Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (280)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málokdy se stane, že druhá sezóna má úplně totožné hodnocení jako první a při 91% to už je sakra, co říct. Je fajn vidět znova všechny sympatické dětské postavy pohromadě a tentokrát rozšiřuje partu mladá zrzka Max, která si zde místo nepochybně zaslouží. Určitě potěší nové postavy ( Nová slečna ovládající nadpřirozenou sílu, brácha od Max, který byl pěkný hajzl, či Bob nový přítel Joyce), co mě však příliš nepotěšilo byla Eleven, která je víc než půl seriálu v ústraní a to je chyba, jelikož ona je tahouhem seriálu, ale poslední dva díly naštěstí vše vynahrazují. Tentokrát mi příjde, že je seriál akčnější i hororovější, Lovecraftské stínové monstrum, či malí "ještěři" a hodně tajemné jsou i Willovy výpadky. Seriál opět uteče jako voda, jsou zde scény při kterých má divák husí kůži a retro atmoška opět bezvadná. Dobrodružnou výpravu s dětma jsem si opět užil, ale emocionálně mě to nezasáhlo jako před rokem.. 85% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série vďaka lepšie spracovanej atmosfére začiatku 90tych rokov spolu s faktom, že svet Upside down sa rozpínal čoraz viac priniesol o poznanie lepší dej ako tomu bolo v prvej sérii a oprávnene zaradil Stranger things medzi jeden z najlepších seriálov súčasnosti. Mestečko Hawkin a jeho hrdinovia v divákovi zanechali lepší dojem ako tomu bolo pri prvom stretnutí a atmosférou si na svoju stranu dokázali získať aj náročnejšie publikum, ako to násťročné, ktorému boli Stranger things určené predovšetkým. ()

Reklama

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR, TU SA BUDE SPOILOVAŤ ! V druhej sérii sa nám dej opäť nejako zamotáva a podľa mňa je celý vymyslený komplexne výborne. Demogorgoni už nepredstavujú veľké ohrozenie, ale na druhej strane sa tu objavujú Demo-psy a množstvo nových postáv. Dozvedáme sa, že brána v skutočnosti nie je úplne uzamknutá a že to nevyzerá vôbec lepšie ako pri prvom strete s Upside Down. Na druhú stranu, jediná epizóda, ktorá ma nezaujala bola Stratená sestra, ale ostatné boli veľmi dobré, takže ja môžem ohodnotiť jedine maximálnym počtom hviezd... Edit: Som si vedomý toho, čo som napísal pred niekoľkými mesiacmi no po dlhšej dobe a dôkladnom zvážení som sa rozhodol hodnotenie znížiť o jednu hviezdu... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada přesně ve stylu dvojek nabízí všeho více, všechno větší a vše se děje rychleji. Párování postav se vydává nečekanými směry, ale samotné odhalování světa naruby probíhá stále velice pozvolna. Jane je odklizena zcela na vedlejší kolej, aby nějaké nebezpečí vůbec mohlo vzniknout což by nevadilo, ale celá linie s hledáním sestry jen zdržuje děj. Jinak to znovu parádně odsýpá v duchu Kingovské školy. Stále příjemná zábava. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Druhá sezóna je v mnohom super. Dufferovci stvorili perfektné postavy, ktoré majú medzi sebou sympatické vzťahy a vedú zábavné, dojemné a kvalitné dialógy. Retro atmosféra je fajn (hoci občas to Dufferovci flákajú a namiesto poctivejšieho budovania atmosféry tam buchnú slávnu pesničku a spoliehajú sa na to, že to sama utiahne). Rovnako tak nové postavy (Sean Astin, Paul Reiser v značne burkeovskej úlohe). Zo starých známych je super najmä Dustin, ale príjemne zaskočil tiež Steve so svojou obitou pálkou (a samozrejme dojemná Jedenástka s novým imidžom). Mnohé scény sú parádne, dojemné, vtipné, tragické, smutné, krásne. Dufferovci vedia vystihnúť pointu (záverečný ples). Ako problém hodnotím univerzum, ktoré je jednak nelogické (demogorgoni povraždia celú budovu s vedcami a vojakmi, ktorí do nich strieľajú samopalmi a nič, ale týpek s brokovnicou čo strela, to mŕtvy demogorgon) a jednak nudné (skôr ma zaujímalo, koho si nakoniec vyberie Mad Max, než to, či svet ako ho poznáme skončí). Čudným rozhodnutím bolo rozdelenie partie (Jedenástka sa s chalanmi stretne až v POSLEDNEJ časti!), rozporuplná je siedma epizóda, ktorá iba zbytočne naťahuje čas (OK, je fajn pripomenúť si, že existujú aj ďalšie „čísla“, ale to sme tušili aj tak, nie?) a neviem, či ma viac nudil Mike alebo Will. A Jedenástka použije viac svojich superschopností na hádku so šerifom, než pri súbojoch s monštrami. Ktoré sú mimochodom príšerne finančne podhodnotené a tým pádom z nich nejde žiadny strach, ani rešpekt. S oškretými ušami 80%, ale v tretej sérii už budem prísnejší, chalani. Je to jasné? ()

Galerie (320)

Zajímavosti (33)

  • Z kazety hraje píseň „Should I Stay Or Should I Go“ od skupiny The Clash. (Duoscop)
  • Nancy Wheeler (Natalia Dyer) se s konspirátorem Murraym Baumanem (Brett Gelman) domlouvají, jak novinám a veřejnosti přijatelně podat zprávu o aktivitách v Hawkins National Laboratory. Bauman navrhne, že smrt Barbary vysvětlí únikem smrtelných toxinů. Nancy k tomu dodá: „jako únik na Three Mile Island“. V jaderné elektrárně Three Mile Island v Pensylvánii skutečně došlo 28. března 1979 k úniku radiace mimo zařízení elektrárny. Do roku 2019 se jednalo o nejhorší jadernou havárii na území USA (stupnice INES-5). (efenberger)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama