Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 3
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (279)

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada má možná pomalý rozjezd, trochu slabší sedmou epizodu, ale závěrečné dva díly jsou naprostou špičkou, a směle konkurují těm nejlepším dílům první série. Devátý díl je dost možná úplně nejlepším ST dílem vůbec. Bratři Dufferové si skvěle pohrávají s postavami, vy se je zamilujete ještě mnohem více, dějové linky jsou propracovanější a všichni herci jsou úžasní. Hlavně mě překvapuje s jakou lehkostí hrají dětští představitelé. Především pak Will, který ve vypjatých momentech je až strašidelně a mrazivě přesvědčivý. Je tam prostě všechno, romantika, napětí, akce, humor a závěr pak ukazuje, že ST mají ještě spoustu nedořešených otázek. Těšeníčko za rok! 95% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do očí bijící vyšší rozpočet projektu vůbec neuškodil, a tak nezbývá než doufat, že třetí série s tou řadou načrtnutých motivů naloží stejně famózně jako první dvě.. Duffers Brothers se tentokráte odkazují na takové bijáky jako Terminátor, Vymítáč Ďábla či Vetřelec, některé scény přímo parafrázují, s těmi odkazy však pracují ještě šikovněji a sofistikovaněji.. Neskutečná nálož nejočekávanějšího série.. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"MyšOholka roste z vody, puberta se plíží... u telky se vztekne z nudy, zápletka se blíží." Z průměru nakonec na čtyři hvězdy, kvůli mé kvalitní husí kůži, když El zavírala Bránu! Druhou řadu si užijí zejména amatérští speleologové bez špetky pudu sebezáchovy, i nekritičtí seriáloví žrouti se zdravým chrupem. Ten se hodí zejména pro zkousávání zápletek se spoustou slepých odboček a při skřípání zuby nad vražděním ducha jedničky. "This is your home." ... between the homeless :-). Pro laboratorní myšoholku vlastně vhodný domov. V první sérii pozabíjela pár nevinných komparzistů (personál ústavu, provinili se jen blbou volbou zaměstnavatele, to se holt stává, taky znám) a nyní se tím chlubí vraždící osmičce, své sestřičce: "Já už jsem taky zabíjela lidi, heč!" Hodná holka. Taky mě překvapil kolozubý kudRRRRnáč, zřejmě s Alzheimerem, protože zapomněl, že MONSTRUM NENÍ KÁMOŠ. Z akvária vyhodil želvičku (to přehnal!) a pak si v něm, prakticky od štěněte, resp. šeropulce, vypiplal a vymucínkoval pejska Demogorgona. Asi ho kamarádi na život a na smrt z první série už nebavili a chtěl je nechat sežrat, podobně jako svou kočku. R.I.P. Mňouk. Dále, naší příšeře, trpící v šerosvětě jedničky naprostou samotou a depresemi, už to začalo lézt na mozek, takže si pořídila armádu monstrčoklů, protože pes je nejlepší přítel monstra, známá věc. Překvapilo mě i personální odd. CIA, které citelný úbytek pracovníků, zkonzumovaných v jedničce, řešilo přijímáním nových zaměstnanců typu HZV - Hodný a zodpovědný vědec. To už spíš začnu věřit v existenci UFO než v HZV. Njn, první série byl fajn retro výlet do mých vlastních chlapeckých let, pokračování už mě moc nebralo, místy i sejřilo, viz nevěrohodná černozrzavá lovestory MaxMaďačky s ocasem Lucasem. Celkově už mi celá parta Mike,Will, Dustin, Lucas + šerif + mutter mínus Bob... začíná být volná jak kšandy, vlastně mě zajímá už jen Jedenáctka. Proto mě zneklidňuje, že seriál má mít údajně 11 řad... a v každé řadě vybafne další dítě s vytetovaným číslem, to asi nedám. Leda by docházelo k nečekaným zvratům s El, např. 8+11=69 , taková poloha postav seriálu by mě zaujala :-). ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR, TU SA BUDE SPOILOVAŤ ! V druhej sérii sa nám dej opäť nejako zamotáva a podľa mňa je celý vymyslený komplexne výborne. Demogorgoni už nepredstavujú veľké ohrozenie, ale na druhej strane sa tu objavujú Demo-psy a množstvo nových postáv. Dozvedáme sa, že brána v skutočnosti nie je úplne uzamknutá a že to nevyzerá vôbec lepšie ako pri prvom strete s Upside Down. Na druhú stranu, jediná epizóda, ktorá ma nezaujala bola Stratená sestra, ale ostatné boli veľmi dobré, takže ja môžem ohodnotiť jedine maximálnym počtom hviezd... Edit: Som si vedomý toho, čo som napísal pred niekoľkými mesiacmi no po dlhšej dobe a dôkladnom zvážení som sa rozhodol hodnotenie znížiť o jednu hviezdu... ()

pepo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie som fanúšik seriálov a prvá séria ma vytočila. Tejto druhej som sa rozhodol dať šancu, pretože ten koncept sa mi stále pozdáva. A som rád, že na druhý pokus mi to viac menej sadlo. Samozrejme to trpí všetkým, čo na seriálovej tvorbe nemám rád (pomalé tempo, príliš veľa odbočiek, zbytočná rozťahanosť, malé production values), ale tu mi to fungovalo celkom dobre. Potešil najmä lepší dej, vyladenejšie tempo a hlavne absencia vykrádania scén populárnych počinov 80. rokov. Tu sa pre zmenu vykrádajú nové filmy (Cabin in the Woods a hlavne Jonathan Glazer sa musí veľmi baviť na kopírovaní Under the Skin), ale to až tak nevadí. Fanúšikovia prvej série budú samozrejme nadšení, pretože je to v podstate to isté, akurát upgradované o vyšší rozpočet a sebavedomosť autorov. Konečne to tak nereflektuje nevydarené adaptácie kingoviek, ale autonómne dielo tvorcov, ktorí sa vracajú späť v čase aby nám pripomenuli aká bola tvorba 80. rokov cool. To však nič nemení na tom, že by som si to radšej pozrel v oklieštenej podobe ako celovečerák v kine. Každopádne však prevládala spokojnosť, aj keď od nadšenia to má stále ďaleko. 8/10 ()

Galerie (320)

Zajímavosti (33)

  • Když se při večeři Mikea (Finn Wolfhard) jeho otec (Joe Chrest) zeptá, jestli by skočil z útesu, Mike neodpoví. V 1. sérii Mike opravdu skočil z útesu, aby zachránil svého kamaráda. (HellFire)
  • Dustin (Gaten Matarazzo) se v herně rozzlobí při hraní videohry „Dragon's Lair“ a označí ji za předraženou. V době vydání (1983) se jednalo o první videohru, která si místo obvyklých 0,25 amerických dolarů účtovala za jednu hru 0,50 dolarů a na některých trzích dokonce 1 dolar. (HellFire)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama