Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 3

(série)
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2019, 7 h 29 min (Minutáž: 50–78 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Nová láska. Nové obchodní centrum. A vzteklé krysy, které běží za nebezpečím. Prostě léto roku 1985 ve městě Hawkins. I jediné léto ale může změnit úplně všechno. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (338)

halogenka 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší řada Stranger Things. Osmdesátková estetika a odkazy na její filmy využité na maximum, scénář není překombinovaný, napětí je dobře stupňované, a co je hlavní, oproti minulým sériím se to bere mnohem míň vážně. Takže tomu rádi odpustíte nadbytek postav a fakt, že příběh je jen de facto variací na ty předešlé. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. série je dozajista o hodně jinde, než předchozí dvě série. Nevím ani, jestli v dobrém nebo špatném, spíš bych to asi řekla tak, že námět této řady je už zlehka přitažený za vlasy a scénáristicky je to trochu podle mého na pochybách, co se logiky týče, nicméně klasicky mě chytl až třetí díl a pak už to jelo. První dvě epizody byly možná až průměrné a nezajímavé, ale obratem se vývoj děje mění a nabírá to tempo, které nepoleví až do konce. S lehkým smutkem musím vytknout, že hororová stránka Stranger Things oficiálně opadá a ke slovu se dostává hlavně humor a postavy, které zůstávaly skryté v pozadí a naopak například Will už jen tak postává vzadu za ostatními. U scének s Dustinem a Stevem jsem se ale upřímně od srdce řezala smíchy a vcelku se mi líbil tenhle nový vítr do plachet. Na pět hvězd to těsně není, protože námět už je prostě mockrát omýlaný a vůbec netuším, jestli ještě je o čem točit čtvrtá řada. Každopádně si ji ale asi určitě zase seženu. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva roky si muselo fanouškovské centrum "Podivných věcí" počkat, než přibyde třetí řada tohoto oblíbeného seriálu....A fakticky jsem rád, že si s tím dali takovou práci a vynesli to na povrch až nyní. Mně se zdají nápady bratří Dufferových neuvěřitelné, pořád dokáží přijít s novým příběhem plným zvratů a přesto si zachovají tu původní, již osvědčenou, tvář první série z roku 2016. Vskutku mimořádný talent. Třetí řada se logicky nese v dospělejším nádechu, hlavní hrdinové již nejsou malými dětmi, kteří hrajou ve sklepě dračák, ale i oni vyrostli a řeší tak puberťácké problémy. Samozřejmě se ale nedočkáme jen nějaké romantické komedie říznuté sitkomem, i zde se rozehraje slušné drama s hororovými prvky, jak jsme již zvyklí (ale musí divák počítat, že se takových cvhil dostaví méně). Zápletka s ruskou základnou správně přestřelená, ta druhá s monstrem taktéž potěšila. Návrat staronových postav taktéž zahřál u srdíčka, ale i nové neoukoukané tváře zabodovaly na plné čáře (zejména Robin, jež mě svou bezchybnou chemií se Stevem bavila celých osm dílů, parádní kasting.........a nesmím opomenout ani Alexeje). Šerifa Hoppera dostihla menší existencionální krize, jeho místy spíše až komické počínání jsem zprvu nesnášel, ale postupem času jsem si tento jeho image docela oblíbil. Kromě výborně napsaných charakterů (opět!) špičkový soundtrack, normálně si teď pouštím hity osmdesátek (až tak mě tato sága ovlivnila), a CGI se zase o kousek posunulo na vyšší úroveň. Závěr opět epický, došlo i na silné emocionální momenty, u kterých jsem se nevyvaroval slzám. Doteď jsem si nemyslel, že by se již 4. řada mohla vyrovnat svým povedeným stejnojmenným předchůdcům, ale to stejné mě napadalo i po dvojce. Takže s nadšením očekávám, co nám tvůrci přichystají do dalších let. Za mě dávám 93 % ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 100% první sérce přišla 70% druhá, která se mi líbila o hodně méně, a teď 150% 3. sérka, ke které nemám absolutně žádné výhrady! Mělo to humoru nasoleného jak ne za předchozí dvě série, spoustu fakt povedených hlášek, skvělé hlavní monstrum a hezky vyšperkovaný děj i akci. Povedené po všech stránkách. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Bolesť je dobrá. Znamená, že nežiješ v jaskyni. Ale, prosím – snaž sa tie dvere nechať pootvorené. Aspoň na sedem centimetrov.“ Ako som sľúbil pri publikovaní komenta na druhú sériu dňa 1. 3. 2018, tentokrát budem prísnejší. Je to paradox, ale kým druhej sérii bolo vyčítané, že je to plus mínus remake prvej, ale bol to dobrý remake, tak tretia séria je po stránke scenárov podstatne originálnejšia (Rusi, lupiči tiel), ale nie je až taká dobrá, ako druhá. Čo je vlastne veľmi nefér. No tak ale čo už. V mnohom je dobrá. Niektoré scény sú skvelé, tají sa vám pri nich dych (list, rozhovor na WC, Suzie, Nekonečný príbeh, pohovor vo videopožičovni), soundtrack na jednotku a atmosféra je rovnaká, ako vek, v akom sa nachádzajú hrdinovia – trafená, puberťácka, plná hormónov. Dopláca však na rozskupinkovanosť obľúbených postáv. Tie sa naplno stretnú v podstate až na samom konci – a hneď to v tej chvíli začne parádne odsýpať. Bohužiaľ, prvých šesť dielov je kvôli tomu dosť priemerných, miestami až nezáživných. Mnohé postavy sa v tretej, v rozpore s prvými dvoma, správajú zblbnuto, kvôli čomu sú nám nesympatické (Hopper, Joyce, Steve). Iné sú neviditeľné (Mike, Nancy, Jonathan, Will). Najpozitívnejšie by som hodnotil Erica, Max, Robin, Lucasa a Alexeia. Trocha mi vadilo aj odsunutie bokom menej dôležitých, ale v minulých sériách fajn postáv (rodičia, zvyšok policajného zboru). Palec VÝRAZNE dole za Jakea Buseyho, ktorý je ako novinár absolútne božský... a asi preto mu dali dokopy tak dve minúty priestoru. Veľká nechápačka. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (53)

  • Moment, kdy Billy Hargrove (Dacre Montgomery) rozbije sklo dveří od sauny, byl hereckou improvizací a nebyl ve scénáři. Dacre se později přiznal, že se do role natolik vžil, až sklo rozbil hlavou. Jednalo se přitom o skutečnou skleněnou tabuli, nikoliv o bezpečné filmové sklo, používané pro podobné účely. (LucasAbelle)
  • V Sovětském svazu můžeme vidět ruský vrtulník Mil Mi-8, jehož sériový výroba byla zahájena v roce 1965. Patří mezi nejvíce vyráběné helikoptéry. Bylo vyrobeno přibližně 17 000 kusů. (J.F.B.)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Stranger Things: Temný experiment

Stranger Things: Temný experiment

18.06.2019

Vedle očekávané 3. řady mysteriózní retro série Stranger Things, by si měl každý fanoušek seriálu do kalendáře zapsat ještě jedno důležité datum – 8. července. Tento den se totiž na pultech objeví… (více)

Reklama

Reklama