to, abych neměl pocit, že jsem tohle už někde předtím viděl. Hlavně jsem si ale potvrdil, že se tohle léto nejvíc bavím u těch návratů do dětství, nebo pozdějšího dospívání. Ať už to jsou první lásky, či opouštění klukovských fantazií o tom, jak se život nikdy nezmění (Stranger Things), nebo pak školní výlety a komplikované způsoby, jak říct vpravdě sice strašidelnou a dost vzácnou, přitom ale paradoxně strašně jednoduchou a krásnou věc (Spider-Man). Je to prostě Never Ending Story. 10/10 :) ()

Galerie (240)

Zajímavosti (53)

  • V epizodě je několik odkazů na literární postavu vyšetřovatelky Nancy Drew. Např. v redakci novin The Hawkins Post, kde si zaměstnanci dobírají brigádnici Nancy Wheeler (Natalia Dyer). Samotný název epizody pak připomíná názvy knižních titulů detektivek s Nancy Drew. (Kacitr)
  • Americká armáda se ke Starcourtu dopraví ve vrtulnících Bell AH-1 Cobra (ve službě v USA 1967–2001) a Bell UH-1H Iroquois (vyráběn 1956–87). Tento vrtulník byl ve službě od roku 1959. Americká armáda vyřadila poslední stroj ze svého stavu v roce 2016. (J.F.B.)
  • V úvodu zazní z rádia píseň „Never Surrender“ od Coreyho Harta. (Kacitr)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Stranger Things: Temný experiment

Stranger Things: Temný experiment

18.06.2019

Vedle očekávané 3. řady mysteriózní retro série Stranger Things, by si měl každý fanoušek seriálu do kalendáře zapsat ještě jedno důležité datum – 8. července. Tento den se totiž na pultech objeví… (více)

Reklama

Reklama